Велинград - online - Безапелационна победа на кмета Костадин Коев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

Безапелационна победа на кмета Костадин Коев
Публикувано 2019-10-29 09:04:17 от Темпо

Изборите за кмет на община Велинград на 27 октомври 2019 г. ще влязат в историята като първите, спечелени още на първи тур. Досегашният кмет и кандидат на ПП ГЕРБ Костадин Коев спечели втори мандат с огромната преднина от 10 318 гласа, което е 59% процента от общия вот на гласувалите. Сравнението е показателно: на изборите през 2015 г. Костадин Коев завоюва 5 957 гласа на първи тур и победи на балотажа срещу Иван Лебанов с 8 588 гласа. След един мандат на кметския стол той увеличава подкрепата за своята кандидатура и за ГЕРБ и изпълни високата цел, която постави още в началото на тази кампания - победа на първи тур.
Победата е факт и е повече от категорична. Тя бе възвестена с фойерверки пред общината около 23 часа на изборния ден, а заедно със стария-нов кмет празнуваха членове на предизборния щаб, симпатизанти и граждани.
На второ място в кметската надпревара се нареди кандидатът на ДПС Сергей Кичиков, който получи подкрепата на 3 490 избиратели. “Сребърния медал” в кметската надпревара обаче е само символичен, защото не осигурява участие в балотаж. Единственият път, когато движението се е явявало на кметски балотаж в община Велинград е през 1999 г. (балотажът бе спечелен от Цветан Дафов (СДС) срещу Неджат Кехайов (ДПС). В поредица от избори обаче ДПС имаше ключова роля за резултатите на втория тур.
Третата позиция е за Мария Рангелова, кандидат за кмет от Местната коалиция БСДП (ЗС Ал. Стамболийски) с 1 575 гласа. Г-жа Рангелова участва за първи път на кметски избори и събра подкрепа основно в секциите във Велинград.
На четвърто място е Иван Лебанов, който на този вот се яви от името на ВМРО-БНД и събра 794 гласа. Пети е независимият кандидат Филип Ангелов, подкрепен от БСП за България със 759 гласа. На шеста позиция е кандидатът на Атака Цветко Петлов с 98 гласа.
Денят на изборите 27 октомври 2019 г. започна нормално във всички избирателни секции на територията на община Велинград. Дни преди вота ОИК извърши множесво замени на членове на секционни комисии. Рано сутринта в неделя Общинската избирателна комисия (ОИК) взе поредните решения за замяна на членове на комисиите в 3 секции. Партиите и коалициите регистрираха общо 297 застъпници, които да следят от тяхно име за законността на изборния процес.
Право на глас имаха 31 616 жители на община Велинград. В хода на изборния ден активността бе сравнително висока: до 10 часа бяха гласували 10% от избирателите, до 12 часа - близо 24%, към 17.30 часа активността стигна 50%, а в края на вота - близо 59%, след като гласуваха 18 337 избиратели.
В ОИК постъпиха само два сигнала за нарушения на разпоредбите на Изборния кодекс. В село Кръстава комисията извърши проверка по сигнала за лице, което в избирателната секция носи отличителни знаци на партия - номер на партията върху дрехата си. След като комисията на място не е констатирала нарушение, сигналът е оставен без уважение. Другият сигнал бе, че в Драгиново кандидати за общински съветници правят агитация, но и той бе отхвърлен от ОИК след извършена проверка.
Интересна гледка бе площадът в Чепино около 12 часа. Големи групи избиратели от Анезица бяха изпълнили площада, но не гласуваха, а видимо чакаха някого или нещо. Малко по-късно множеството се прехвърли в избирателните секции, а след това очевидци забелязаха голямо покачване на оборота в близките магазини и масово търкане на лотарийни билетчета.
ОИК обяви край на изборния ден в 20 часа, а първите секционни комисии започнаха да пристигат в сградата на общината след 22.30 часа. Приемането на изборните материали и протоколи протече организирано и без инциденти, заслугата за което е на Общинска администрация и Общинската избирателна комисия. Гласуването по секции отразяваме в таблицата, като резултатите не са официални. Темпо

Подробна таблица с всички резултати от гласуванего по секции ще намерите в книжното тяло на вестника.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.08 %
PM 2.5 µg/m3 30.30
PM 10 µg/m3 39.48

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай