Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.09.2021 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, October 26
· ФК „Чепинец“ подкрепи Борислав Михайлов
Tuesday, October 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.10.2021
· Избираме за трети път
· Сесията гласува решения в „12 без 5“ за общинската болница
· За 5 дни - 19 човека с Ковид-19 във Велинград
· МВР чака сигнали за изборни нарушения
· Възрастен мъж загина при пожар във Велинград
· След дъжд гьолове или защо някои шахти са безполезни?
· Ресторант „Том и Нези Класик“ спечели световна награда
· Общината дарява проектите за новите къщи в Кръстава
· КРИМИ ХРОНИКА 19.10.2021
· Научен труд в полза на Велинград
· Фолклорно съкровище в диск и интернет портал
· Малки обяви: 19.10.2021
· Сърница обсъжда сътрудничество с Турция
· Силно представяне на „Звънче“ на конкурса „Северно сияние“
· Среща с разказвач на приказки
· IN MEMORIAM: Живот, отдаден на парковете
· „Чепинец“ загуби в Брацигово
· СК „Беси” трети в отборното класиране на Световно първенство

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.09.2021
Публикувано 2021-10-05 10:10:13 от Темпо

БЮДЖЕТ Без дискусия Общинският съвет прие отчета на бюджета на Община Велинград за 2020 г. Утвърденият бюджет е в размер на 46 913 000 лева, изпълнението е в размер на 34 614 546 лева или 73.78%.


КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ Поредни трансформации претърпя Програмата за капиталови разходи за 2021 г. Съветниците преразпределиха 169 947 лева за: закриване на общинското депо в местността Реповица, частичен ремонт на покрива на кметството в Грашево, ремонт водопровод ул. „Лермонтов“, асфалтиране път към инсталации за сепариране и компостиране на отпадъци в местността Благовото, реконструкция на канализационна мрежа в Асфалтова база. Допълнително бяха гласувани средства за ремонт водопровод на ул. „Първи май“, независим строителен надзор и ремонт на покрива на кметството в Драгиново.

ГОРИ Приета бе Наредба за управлението на горските територии, собственост на Община Велинград. За първи път общината ще има наредба, която определя реда за разпореждане с горските територии, тяхното стопанисване, защита и управление, ползването на дървесина и недървесни продукти, пашата в горски територии, правилата за строителство без промяна на предназначението и др.

ТЪРГОВИЯ Общите правила и изисквания за осъществяване на дейността на търговските обекти залегнаха в новата Наредба за търговската дейност, която съветниците единодушно гласуваха на 30 септември 2021 г. Според наредбата работното време на търговските обекти в зони за жилищно строителство, рекреация и смесено предназначение може да бъде само в диапазона от 08:00 до 23:00 часа. Разрешение за удължено работно време се издава от кмета на общината, за срок от 1 година и при представяне на документи, които са подробно изброени в наредбата.

КРЕДИТ Местният парламент даде разрешение общината да сключи кредит с Фонд „ФЛАГ“ ЕАД във връзка с реализацията на проекта за изграждане на нови социални жилища във Велинград. С две решения съветниците разрешиха поемането на краткосрочен общински дълг в размер на до 378 000 лева и до 417 000 лева. С тези средства общината ще извърши междинни плащания по проекта, а тяхната сума ще бъде възстановена от Оперативна програма „Региони в растеж“ при успешното му приключване.

УЛ. „БРАТЯ МАВРИКОВИ“ Общинският съвет упълномощи кмета К. Коев да подпише два записа на заповед в полза на Държавен фонд „Земеделие“ във връзка с ремонта на ул. „Братя Маврикови“, финансиран от МИГ „Белово, Спетември, Велинград“ по Програмата за развитие на селските райони. Сумите са 194 034 лева – 100% авансово плащане по договора и 38 806 лева – 100% финансиране на разхода за ДДС.

МАЛОМЕРНА Само една маломерна паралелка ще има в общинските училища през новата учебна година. Тя е един от петите класове в ОУ „Христо Ботев“ във Велинград, за който не достигат 4 ученици. Недостигът се дофинансира за сметка на бюджета на училището.

КРЪСТАВА 7 парцела в село Кръстава бяха отредени от Общинския съвет за жилищно строителство. Те ще бъдат предоставени от общината на семействата, чийто къщи изгоряха при големия пожар на 13 август тази година. Учредява се безвъзмездно и безсрочно право на строеж за изграждане на двуетажни жилищни сгради върху общински урегулирани поземлени имоти

ПАМЕТНИК Общинският съвет даде съгласие да бъде преместен паметникът на Стою Калпазанов в двора на Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“. Искането е внесено от директора на гимназията Любка Байлова, а преместването е мотивирано с цялостното облагородаване на дворното пространство на училището. Паметникът ще бъде преместен на около 20 метра от сегашното си място. Проектът ще трябва да бъде съгласуван и от Министерството на културата след становище на НИНКН.

ЛЕД ЕКРАН Общинският съвет разгледа искането на НЧ „Отец Паисий-1893“ за сключване на договор за безвъзмездно ползване на рекламно време на лед екрана на площад „Николай Гяуров“. Председателят на Постоянната комисия по образование, здравеопазване и култура Емил Моллов информира, че такива искания са входирани и от други читалища в общината, както и от сдружение „Пролетно хоро“ и предложи на всички тях да се осигури безвъзмездно право на ползване. Предложението на Емил Моллов бе прието, така че всички читалища в общината ще могат да използват лед екрана за популяризиране на своята дейност и успехи.

ВОДА Общинският съвет даде съгласие за издаване на разрешително за минарална вода от КЕИ 7 „Сярна баня“ на „Тъкачите“ ЕООД за ваканционно селище със СПА център. Разрешителното е за 365 дни годишно, с разрешен годишен воден обем до 15 768 куб./год., за срок от 10 години.

ОУП Одобрено бе изменението на Общия устройствен план на Община Велинград, което премина през бурно обществено обсъждане през юни тази година. Измененията са в имоти в землищата на Юндола, Кръстава, Пашови, Грашево и Велинград в местността „Спирка Острец“.

ОТЧЕТИ Общинските здравни заведения „МБАЛ-Велинград“ и Медицински център Велинград 2017 представиха отчети за второто тримесечие на 2021 г. Председателят на ресорната комисия по здравеопазване Емил Моллов бе категоричен, че отчетите и на двете лечебни заведения не са коректни. Екатерина Каферинова, зам.-председател на Общинския съвет, заяви, че заради множеството слухове в общественото пространство трябва да се вземе решение за независим одит на общинската болница, за да се види действителното финансово състояние. Такова предложение преди време бе направено и от Комисията по образование и здравеопазване, напомни Емил Моллов. Отчетът на „ВКТВ“ бе приет без забележки.

ДЕТСКИ ГРАДИНИ Общинският съвет даде съгласие за образуване на петна за строеж на нови детски градини в Кръстава с площ 2 752 кв.м. и в Грашево с площ 3044 кв.м. Финансирането е осигурено от Министерския съвет.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-10-28 07:20:52
Температура 0.10°C
Топл. индекс -1.23°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#120 54

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 93.32 %
PM 2.5 µg/m3 40.37
PM 10 µg/m3 94.13

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай