Велинград - online - Ние сме верният избор - Местна коалиция БСДП (ЗС Ал. Стамболийски) 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

Ние сме верният избор - Местна коалиция БСДП (ЗС Ал. Стамболийски)
Публикувано 2019-10-15 08:57:28 от Темпо

- Какви са мотивите, които карат един професионалист – в случая успешен и работещ нотариус, да се кандидатира за кмет на община?
- За мен не е достатъчно да съм успешна в моята работа. Като нотариус успях да създам доверие у хората, успявам с моите професионални съвети да им помогна да вземат правилни решения. Това съм го постигнала. Желанието ми обаче е да видя хората от града и общината уверени в себе си, спокойни, че имат работа и добра среда за живеене. Искам младите хора, да не търсят реализация в големите градове или чужбина.
Искам да останат в общината, да работят, раждат и отглеждат децата си тук! За нашите деца и внуци, заедно всички ние да превърнем в кауза – общината и хората в нея. Дошло е време да докажем, че гражданското общество е фактор в обществения живот.
- Вие сте водач на листата на местна коалиция, която е тясно свързана с гражданското общество. Дошло ли е според Вас времето за повече гражданска енергия в местната политика във Велинград?
- Много сериозно обмислях, интересувах се от нагласата на хората в родния ми град, преди да взема решение да се кандидатирам за кмет на общината. Не знам как се постигна, но в името на хората прекалено дълго време се правиха гръмки обещания, поемаха се ангажименти и като резултат не се изпълняваха. Това отврати хората, обезвери ги и ги направи безразлични. Само че нашата богата история показва, че българинът има лимит на търпимост и с него не може да се заиграва. Уверена съм, че има гражданско общество, общество на знаещите, можещите, работещите и честните хора. Това сме всички ние! Сигурна съм, че на тези избори всички трябва да гласуваме – нашият глас ще бъде вот на реалните промени в името на хората, в името на това да има бъдеще за община Велинград.
- Кметския мандат е 4 години. Как бихте разпределили най-важните задачи на кмета за това време.
- Аз като кандидат за кмет и кандидатите от листата за общински съветници имаме изработена програма, която вече е известна на обществеността. На множеството срещи, които провеждаме, разбираме и какви са очакванията на избирателите. Ще започнем с анализ и бързи проверки на фактическото и финансово състояние на общината и общинските дружества и ще оповестим резултатиге от тях пред обществеността. Ще работим община Велинград да се превърне в модерна и развиваща се община. Вярваме, че само община, в която образованието и културата са приоритет, може да бъде успешна. Решени сме да ремонтираме и модернизираме знакови за Велинград обекти – централен минерален плаж и закрит плувен басейн. Ще превърнем в реалност мечтата на всички жители на града – минералните води да носят полза за всички. В тази насока ще осигурим запазване на свободния минерален ресурс за използването му за проекти от обществена значимост. Ще възстановим и ремонтираме всички градски чешми с минерална вода. Eдин от приоритетите ни ще бъде противопоставяне на всички опити и проекти, свързани с развитието на минна промишленост в региона. Здравеопазването и балнеологията също са приоритет в нашата програма. Няма да подминем и въпросите със спорта, спортните школи и тяхното утвърждаване и развитие. Отговорни ще бъдем и към утвърждаването и развитието на читалищната и библиотечна дейност.
- Управлението на общината е общо дело – на какъв екип и подкрепа разчитате.
- Разчитам на доказани професионалисти и специалисти в различни области – икономисти, юристи, лекари, учители, бизнесмени, ръководители на малки и средни предприятия. Всички се обединихме около идеята със знания, опит и хъс да променим общината, като я направим добро място за живеене. Нашата листа е от 20 кандидати за общински съветници. Всички те са отговорни и успешни хора, които вярват, че има гражданско общество, което е фактор в обществения живот на общината. Всички ние сме мотивирани да работим и осигурим най-доброто бъдеще за община Велинград.
- Защо хората да гласуват за Вас на 27 октомври 2019 г.?
- Защото ние сме верният избор! Не сме обвързани с политически партии и икономически кръгове. Успешни хора сме и нашата единствена кауза е бъдещето на община Велинград!

Ирина Масларова-Гечева, кандидат за общински съветник
През последните години голяма част от дърветата в централната градска част, по главните улици в града бяха поголовно изсечени. Парковете са в безогледно състояние: сухи, неподдържани зелени площи, които не се поливат, счупени съоръжения на детските площадки, липса на кошчета за отпадъци. Състоянието на парковете и зелените площи в града е крайно незадоволително, особено през летния сезон, когато жителите и гостите на града ни масово посещават тези места. Кандидатирам се за общински съветник, защото искам повече от това, което се прави сега. Ще използвам всички законови механизми и правомощия на общински съветник за увеличаване на зелените площи в града и общината, за инвестиции, поддържане и опазване на парковете и зоните за отдих. Не съм безразлична към развитието на нашия град и искам промяната да е по-ефективна, по-качествена, по-видима и най-вече дългосрочна. Юристът съм и знам, че правото на глас е право, което конституцията дава на всеки. Не бъдете безразлични и упражнете конституционното си право на избор, защото сега е моментът да се чуе гласа ни! Не оставяйте някой друг да решава вместо Вас! Гласувайте по съвест и убеждение, защото това е правилният начин да търсим промяна!

Дияна Кехайова, кандидат за общински съветник
Повече от 31 000 жители на община Велинград на 27 октомври ще направят важен избор за своето бъдеще. Важен, защото става дума за живота ни, за бъдещето на децата ни, за икономическата стабилност в региона, за неговия просперитет и развитие. Важен, защото искаме да ни управляват професионалисти, открито и честно. Ако мислите, че това са просто поредните избори, които нищо няма да променят, промяна няма да има. Изборите винаги са за нас, защото за следващите 4 години ще се избират хора, които ще решават важни за града ни въпроси: местни данъци, жилищно-комунални услуги, озеленяване, осветление, вода и др. Ще избираме хора, чиито решения ще засягат всеки от нас, лично, така че ние имаме право да определим общинския съветник, който най-правилно ще защитава интересите и очакванията ни . Аз съм убедена, че Велинград ще има добро бъдеще, защото нашият най-добър капитал сме самите ние, живеещите и работещите тук. Ние избираме, ние сме мотора, движещата сила, която трябва да е фактор в живота на общината ни.

Тома Чонков, кандидат за общински съветник
Искам да направим крачка напред в развитието на спорта, който е неизменна част от туризма. Убеден съм, че традициите ни в спорта са достатъчно силно доказателство за необходимостта от модернизирането и ремонта на спортните ни обекти, зоните за отдих и масов спорт. Възможностите за спортуване са неделима част от грижата за здравето на нас и децата ни и за здравето на всички туристи, посещаващи Велинград. Имаме възможност и вече правим крачки към създаване на кадри – ентусиазирани, владеещи чужди езици и способни да придвижат напред изпълнението на тези задачи. Тези процеси трябва да имат подкрепа и подходяща среда, за да продължат. Общинският съвет може да работи за запазване, модернизиране и за развитие на спортната база. Заставам зад идеи и проекти за предприемане на адекватни мерки, даващи възможност за практикуването на масов спорт, не само за гостите, но и за всички нас. Младежите хранят интерес и любов към спорта. Възрастните хора също имат нужда да спортуват според възможностите си. От нас се иска желание, организация и резултатност и аз имам вътрешна необходимост да бъда част от хората, които ще се посветят на тези идеи.

Ангел Манолов, кандидат за общински съветник и председател на гражданско сдружение “Бъдеще за община Велинград”
Туризмът е един от най- важните отрасли за нашия град. Качеството на туристическия продукт зависи не само от хотелиерите, а от работата и сътрудничеството им с местната администрация. Титлите „СПА столица на България” и още по-високото признание за „СПА столица на Балканите”, трябва да се защитават и доказва, но не само пред браншовите организации, наши и чужди, а най-вече пред нас велинградчани и пред гостите на града ни. Важно е всеки, от собственика на къща за гости до висококатегорийния хотел, да вижда и реално да усеща местната власт като партньор и това сътрудничество да бъде материализирано в инфраструктурата, в зоните и центровете за спорт и отдих, в насърчаването и подпомагането на земеделските производители от региона. Темата с обучението и квалификацията на кадри във всички сектори също има нужда от такива местни политики, които да създават условия за развитие. Местният парламент трябва да чува хората и да работи за тях. Местната власт има нужда от гражданска енергия и позиция. От нас зависи, а не от политическите партии и партийните централи, а ние сме част от това общество и ще подкрепяме всички ваши възглледи.

Сашка Кацарова, кандидат за общински съветник
Съдбата ми е отредила да се родя, живея и работя в перлата на Родопа планина – Велинград. Като гражданин на СПА столицата на Балканите искам градът ни наистина да придобие европейски вид и който дойде в него на почивка, всяка година да иска да се връща. Ето защо се кандидатирах за общински съветник на тези избори - за да участвам в преобразяването на града ни. Финансовото състояние на общината ни не е никак добро. Имам знания и опит и мога да ги използвам в Общинския съвет, така че общината ни да излезе от това тежко положение. Кандидатирам се за общински съветник и в качеството си на такъв ще настоявам и ще работя за увеличаване на събираемостта на данъците и таксите , строга финансова дисциплина във всички сектори на общината, висок професионализъм на персонала в администрацията, спазване на трудовата дисциплина и професионалната етика. Просперитетът на една община е в ръцете на нейните жители. Ако всички дадем частица от себе си и се отнесем отговорно към задълженията си към нея, промяна ще има. Нека на тези избори да бъдем активни граждани и избиратели, а не пасивни наблюдатели. Да изразим своята позиция и да гласуваме по съвест. Желанието ми е да остарея достойно в моя град и внуците ми да учат и да се реализират в него. Успех на всички кандидати в изборния ден. Да бъдат градът ни и хората в него благословени!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 75.97 %
PM 2.5 µg/m3 30.49
PM 10 µg/m3 39.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай