Велинград - online - Серия от проверки в общинската болница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Общината запази статуквото в градския и междуградския транспорт
· 17 съветници провалиха сесията за болницата
· ИЗБОРИ за 49-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Кметът отказва да разгледа искания за достъп до информация за Клептуза
· Мъж от Дорково загина в пожар
· Община Сърница отново с одобрен проект по „Красива България”
· Демокрация или псевдодемокрация?
· С дарения ще се събират средства за параклис на връх Велийца
· 11 събития в „Програма Великден“ на музея
· История за АНСАМБЪЛ
· 40 групи идват за „Пролетно хоро“
· Златните деца на Велинград
· Възможности за подпомагане на земеделските стопани през новия програмен период
· Малки обяви: 20.03.2023
· 6 апарата заработиха в Центъра по хемодиализа „Д-р Александър Масларов“
· 101 години от рождението на Вела Пеева
· Успешно изпълнени мобилности по проект Еразъм+
· „Звънче“ със силна заявка за още музикални успехи
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството

Серия от проверки в общинската болница
Публикувано 2020-10-13 10:07:39 от Темпо

Общинският пресцентър съобщи, че на 5 октомври в голямата зала на общината, по инициатива на кмета Костадин Коев, е свикано извънредно заседание на здравната комисия към Общински съвет- Велинград за изслушване на управителя на “МБАЛ-Велинград” д-р Жеко Чешмеджиев.
По закон заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет са открити. Но в случая то не бе обявено предварително, за да могат граждани и медии също да присъстват.

По информация на общинския пресцентър срещата е предизвикана от появилите се публикации в национални медии, свързани с общинската болница. В прессъобщението се акзва още, че общинските съветници са се запознали със случващото се там, като са изслушали доклада на управителя. Веднага след излизането на публикациите в медиите, председателят на Общинския съвет Пламен Хаджиев е изпратил писмо до всички компетентни институции: Районна здравноосигурителна каса - Пазарджик, Окръжна прокуратура и Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” - Пазарджик за предоставяне на информация по случая. Съветниците са взели решение за сформиране на временна комисия за изискване и разглеждане на всички документи, свързани със създалата се ситуация, както и за разходването на даренията и всичко, свързано с управлението на общинската болница.
Очакванията са временната комисия да даде повече информация на редовната сесия в края на октомври. Припомняме, че вече втори мандат общинската болница работи без контрольор, който по закон се избира от Общинския съвет и едно от задълженията му е да докладва пред съветниците за състоянието и проблемите на общинското дружество.
През изминалата седмица проверка в “МБАЛ-Велинград” извърши и РЗИ - Пазарджик. Д-р Фани Петрова, директор на РЗИ, информира, че на 29 септември 2020 г. в „МБАЛ-Велинград“ е направена проверка във връзка с организацията за приемане на пациенти с COVID-19. В момента на проверката е имало хоспитализирани 8 пациенти с доказан положителен PCR и 1 пациент в изолатора със съмнение за COVID-19, чакащ PCR резултат.
Поискано е писмено обяснение от управителя на болницата д-р Чешмеджиев във връзка с организацията и провежданото лечение на пациенти с COVID-19. В обяснението си управителят посочва, че в лечебното заведение е обособено отделение за диагностика и лечение на пациенти с положителен PCR резултат. Отделението е с налични 10 легла, от които 5 за наблюдение и лечение на пациенти с положителен PCR резултат, 3 легла за изолатор на съмнителни пациенти с COVID-19 и 2 легла за интензивно лечение, оборудвани със система за кислород и дихателни апарати. За да се избегне смесването на пациенти, отделението за COVID-19 има отделен вход и отделен персонал.
Д-р Чешмеджиев допълнително е обяснил, че през месеците юли, август и септември, поради увеличаване броя на пациентите с COVID-19, полаганите интензивни грижи за неосигурени пациенти, затрудненията и невъзможност да бъдат привеждани пациенти в други лечебни заведения, влошават финансовото състояние на болницата. През този период се е наложило да трансформират допълнителни легла за лечение на болни с COVID-19 във Вътрешно отделение. Това е довело за разкритите допълнителни легла да се изграждат нови портали и входове, нови санитарни помещения и филтърни зони. В отделението има включен интензивен сектор с централна система за мониторинг и наблюдение на пациенти, нуждаещи се от интензивна терапия с дихателна недостатъчност.
Управителят д-р Чешмеджиев е съобщил, че в момента се изграждат нови помещения в болницата и след като се изпълнят изискванията за разкриване на Инфекциозно отделение, лечебното заведение ще подаде документи за регистрация в Министерство на здравеопазването. До момента в РЗИ – Пазарджик не е постъпило искане от Общински съвет – Велинград чрез управителя на „МБАЛ-Велинград“ ЕООД за разкриване на Инфекциозно отделение, включително намерения за влагане на инвестиции в болницата. Ръководството на РЗИ – Пазарджик не възразява на предложението да бъде разкрито Инфекциозно отделение в „МБАЛ-Велинград“ ЕООД, след като бъдат спазени изискванията на Закона за лечебните заведения и Медицински стандарт по Инфекциозни болести.
През изминалата седмица продължиха публикациите в различни медии, според които в “МБАЛ-Велинград” са извършвани злоупотреби с неистински сертификати на лекари (включително на управителя д-р Жеко Чешмеджиев) за обучение и квалификация, с които са източвани средства от Здравната каса. Дали това е истина ще покажат резултатите от проверките, които продължават.
Междувременно колективът на “МБАЛ-Велинград” с декларация и подписка изрази пълната си подкрепа за д-р Чешмеджиев. Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” начело със София Ключкова започна дарителска акция в помощ на изграждането на Инфекциозно отделение в общинската болница (призива публикуваме отделно).
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.90 %
PM 2.5 µg/m3 27.46
PM 10 µg/m3 36.16

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай