Велинград - online - Тече подготовката за Национално преброяване’2021 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Общината запази статуквото в градския и междуградския транспорт
· 17 съветници провалиха сесията за болницата
· ИЗБОРИ за 49-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Кметът отказва да разгледа искания за достъп до информация за Клептуза
· Мъж от Дорково загина в пожар
· Община Сърница отново с одобрен проект по „Красива България”
· Демокрация или псевдодемокрация?
· С дарения ще се събират средства за параклис на връх Велийца
· 11 събития в „Програма Великден“ на музея
· История за АНСАМБЪЛ
· 40 групи идват за „Пролетно хоро“
· Златните деца на Велинград
· Възможности за подпомагане на земеделските стопани през новия програмен период
· Малки обяви: 20.03.2023
· 6 апарата заработиха в Центъра по хемодиализа „Д-р Александър Масларов“
· 101 години от рождението на Вела Пеева
· Успешно изпълнени мобилности по проект Еразъм+
· „Звънче“ със силна заявка за още музикални успехи
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството

Тече подготовката за Национално преброяване’2021
Публикувано 2020-10-20 17:50:11 от Темпо

През 2020 г. трябваше да се проведе 18-тото национално преброяване на населението и жилищния фонд в България. Обявената пандемия заради Ковид-19 го отложи, а новите дати за неговото провеждане са от 22 януари до 15 февруари 2021 година.

Като част от подготовката за Преброяване 2021 на 18 октомври в община Велинград се състоя пресконференция с участието на Кристина Захариева и Валентин Точев от Териториално статистическо бюро – Пловдив. Преброяването ще стартира в нула часа на 22 януари 2021 г. и данните, които се събират, ще са актуалните към тази дата. Тоест дори да се включите в преброяването примерно на 14 февруари, трябва да посочите точните данни към 22 януари 2021 г.
От 22 до 31 януари всеки, който желае, ще може да попълни данните си електронно през сайта на Националния статистически институт. Създадена е и версия за преброяване чрез мобилен телефон. След електронното преброяване гражданинът ще получава код, който само се предава на проверителя при неговото посещение и с това процедурата приключва, без да е нужно да се влиза в жилището и да се отговаря на въпроси.
От 1 до 15 февруари ще се проведе класическото преброяване с преброители, които ще обхождат жилищата и ще попълват на място преброителните карти. Преброителите ще извършват своята дейност от 8 до 20 часа, включително през почивните дни, като ще се легитимират с официален бадж със снимка. Важно е да се знае, че преброителите ще записват само информацията, която им е съобщена от гражданите. От хората не се изискват никакви документи за собственост, образование и др. Гражданите не трябва да се притесняват, че информацията ще бъде предоставена на НАП, НОИ или други лица и институции, защото според Закона за статистиката преброяването е статистическа тайна и данните се ползват само за статистиката, подчерта Валентин Точев.
Националното преброяване е мащабно мероприятие, което се провежда на всеки 10 години и ангажира голям ресурс от хора и средства. В момента най-належащо е набирането на контрольори и преброители. Желаещите могат да подадат молби в общините, като крайният срок е 30 октомври 2020 г. За община Велинград се набират 35 контрольори и 100 преброители. Основните изисквания са кандидатите да имат минимум средно образование, да не са осъждани и др. Всеки преброителен участък включва между 200 и 250 човека или около 100 жилища. Контрольорите и преброителите ще преминат обучения, а заплащането зависи от конкретно свършената работа.
На сайта на НСИ вече са публикувани анкетните карти с въпросите, на които ще трябва да отговаряме по време на националното преброяване. Важно е напомнянето, че участието в преброяването е задължително, а санкцията за тези, които откажат, е 160 лева.
Националното преброяване дава възможност да се види картината на етническия състав и на вероизповеданията, като отговорите са на базата на самоопределението на всеки гражданин. Според г-н Точев е ясно, че преброяването през 2021 г. няма да покаже увеличение на броя на населението, защото обратната тенденция е трайна и България има отрицателен прираст. Обобщените данни ще послужат на държавните и местните органи за анализ, на базата на който да вземат мерки в сферата на демографската политика. Очаква се първите предварителни резултати от преброяването да излязат през март - април, а крайните резултати до края на 2021 година.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.83 %
PM 2.5 µg/m3 27.89
PM 10 µg/m3 37.00

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica