Велинград - online - Читалищните концерти - коледен благослов с музика 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Читалищните концерти - коледен благослов с музика
Публикувано 2019-12-24 10:11:55 от Темпо

В три последователни вечери трите читалища във Велинград посрещнаха гостите на станалите традиция Коледни концерти. Всяка година пълните зали показват колко много хора имат нужда да съпреживеят празниците по този начин - с музика, песен и танц, с повече духовност и съпричастност.

19 декември: Българска Коледа в НЧ “В. Левски-1905”
С икона, молитва и коледари започна концертът на самодейците от НЧ “Васил Левски-1904”. Новоизбраният председател Георги Куманов, също облечен като коледар, отправи пожелания за празниците. Началото на програмата бяха изпълненията на обичани коледни песни от Мъжката фолклорна група, след което на красиво украсената сцена запяха дамите от Групата за стари градски песни “Вела” и развълнуваха публиката с “Тиха нощ, свята нощ”. В програмата се включиха актьорите от театралното студио с ръководител Боян Захов, който бе и автор на сценария на концерта.
По традиция по време на концерта библиотеката към читалището награди своите най-активни читатели. Наградите за 2019 г. спечелиха второкласникът в ОУ “Христо Ботев” Радослав Русев и Екатерина Бирова.
Коледният танц на Представителния детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци “Здравче-венче” пресъздаде традицията на коледарите и представи една истинска българска Коледа. Ансамбълът, който през 2019 г. чества 30 години от своето създаване, за пореден път изпълни сцената с красота, а залата със заслужени аплодисменти.
Коледният концерт на 2019 г. ще се запомни и с още нещо - за първи път от години в читалищния салон беше наистина топло! Толкова дълго чаканото геотермално отопление вече работи - самодейците репетират и играят при нормални условия, а за публиката представленията в читалището вече ще носят удоволствие и през зимата.
Същата вечер концерт за Коледа имаше и в НЧ “Методий Драгинов-1936” в Драгиново. Домакините от Ансамбъла за автентичен фолклор посрещнаха и гости - самодейци от читалището в Сърница.
20 декември: Коледен благослов в ОНЧ “Св. св. Кирил и Методий-1905”
Традиционният коледен концерт на самодейците от ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий-1905” се проведе точно на 20 декември – Игнажден. Под наслов „Коледен благослов” премина коледно-новогодишната програма на Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Чепино” и децата от „Чепинче”. Сред гостите бяха кметът Костадин Коев, зам.-кметът Атанас Палигоров, , както и директорът на СУ „В. Левски” и председател на комисията по образование и култура в Общинския съвет Емил Моллов.
Началото бе дадено от коледарите на мъжката певческа група, последвана от песните и танците на детския ансамбъл, ръководен от Аделина Пещерска и Ели Саздова. С много аплодисменти бяха посрещнати изпълненията на школите по акордеон, тъпан и възобновената тамбурашка група, както и 8-годишният акордеонист Борил Устабашиев.
Концертът беше добър повод да бъде отбелязан 30-годишният юбилей на Боян Байраков, който е главен художествен ръководител на ПАНПТ „Чепино”. 30 години творческа дейност, отдадени на самодейността и развитието на читалището! Боян Байраков беше награден с почетен плакет от кмета Костадин Коев и получи награди от читалищното ръководство, а от ансамбъла - празнична торта.
В заключителната част на програмата се изявиха с пълния си блясък танцьорите и музикантите на на представителния ансамбъл, съпровождани от песните на мъжката група и дамския хор. По утвърдена вече традиция в последното хоро към самодейците се присъединиха и много зрители.
21 декември: Празник в НЧ “Отец Паисий-1893”
В НЧ “Отец Паисий-1893” празничното настроение дойде още на 14 декември с “Коледата по света”. Това бе първата изява на новата Детска театрална школа за куклен театър и сценография към читалището, в която се включиха бате Енчо и Театър "Пан". Малките мажоретки заредиха концерта с усмивки и красотата на танца, а изпълнителите от вокална група "Караоке" прибавиха коледни песни и настроение.
Големият Коледен концерт се състоя вечерта на 21 декември. Във фоайето зрителите имаха възможност да закупят коледна картичак и сувенири в помощ на читалището.
Поздрав към самодейците и коледни пожелания към присъстващите отправи заместник-кметът Светла Томова. Председателят на читалището Силвена Байракова отчете 2019 като изключително успешна за НЧ “Отец Паисий-1893” и пожела здраве и благополучие през новата 2020 година.
Концертът започна с изпълненията на Мъжката фолклорна група с ръководител Цанко Пашов, които изпяха коледарски песни. За Смесения градски хор "Николай Гяуров" участието в Коледния концерт бе красив финал на юбилейната година. Под диригентството на Момчил Томов хористите представиха богат музикален репероар.
Радостта и емоциите от наближаващите празници публиката съпрежиля с песните, изпълнени от възпитаниците на Вокална група "Караоке" с ръководител Юлиана Ковачева и Вокална група "Велина" с ръководител Ели Саздова-Гикова.
В Коледния концерт прозвучаха изпълнения на Духовия оркестър с мажоретен състав "Димитър Мечев" с диригент Димитър Лазаров и хореограф Биляна Масларова.
Специален гост в програмата бе талантливата Мариам Маврова.
Сред официалните гости на концерта бяха общински съветници и Мариана Зинкова, началник отдел “ХСД” в общината.
Преди Нова година НЧ “Отец Паисий-1893” ще бъде домакин на още два празнични спектакъла. на 27 декември гостува “Симфониета” - Враца с хитове от музикалната класика под диригентството на Хр. Павлов и със солист сръбския цигулар Йован Богосавлевич. А на 28 декември ще видим танцово-визуалното представление “Благодаря, България”, създадено от Грета Пенчева по музика на Николай Добринов и с участието на състав “Булгара”.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.54 %
PM 2.5 µg/m3 32.21
PM 10 µg/m3 35.26

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica