Велинград - online - Диалогът между общината и „Чист Велинград“ се пропука 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

Диалогът между общината и „Чист Велинград“ се пропука
Публикувано 2021-04-27 08:50:03 от Темпо

На 20 април 2021 г. с публикация във фейсбук Гражданското обединение „Чист Велинград“ уведоми, че от 15 март едностранно са били прекратени редовните работни срещи между представители на Общинска администрация Велинград и представители на ГО “Чист Велинград”.

Гражданското обединение „Чист Велинград“ бе създадено през февруари. Неговите членове: Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите “Велинград и Западни Родопи”, Рибарско сдружение “Нилет”, Сдружение “Байкария”, Сдружение “Бъдеще за Велинград”, Туристическо дружество “Юндола”, Пчеларско дружество “Клептуза”, БЛРС, Оф Роуд клуб 4х4 - Велинград, Инициативен комитет “Да поработим за Велинград”, “Ротари” клуб - Велинград се обединиха да работят съвместно с общината за справяне с проблемите със замърсяването на територията на община Велинград. Проведени бяха поредица от срещи между представители на обединението и администрацията, в които се включиха и кметът Костадин Коев, представители на „КМД“, горски стопанства, АПИ. Сдружението направи онлайн карта на незаконните сметища, организира и няколко акции за почистване на територии във и край Велинград. Започна почистване на нерегламентирани сметища, организирано от общината.
На 19 март 2021 г. от ГО „Чист Велинград“ поискаха от общината публична информация по важни за общността въпроси. Част от тях бяха: изработване на план-график за почистване на маркираните на картата сметища; как се работи по предписанията на РИОСВ; създаден ли е общински кризисен телефонен номер, на който гражданите да подават сигнали за незаконно изхвърляне на боклуци; колко са констатираните нарушения и наложените санкции от страна на общината; кои са общинските служитеил, които са упълномощени да съставят актове; каква е позицията на общината по идеята за създаване на еко-патрул; в какви срокове ще заработи инсталацията за сепариране и комресиране на отпадъци; недостатъчния брой контейнери за отпадъци и нередовното им извозване в малките населени места; статистическа информация за приходите от такса смет. И не на последно място: общината да предостави ясни правила и режими, по които гражданите да изхвърлят отпадъци като: автомобилни гуми, батерии, акумулатори, едри и дребни строителни отпадъци, черна и бяла техника, органични отпадъци, животински трупни отпадъци.
В писмото си от ГО „Чист Велинград“ изразиха надежда да получат отговори до 5 април 2021 г. и това да стане на жива среща. Но Община Велинград не отговори, а комуникацията между нея и ГО „Чист Велинград“ продължи само през социалните мрежи. На 20 април гражданското обединение отново е внесло в общината писмо за предоставяне на публична информация по изброените въпроси.
Допълнително масло в огъня наля публикация на общината, че през месец март е стартирала кампания „С грижа за чист Велинград”. От ГО „Чист Велинград“ изразиха учудването си, че, въпреки многобройните разговори с общината в този период, са научили наименованието на тази кампания чухме за първи път на 20 април. И алармираха, че са направили бърз оглед на някои от местата, които общината отчита пред обществеността като почистени, но на място се вижда, че има боклуци, включително и такива, събрани още през февруари 2021 г. Редом с публикуваните от общината снимки на почистени сметища от ГО „Чист Велинград“ публикуваха снимки от техен обход на същите места, които показват непочистени боклуци.
Диалогът между общината и Гражданското обединение „Чист Велинград“ видимо се пропука. За да бъде възстановен, е нужна комуникация на живо и общината да даде отговор на поставените от гражданите въпроси. Тези отговори са важни за всички нас, които живеем в община Велинград. За общността прозрачността винаги е по-работещо решение от пиара.
Елена Баева
Участък около Бетоновия център в кв. Каменица според публикацията на Община Велинград от 20.04.2021 г.

Участък около Бетоновия център в кв. Каменица, обход на ГО „Чист Велинград“, 20.04.2021 г.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 75.90 %
PM 2.5 µg/m3 21.35
PM 10 µg/m3 27.01

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica