Велинград - online - Ако всяко семейство дари 20 лева, ще се спаси болницата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Ако всяко семейство дари 20 лева, ще се спаси болницата
Публикувано 2020-11-17 09:33:12 от Темпо

През изминалата седмица нашата съгражданка Милена Драгийска се включи в дарителската кампания за набиране на средства за разкриване на Инфекциозно отделение в общинската болница. Обръщението, което направи в социалните мрежи, публикуваме с нейно съгласие.Приятели, обръщам се към вас, защото знам, че родният ни град ни свързва силно, а здравеопазването в него може да се окаже животоспасяващо за нашите родители и близки, особено сега в ситуация на Ковид-19. Затова пиша това съобщение с две намерения - да ви информирам за реална нужда и да ви призова за помощ за нея.
Може би сте чули или прочели последните седмици по централните медии дори за “разкрития” в Общинска болница Велинград - преценката за правотата в поведението на една или друга личност не е тема на мойте писания, но вероятно е важно да знаете, че управителят на същата тази болница, попаднал под ударите на мощна машина за дискредитиране, работи лично в Ковид-отделението на поверената му Общинска болница и междувременно е успял да привлече и задържи не един и двама млади лекари в града. Останалото знаят с повече факти колегите му и вярвам това ще покажат и непредубедените проверки на съответните органи. Но двата горепосочени факта, за мене в ситуация на почти военно положение с пандемията, са достатъчно показателни. Дали зад тези атаки стоят имотни или други апетити към активите на Общинската болница, знаят със сигурност по-посветените в тези дела лекари и местни политици. Но в криза като тази е недостойно дори само да се мисли в подобна посока - затова затварям тази тема, без дори да искам да се отваря.
Друга ключова информация е, че именно Общинската болница лекува понастоящем над 40 Ковид-болни и успя вече да излекува немалко от целия район. Цената на това благородно дело и професионален подвиг бе закриване на нормалното Вътрешно отделение, заради заболяване на няколко от титулярите там. Какво означава това? Че всеки велинградчанин - който може да е ваш приятел или роднина - получил сърдечен проблем, но нетранспортабилен, поради медицински риск до Пазарджик или Пловдив, просто остава само в Божиите ръце, защото няма Вътрешно отделение, което традиционно да го приеме и обгрижи.
Решение има! Ето защо лекарите и инициативен комитет от съвестни граждани са подели активна кампания, за да се изгради отделно Ковид звено в съществуващ етаж в сградата и така да се обгрижват едновременно и Ковид-, и конвенционално болните граждани и туристи на града. Тези хора правят срещи с представители на местната и централна власт с надежда до получат поне част от необходимите близо 370 хиляди лева за скоростно реализиране на този проект така, както чуваме и от медиите, че следва европейските пари за борбата с Ковид да се употребят. Не знам дали това ще се случи скоро и затова реших да призова приятели за дарителство - кой колкото може да отдели, за да покажем дух на единение и отговорност не само защото всеки от нас е потенциален пациент, а заради обичните ни близки, но и заради хората без възможности и връзки, заради родния ни град, чийто поминък с туризъм без здравеопазване не ще просъществува.
Аз вече направих моя превод на официалната банкова сметка. Надявам се да го сторите и вие. Теоретично погледнато, ако всяко домакинство от Велинград дари 20 лева, ще се спаси болницата. Убедена съм, че ще има добротворци с по-големи суми и проблемът ще е решен за дни! Велинград е благословен - има лекарите, те искат да работят, нека им помогнем, за да помогнем на себе си като истинска общност!
Милена Драгийска

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 90.34 %
PM 2.5 µg/m3 28.18
PM 10 µg/m3 30.50

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води