Велинград - online - ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021
Публикувано 2021-11-02 10:08:02 от Темпо

ВРЕМЕ Е ДА СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ

С Антоанета Цонева, която води листата на Демократична България в нашия избирателен район, се срещаме на 30 октомври в центъра на Велинград. Разговаряме в кемпера, с който кандидатите на обединението обикалят градове и села, за да стигнат до максимален брой хора и до проблемите им „очи в очи“. Затова и отново са дошли във Велинград с теснолинейката, в която винаги може да бъде чут дневния ред на местните хора.

- Госпожо Цонева, за втори път сте водач на листата на Демократична България в 13 МИР - Пазарджик. На изборите през юли поставихте като цел спечелването на един мандат и го постигнахте. Каква е новата ви цел за вота на 14 ноември?
- Целта на Демократична България е да затвърдим тези резултати, да ги надградим и да убедим повече хора в нашата кауза - върховенство на закона. Кампанията ни е „очи в очи“ с хората, обиколката ни сега е в Пещера, Септември, Велинград, Сърница и населените места, община Ракитово. Този район е много важен за нас. Увеличаваме резултата за Демократична България, защото сме сред хората не с голи политически лозунги, а с последователно и ясно поведение.
- За какво най-често ви питат хората?
- Говорим за всичко важно. В момента всички са много притеснени заради четвъртата вълна на Ковид-19 и има настроения против начина, по който бе въведен зеленият сертификат, защото това променя начина на живот и на работа.
Говорим и за цените на ел. енергията. Демократична България има ясен план какви промени са нужни в енергийната система. Има много резерви, във фонда за енергийна ефективност има доста средства, които да послужат като буфер, така че цената на тока за битовите потребители да не се вдига поне до средата на 2022 година. Бизнесът трябва да има защитени цени, да ползва определено количество ел. енергия при регулирани цени. Трябва да се внесе азерски газ, който е 5 пъти по-евтин от руския. Но за да се случи това, първо трябва шефът на „Булгаргаз“ да си подаде оставката, защото сега служи на политическата клика, която го е назначила. Влезе ли Демократична България в управлението, тези неща ще бъдат свършени.
- Още в предишния парламент Демократична България посочи като един от начините за справяне със здравната криза провеждането на широка информационна кампания за ползата от ваксинирането срещу Ковид-19, но това не бе прието. Как се справя държавата с четвъртата вълна на пандемията?
- Не смятам, че българските граждани трябва да са по-зле информирани от италианците, испанците или португалците, където има над 70% ваксинирани. Причината за недоверието на българите е, че в нашата страна информационна кампания не е водена. За сметка на това „алтернативни източници на информация“ бяха качени на много високо ниво - Борисов напоително пи кафета с хора, за които Ковид-19 е обикновено грипче и се лекува с топъл чай.
Втората причина е, че доверието на българите в институциите е много ниско. При едноличното управление на Борисов институциите бяха обезличени, законът и правилата нямаха значение, а само неговата воля. Вчера каза, че срокът на ваксините е изтекъл - това е престъпно говорене, което допълнително разколебава хората. Срокът на ваксините е удължен с решение и на европейската, и на българската агенция по лекарствата.
Преди един ден България бе на първо място по смъртност от Ковид-19 в света - дори преди Бразилия, която се ръководи от антиваксър. Имаме най-ниското ниво на ваксинация и най-високата смъртност. Жертвите вече са повече от тези във война. Това е въпрос на национална сигурност и затова от Демократична България поискахме президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност, където партиите да получат всички данни, включително как Делта вариантът протича при децата, но това не се възприе и сега сме в най-острата фаза на вълната.
Много са хората, които се бунтуват срещу въвеждането на зеления сертификат по този начин - при толкова нисък процент ваксинирани и от днес за утре. Ако през август служебното правителство беше казало точно при какви нива на заболеваемост ще бъде въведен сертификат, реакцията щеше да е различна. Въвеждането на зеления сертификат от днес за утре е голяма грешка на служебния кабинет. Но не е нормално и това как реагират част от партиите заради популистки интереси и заради предизборната кампания. Някои партии застилат пътя си към Народното събрание с трупове. Натрупването на няколко кризи - здравна, инфлационнна, влиянието на външни и вътрешни фактори плюс кампаниите за президентски и парламентарни избори карат част от политическите субекти безотоговорно да търсят лесна печалба. Демократична България стои зад научните факти за това какво е заболяването и как може да бъде ограничено. Ние сме за доброволна ваксинация след масираната информационна кампания. Убедени сме, че когато българите получат информация като в Европа, хората ще проявят солидарност, пълно разбиране и отговорност.
- През 2021 г. много пъти чухме тезата, че изборите са неизменна част от демокрацията. Но едва ли сте очаквали такива избори, каквито ни чакат през ноември?
- Едва ли някога България е била в такава ситуация. Безпрецедентно е за 8 месеца да правим 3 пъти избори. Само през 1923 г. е имало два пъти избори в една година. В исторически план е прецедент и провеждането на избори 2 в 1 - президентски и парламентарни. Към двете кампании се прибавя и машинното гласуване, към което има постоянни атаки, защото пречи за манипулации на изборния резултат. Решението на ЦИК да се броят всички хартиени отрязъци е много сериозна крачка назад. Ако броим разписките, няма машинно гласуване, то се обезмисля. ГЕРБ и ДПС са опоненти на машинния вот, ГЕРБ го атакува и в Конституционния съд, който каза, че няма проблем с машинното гласуване, но атаките продължават. Срещу нас имаше атака и заради регистрацията с електронен подпис (по този начин е регистрирана и листата на ДБ в 13 МИР Пазарджик). Демократична България има силен юридически екип, спечелихме делото в Стара Загора, но това е пример колко злонамерена може да е изборната администрация. Опитът да ни заличат от тези избори показа, че България има нужда от модернизация. Ето днес пътувахме в теснолинейката с електронни билети! Демократична България е авангард на процесите на модернизация, правим го с упоритост и на висока цена, която плащаме. Но това е цената да си този, който дава пример какво означава да се модернизират България и институциите. Ние го можем!
- Как избрахте предизборния си девиз „Време е да спечели България“?
- За 30 години все печели мафията, отделни политически сили, липсата на воля. Искаме не да спечелим ние като партии, а всеки български гражданин, бъдещето. Да спечелят тези българи, които имат амбиции да се развиват в България и българите, които си тръгнаха от България. „Време е да спечели България“ е силно обединяващ и насърчаващ към действие слоган. Водим позитивна кампания. Докато върху нас се лее всевъзможна пропаганда, ние се срещаме с хората и им разказваме нашата мечта за смела, силна и свободна България: равенство на всички пред закона, равен старт на децата чрез образование на световно ниво, качествено здравеопазване без доплащане, пресичане на корупцията, бизнес среда, осигуряваща високи доходи, достойни старини за родителите ни, съхранена природа, ефективни модели за развитие на културата, евроатлантическа интеграция. Фирмите трябва да могат да работят, без да се страхуват от бухалки като Гешев, КПКОНПИ, специализирания съд и прокуратура.
- Колко ценни са за вас спечелените на изборите през юли 21 гласа в община Сърница?
- Безкрайно, както ценим всеки глас за Демократична България! Някои смятат, че това е бастион на ДПС, вилает на Делят Пеевски. Когато районът е сложен на тепсия на ДПС, резултатите са такива, но трябва да се тръгне отнякъде. Ние се борим за пробив и печелене на доверие. Всяко усилие е важно, не са лесни битки. В Народното събрание напомних на Мустафа Карадайъ, който при предишната кампания каза на площада в Сърница, че ние сипваме „сол в кафето“ на хората. Не, ние сипваме сол в раната, заради корупцията, която ДПС генерира. Не сипваме сол в кафето, а намираме почва, в която да посеем идеи за политика. А ДПС връща в политиката Делян Пеевски, който е санкциониран по закона Магнитски и го развеждат по кметствата (включително Пазарджик), за да покажат, че няма да се съобразяват със санкциите. През 2013 г. протестите избухнаха заради назначението на Д. Пеевски за шеф на ДАНС, а днес кметове го черпят с шоколадови бонбони под зоркото око на Карадайъ - това е исторически позор!
От Демократична България не сме по лесните неща, нито сме за малко в българската политика. Стоим твърдо зад ценности и принципи и сме тежки опоненти срещу корупцията. Спазваме обещанията си, каквото и да ни струва. На една среща ни казаха „Много сте курназ!“. Да, ще се сблъскат с нашия кураж. Дневният ред, който сега българското общество припознава, е наложен от Демократична България. Преди няколко години, когато заговорихме за съдебна реформа, хората питаха какви са тези неща, а сега всеки знае, че върховенство на закона трябва да има за всички. Изключително се гордея, че съм част от формация, която не избира лесни пътища.
- Въпросът е дали по тези трудни пътища в следващия парламент ще стигнете до стабилно управление, от каквото българското общество днес има нужда?
- Стабилно управление България ще има, ако партиите, които носят промяната, бъдат стабилно подкрепени на изборите. Искрено се надявам на правителство, което да промени България радикално, да остави ГЕРБ и ДПС без достъп до властови ресурси. Знаем, че хората искат управление и трябва да получат добро управление, което има да решава много тежки въпроси. В следващите 5-7 години България може да стане най-доброто място за отглеждане на деца на Балканите. Искаме да сме първи на Балканите и нашата програма гарантира това! Всичко е в ръцете на избирателите. Своя глас за Демократична България можете да дадете с номер 30 в бюлетината за парламентарни избори! Елена Баева

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 75.50 %
PM 2.5 µg/m3 30.58
PM 10 µg/m3 39.62

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай