Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, April 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· Клептуза в бедствено положение
· Евродепутат от ГЕРБ поиска смяна на името на Велинград
· Диалогът между общината и „Чист Велинград“ се пропука
· Значително по-малко болни с Ковид-19
· Продължава съдебният спор за над 600 000 лв. глоба
· Посрещаме Великден без „Голямото писане“, но с голямо яйце
· Велинградският музей гостува във Враца
· НПГГС „Хр. Ботев“ стана асоциирано училище към ЛТУ
· Срокът на бедственото положение за река Малка Мътница се удължава
· Малки обяви: 27.04.2021
· Възобновен бе традиционният плувен турнир „Цветница“
· „Чепинец“ записа четвърта домакинска загуба
· Силно представяне на бойците от СК „Беси“
· Две успешни състезания за СК „Бойни изкуства“
· В световния ден на книгата
· Община Ракитово поощри благотворителна инициатива
Wednesday, April 21
· Ограничават движението в някои пътни участъци
Tuesday, April 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.04.2021
· Село Биркова има най-новото и най-модерно училище в община Велинград

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
Публикувано 2021-05-04 09:07:02 от Темпо

ДЕЛЕГАТ Новият председател на Общински съвет – Велинград Любомир Перчинков ще бъде делегат в Общоот събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Той ще представлява местния парламент още в Националната асоциация на действащите председатели на Общински съвети в Република България и в Областния съвет за развитие на област Пазарджик.


КОНЦЕСИОНЕР Общинският съвет отмени старата и прие нова Наредба за условията и реда за провеждане на търг или конкурс за определяне на концесионер. Наредбата се отменя, тъй като е отпаднало законовото основание за провеждане на търг или конкурс.

СПОРТ Избрани бяха двама общински съветници, които ще бъдат членове на Общинската комисия за спорт. Съветниците решиха това отново да бъдат досегашните представители на местния парламент – Емил Моллов от ГЕРБ и Георги Янчев от БСП.

ДЕЦА Без дискусия бе приет отчет по Програмата за закрила на детето за 2020 г. С друго решение бе гласувана програмата за 2021 г. Общинският съвет прие и Програма за подкрепа на личностното развитие на деца и ученици през настоящата година.

КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ Гласувано бе поредно решение, с което бе увеличена частта за капиталови разходи в бюджета за 2021 г. Нужните 861 533 лева трябва да дойдат от продажба на общински земи и имоти (въпреки че практиката досега показва, че това не се случва). Съветниците разпределиха сумата за плащания по общо 23 строителни обекта. Сред по-големите пера са: 60 000 лева за преустройство на сутерен в ОДК в помещения за художествена самодейност; 90 000 лева за съфинансиране на обект „Компостираща станция“, 150 000 лева за ремонт, рехабилитация и изграждане на път до претоварна станция за отпадъци; 73 213 лева за реконструкция на водопроводна мрежа по ул. „Вела Пеева“ и ул. „Тошо Стайков“; 42 500 лв за ремонт на надземна част на сондаж „Власа“; 93 610 за дофинансиране изграждането на детска градина в Драгиново; 63 854 лева за тротоари и асфалтиране на ул. „Владо Черноземски“; 23 500 лева за асфалтиране на път до Белодробната болница; 35 030 лева за закупуване на бетонни бордюри за ул. „Осми март“; 48 8060 лева за тръби за улавяне на повърхностни води по улици в Боровиново; 19 460 лева за укрепване на подпорна стена на път Абланица – Цветино и др.

ОСВЕТЛЕНИЕ Кметът К. Коев бе упълномощен за подпише запис на заповед по проекта за рехабилитация и модернизация на външното осветление във Велинград, който се финансира по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Записната заповед ще бъде за 234 751 лева в полза на Министерството на енергетиката.

ДЪРВЕСИНА Общината ще обяви търг за продажба на прогнозни количества стояща дървесина на корен. Съветниците решиха търгът да бъде явен. Общото количество дървесина е 794 кубика.

АРТ СЦЕНА Обособено бе петно с площ 20 кв.м. в двора на ЦПЛР-ОДК. Мястото ще се ползва за изграждане на арт сцена за изкуства на открито и ще се ползва за нуждите на ЦПЛР-ОДК във връзка със спечелен проект по програма „За чиста околна среда“.

ЗЕМЕДЕЛИЕ Общинският съвет даде съгласие Министерството на земедението да получи за безвъзмездно ползване помещение с площ 16 кв.м. на първия етаж в Старата община. Помещението ще се ползва от Националната служба за съвети в земеделието по проект за създаване на мобилни общински офиси за консултански услуги. Срокът за безвъзмездно ползване е 5 години, като режийните разходи са за сметка на ползвателя.

МАЛОМЕРНИ Общината ще отдава под наем за срок от 1 година маломерни имоти от Общинския поземлен фонд, които са определени със заповед на кмета К. Коев. Имотите се отдават под наем без търг или конкурс. Годишната наемна цена е 12 лева за декар.

МИНЕРАЛНА ВОДА „Созополо“ ООД получи съгласие за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода от Сондаж 4 „Власа“ за обект къща за гости „Карина“ за срок от 10 години. Количеството минерална вода е до 0.10 л/сек за 153 дни сезонно от 1 май до 30 септември или 1 322 куб/м годишно. С друго решение съветниците разрешиха изработване на схема за трасе на нов водопровод по искане на „Созополо“ ООД. Трасето ще бъде с дължина 247 метра, от сондаж „Топилата“, по ул. „Евлоги Георгиев“. ДЕТСКА ГРАДИНА Образуван бе урегулиран поземлен имот с площ 2 752 кв.м. в село Кръстава. Парцелът е с отреждане за детско учреждение.

ПРОГРАМА По Програмата за работа на Общинския съвет през април отново не бяха представени отчет за състоянието на пътната инфраструктура и приемане на годишен План за работа през 2021г. с Годишен поименен списък за ремонт и асфалтиране на общинските пътища и улици, който се чака от месец март. От февруари и досега не е представена и Наредба за горските територии на Община Велинград. Представен бе Годишен отчет за изпълнението на Общинска програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за 2020 г. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-05-10 10:42:28
Температура 14.70°C
Топл. индекс 14.69°C
Отн. влажност 94.40%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#14 17

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 60.30 %
PM 2.5 µg/m3 8.23
PM 10 µg/m3 12.85

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води