Велинград - online - ПП ГЕРБ - работим за Община Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”
· Малки обяви:09.08.2022 g
· Участници във въстанието, свързани с Велинград
· Емоционална среща в дневния център
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Чепинец“ започна подготовка за новото първенство
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон

ПП ГЕРБ - работим за Община Велинград
Публикувано 2019-10-22 09:48:40 от Темпо

Повече подкрепа за мен и за листата на ГЕРБ е още по-голяма отговорност за управлението на Велинград и общината
- Г-н Коев с какво тази кампания беше по-различна от предишната?
- Много по-различна. Преди четири години си говорехме основно за проблеми, сега си говорим за перспективи и развитие. Преди в много у нашите съграждани имаше апатия, сега има надежда, че нещата ще стават още по-добре. Доста е различно. Хората виждат напредъка на града и населените места.
Заетите в туристическия сектор усещат подкрепата от страна на общината и добрите отзиви на нашите гости не само за техния туристически продукт, но и като цяло за градската среда. Но все пак става въпрос за избори. На избори най-важно е да се гласува. Още по-хубаво е, когато има за какво и за кого. На изборите се дава подкрепа, а тази подкрепа означава и отговорност на тези, които управляват. Колкото повече подкрепа получим, толкова по-голяма ще бъде и нашата отговорност. За да получиш, трябва да дадеш. Гражданите дават подкрепа и получават решения, управляващите дават решения и получават подкрепа. Разчитам на активността на моите съграждани на 27 октомври.
- Освен подкрепата на гражданите, ще Ви е необходима и подкрепа в Общинския съвет. На чия подкрепа ще разчитате през следващия мандат?
- Прави сте. Без солидно мнозинство в Общинския съвет кметът е с вързани ръце. Видяхте какво се случи последната сесия. Една част от управляващото мнозинство общински съветници гласуваха против моето предложение и по този начин спряха развитието на няколко населени места. На доста от общинските сесии мисълта за развитието на Велинград и населените места липсваше, имаше партийни сметки. За това се надявам, че листата на ГЕРБ ще получи достатъчно гласове, за да можем да сформираме солидно мнозинство, с ясни ангажименти и с ясна отговорност. Нужно е мнозинство, чиято главна цел ще бъде да изпълнява управленската програма, не да защитава партийни или лични интереси. Разбира се, всеки, който иска да работи за развитието и бъдещето на община Велинград, е добре дошъл, стига да споделя нашите принципи на коректност и прозрачност. Защото кметът може да предлага полезни решения, но мнозинството от общинските съветници трябва да даде санкция тези решения да стават реалности.
- След изборите какво да очакват гражданите, ако отново Ви изберат за кмет?
- Целенасочена работа. В изминалите четири години трябваше да решаваме много наследени и неотложни проблеми. Като се започне от финансовото състояние на общината и стигнем до водната и уличната инфраструктура. Но се радвам, че наред с решаването на проблемите, успяхме да поставим началото на редица инициативи, с които да подобрим бизнес средата и да отворим икономически перспективи. Развитието на балнеологията и здравния туризъм са пример за това. Това, което направихме по отношение на подобряването на градската среда и рекламата на общината, се отрази много благоприятно на туризма. Сериозно инвестирахме в селата. Не казвам, че всичко е розово, но положихме много усилия и включихме на скорост. Велинград има ритъм, Велинград има енергия, Велинград живее. Сега е ред да надградим и да се възползваме от създадените условия. Когато едно управление има по-малко проблеми за решаване, може да се фокусира върху перспективите и развитието. Натрупахме безценен опит, който ще ни бъде много полезен. Одобрението и доверието на гражданите допълнително ме мотивират да продължим с развитието.

Двама зам.-министри уважиха възобновения Празник на картофите във Велинград
Организаторите от Община Велинград и Националната асоциация на картофопроизводителите след дълго прекъсване отново възраждат една традиция в района – Празник на картофите.
Множество производители от Софийско, Кюстендил, Самоков, Перник, Ракитово, Гоце Делчев, Банско, Благоевград се представиха със свои щандове. Велинград беше представен от двамата най-големи производители - Атанас Бирников и Асен Иванов.
Програмата на Празника на картофите във Велинград включваше и кръгла маса, на която картофопроизводителите представиха свои въпроси и проблеми. Председателят на Асоциацията Тодор Джиков подчерта, че комуникацията с институциите вече е на по-добро ниво, но е наложителна промяна на нормативната уредба в полза на земеделците, занимаващи се с производство на картофи. Присъстващите картофопризводители поставиха проблеми, свързани с „връщането“ на начисления ДДС, монопола на големите търговски вериги, ниските изкупни цени и високите цени в търговската мрежа, “фалшивите земеделци“ и др.
Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов като участник в кръглата маса увери, че проверките за “фалшиви земеделци“ са постоянни и министерството работи за реалните земеделски производители. Той препоръча до началото на следващия програмен период да бъдат създадени организации на земеделските производители, за да може след две години те да се възползват от европейското финансиране по различни мерки. Необходимо е и да се подобри и отчетността към ДФ „Земеделие“.
Другият зам.-министър на Министерството на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева сподели, че картофите са приоритетен сектор в Програмата за развитие на селските райони.“Производството на картофи е един от най-важните отрасли в сектора планинско и полупланинско земеделие .Производството, преработката на готови продукти от картофи и реализацията на пазара е един от приоритетите на Министерството на земеделието, храните и горите за създаване на устойчиво развитие и поминък в тези части на България”.
В работната среща д-р Костадин Коев изрази задоволството си, че след 12 години Празникът на картофите отново е факт. Той предложи Велинград да бъде домакин на национална кръгла маса, в която да вземат участие производители, представители на Министерството на земеделието, храните и горите, Министерство на финансите, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на икономиката,както и български евродепутати, за да се набележат конкретни стъпки и мерки за справяне с проблемите в бранша. Производството на картофи е поминък и начин на препитание за множество хора в нашата община и съседни райони и ние трябва да създаваме условия, които да насърчават развитието на този сектор.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води