Велинград - online - Декларация (Предложение за споразумение) 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Политика: Декларация (Предложение за споразумение)
Публикувано 2005-10-04 12:13:44 от темпо

Частичните местни избори в община Велинград, насрочени за м. септември т.г., приключиха. Резултатите от тях са реални и известни на обществеността. Независимо от изборите, проблемите на общината си остават, необходимо е тя да продължи да се развива успешно. Затова на конфронтационния модел на нейното управление трябва да се сложи край. Необходими са гаранции за съвместно общинско управление в полза на населението.
Затова предложението е да се приеме предварително споразумение за солидарност в управлението на община Велинград, след което да се пристъпи към ритуала за влизане в длъжност на новия кмет на общината. А не този важен въпрос да се остави за след това и да не се получи промяна на стила и методите на работа на органите на управление. Ние, болшинството общински съветници, сме загрижени за опасността от запазване на конфронтационния модел за работа в община Велинград между органите за управлението й - кмет и Общински съвет. Желанието е в малкия промеждутък между края на частичните избори и тържествената клетва на новоизбрания кмет, да се положат основите на солидарна работа между тези два органа пред следващия 2-годишен период на настоящия мандат. В противен случай ще продължи старата практика на работа, а това не е в интерес на общината и нейните граждани.
Всички са за признаване на резултатите от частичните местни избори за кмет, проведени през септември и вота на избирателите - кмет на общината да бъде Стоян Дулев. Наред с това основателно е искането да се признае гласоподаването и на другата част от избиратели, гласували за другия кандидат на втория тур на изборите, които са близо до 50-те процента. Затова не бива да се създава излишно напрежение сред населението в общината.
Опасността от запазване на едно приложение на некачествена работа и неефективните резултати в общинските дела като придобит опит, навици, рутина, администриране и т.н. е съвсем реална. Това се налага, първо, от досегашния стил на работа на Ст. Дулев като вр.и.д. кмет на общината с постоянното противопоставяне на решенията на Общинския съвет, водене на много съдебни дела, големи съкращения на персонала и други. Второ - цялата предизборна кампания на Ст. Дулев - прояви, клипове, изявления пред населението и др. беше изпълнена не с точна програма за работа за бъдещо управление на общината, а с постоянно и пълно описание на част от съветниците (настоящето местно мнозинство) като престъпна група, която пречи на общината, от която е излъчен кандидатът Иван Лебанов и с непрекъснати заплахи към тях, че трябва да бъдат унищожени (разбирай махнати като съветници) и сменени. Т.е. вместо предизборна програма за действие - постоянно оплюване и заплахи.
Така че реални са опасенията още от първия ден на встъпване на работа на новия кмет да започнат отново (да продължат) неразбирателството, антагонизмът и спречкванията. От тази вражда и препирни никой няма полза. Затова се наложи да се премислят отново възможностите за едно споразумение за солидарност и добра воля за задружна съвместна работа. За неговото подписване като една гаранция, че нещата в нашата община вече ще се придвижват към по-добро и да проличи ясно пред местната общественост, че такова желание има и от двете страни. Затова се иска: Първо, формулиране на споразумението; Второ, неговото подписване от новоизбрания кмет от една страна, от друга - от представените групи в Общинския съвет и
Трето, огласяването му от медиите.
Основен пункт в споразумението да бъде приемане на двугодишен план за развитие на община Велинград, който да се приеме от Общинския съвет през първата половина на м. октомври. След тези действия, в рамките на законовия срок, веднага да се проведе ритуалът на тържествената клетва на кмета и спокойно да продължи работата на редовната сесия на Общинския съвет. Предлагаме след подписването на споразумението, заседанието на Общинския съвет да се проведе на 4 октомври, вторник, от 14 часа.
Александър Даскалов, Асим Адем, Ася Хрисчева, Боряна Белухова, Венко Бозев, Георги Михайлов, Димитър Касапски, Екатерина Каферинова, Заварин Маров, Иван Лебанов, Иван Славчев, Михаил Алексиев, Надежда Ключкова, Стефан Асенов, Тома Пачалов

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 89.96 %
PM 2.5 µg/m3 31.69
PM 10 µg/m3 34.30

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай