Велинград - online - ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
Публикувано 2021-07-07 21:06:14 от Темпо

Демократична България се бори за спечелване на мандат в 13 МИР Пазарджик

Антоанета Цонева от Демократична България, водач на листа в 13 МИР Пазарджик, и адвокат Александра Стеркова - втора в листата, придружиха в ранния следобед на 7 юли д-р Александър Симидчиев - водач на листа на Демократична България за София област и председател на комисията по здравеопазване в 45-тото народно събрание, а също д-р Таня Андреева - педиатър от гражданската квота и един от инициаторите за детската национална болница, за среща с колегите им от общинската болница във Велинград.
Още в началото с уводните си думи д-р Симидчиев обобщи, че за да расте здравната система е нужна най-вече устойчивост, в това число и финансова. Той посочи, че средната възраст на лекарите в страната е 58 години, като изтъкна нуждата от млади кадри в професията . Д-р Симидчиев каза колко важно е мотивацията това да се случва и че не трябва да се действа без посока. В момента стимулите са сложени на грешните места. Това трябва да се поправи, за да потръгнат нещата в здравеопазването.
"Парламентаризмът е важно нещо. Трябва да има читави закони. Това е моята кауза" - сподели д-р Симидчиев. Той отговори на конкретни въпроси, свързани с ковид и последиците от него, важно ли е да се ваксинираме и колко ни пази това, необходима ли е рехабилитация за преболедувалите.
Лекарите от общинската болница споделиха проблемите си пред гостите, търсейки съвети за разрешаването им. Оказва се, че общинската болница не е в добро състояние, тъй като разчита на бюджет от общината, която пък е във финансов колапс. Стана дума за клиничните пътеки, за които гостът каза, че са погрешно избран инструмент. Стана ясно също така, че недостигът на млади хора в професията е породен от това, че медицинския труд не е правилно остойностен.
Антоанета Цонева обобщи, че по всяка вероятност д-р Симидчиев отново ще бъде председател на Комисията по здравеопазване и в следващото Народно събрание и ще работи върху повдигнатите казуси, но вече след по-задълбочени разговори с колеги относно несъвършенствата в здравната система.
Вечерта на 7 юли в Художествената галерия във Велинград със симпатизанти и съмишленици се срещнаха кандидатите за народни представители от Демократична България Антоанета Цонева, Александра Стеркова, Васил Тодев и Бранко Манушев. На „последната права“ от предизборната кампания Антоанета Цонева бе категорична, че този път амбициите на Демократична България са много по-големи и искат да спечелят мандат в 13 МИР Пазарджик. В следващия парламент Демократична България ще направи всичко, което зависи от нея, за да има правителство, но най-важно е на 11 юли хората да гласуват, за да могат партиите на промяната да имат категорично мнозинство и управлението да не зависи от БСП и ДПС. Антоанета Цонева сподели впечатленията си, че Велинград се развива под своя капацитет, като отговорност носи общинското ръководство, което не може да се справи с финансовите проблеми. Посочвайки като пример Клептуза, който от символ на Велинград се е превърнал с язва на града, тя призова хората да се ядосат и да гласуват на изборите в неделя.
Васил Тодев постави като акцент важни за Велинград и региона проблеми като опазването на природата и замърсяването, което цъка като бомба в нашия град. Той подчерта, че наред със СПА туризма имаме потенциал да развиваме селски, културно-исторически, вело туризъм.
По темата култура говориха Александра Стеркова, която заяви, че за досегашните управляващи културата не е била ценност и Бранко Манушев, който разказа, че целият му съзнателен живот като художник и уредник на галерията във Велинград е посветен на изкуството, на идеите и идеалите на демокрацията.
Присъстващите зададоха въпроси за повишените цени на ел. енергията и основни стоки, за партийните субсидии, за първата задача на бъдещите управленци – разваляне на договора за концесията на волфрамовата мина. От всеки от нас зависи как ще живеем, каза Васил Тодев и призова хората да бъдат активни граждани.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 79.07 %
PM 2.5 µg/m3 34.75
PM 10 µg/m3 37.04

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай