Велинград - online - „Невъзможното за други за нас е само трудно“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант

„Невъзможното за други за нас е само трудно“
Публикувано 2021-06-08 08:26:30 от Темпо

На 31. май дворът на най-старото училище в Чепинската долина бе необичайно шумен и многолюден. Въпреки студеното и дъждовно време нетърпеливите ни ученици очакваха своя традиционен вече Спортен празник. Този път нашата инициатива събра не само учениците от 1.–7. клас, но и много родители. Това стана възможно благодарение на приключването на проект от Национална програма „Участвай и променяй - Родителят, активен партньор в училищния живот“. За първи път с тази национална програма се насърчават родителите да поставят теми за срещата с учителите на своите деца и да разширят засяганите проблеми в обичайните „родителски срещи“, а те да придобият един по-неформален характер. Ново и важно условие в Националната програма е, че тя е насочена към ученици от начален (I- IVклас) и прогимназиален (V- VIIклас) етап от основната степен на училищното образование.

Организацията за кандидатстване в програмата започна още от май 2020 г., когато на заседание ръководният и учителският екип обсъдиха възможностите на този проект, а след това бързо получиха и съдействието на родителите. Проведената сред тях анкета показа желание за промени и обогатяване на училищния живот и още по-близко сътрудничество между родителите, учителите и ръководството на училището. Една такава програма е невъзможна без прякото съгласие и участие от страна на родителите, а в Иновативно ОУ „Христо Ботев“ такова сътрудничество е дългогодишна традиция. Националната програма се вписа в една добра и дългогодишна практика на училищния колектив, на всички участници в образователния процес.
Но одобрението за включване на училището в тази национална програма е само началото!!! Разбира се, и ние трябваше да се съобразим с наложените от пандемията физически ограничения. Но отложената първа обща среща от месец ноември 2020 г. се реализира на 20. април 2021 г. в онлайн среда в образователната платформа на Microsoft teams. Новите технологии събраха над 170 участници в една обща дискусия на тема: „Онлайн обучение - проблеми, сътрудничество, модели на поведение“, даде се възможност да се поставят въпроси и обсъдят проблеми на образованието от разстояние. Педагогическият съветник г-н Иван Бандаков изнесе беседа за новите модели на поведение и прогнозите за тяхното развитие. Директорът на училището г-жа Марияна Байлова, преподавателите и класните ръководители обсъдиха с родителите всички предварително поставени и възникнали по време на дискусията въпроси. Точно месец след тази обща родителска среща на 20. май 2021г. отделните класове продължиха работата по националния проект с родителска среща на тема: „Резултати от обучението на учениците и тяхното поведение“. Всеки класен ръководител, ученици и техните родители обсъдиха проблемите в отделните паралелки и с общи усилия се стремят към едно успешно приключване на учебната година.
Веселата и особено обединяваща част от реализацията на нашия проект се оказа Спортният празник, който се проведе по график във физкултурния салон на училището. Паралелките влязоха в оспорвани двубои по дърпане и скачане на въже, волейбол, футбол, щафетни игри с родители, които подкрепиха участниците и се включиха сърцато в спортните надпревари. Празникът завърши с кръшно българско хоро, на което се усмихна дори слънцето в хладния пролетен ден. Всеки клас получи награда топка, медал и грамота, а всеки ученик имаше възможност да възвърне енергията си с вкусната почерпка от подсигурения кетъринг от ПГИТ „Алеко Константинов“ Велинград.
Общото ни сътрудничество насърчава желанието ни за още подобни участия, очакваме следващия проект! Благодарим на всички родители за оказаната подкрепа! Очакваме нови предизвикателства!
ИОУ “Христо Ботев“

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-06-24 08:38:47
Температура 22.40°C
Топл. индекс 23.30°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#121 46

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 38.01 %
PM 2.5 µg/m3 225.13
PM 10 µg/m3 259.38

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води