Велинград - online - За съдбата на една болница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

За съдбата на една болница
Публикувано 2019-10-01 08:56:44 от Темпо

През 2018 г., при промяната в управлението на СБПЛРПФЗ” Света Петка Българска”, новият екип завари задължения в размер на 170 хил. лв. към доставчици, персонал и НАП. С огромни усилия тези задължения към средата на 2019 г. са намалени на приблизително 70 хил. лв., като не се обсъжда състоянието на персонала и екипа в месеците, в които не са получавали заплати, затрудненото набавяне на консумативи, издръжка на болницата, осигурителните задължения към НАП и като цяло затрудненото управление на болничното заведение. Това наложи спешни мерки и направата на оздравителна програма. Потърсени бяха всички възможности за справяне със ситуацията и не само това. Задължение на управленския състав е цялостното и бъдещо развитие на тази уникална болница, която е една от малкото работеща по предназначение още от построяването й в далечната 1937 г. В тези усилия се прибавя и трудността по поддръжката на сградния фонд и материалната база.

Като най-бърз и спешен момент беше търсенето на допълнително финансиране с банков кредит, с който да се изчистят старите задължения, да има за текущи разходи и да се посрещне зимния сезон. За тегленето на такъв кредит се обърнахме за специализиран съвет към финансовите консултанти на „България НН” – представителство на едноименната и най-стара в Европа компания. Тази процедура е задвижена без рискове и очакванията се за ефективен резултат. Кредитът е поискан от Министерство на здравеопазването и процедурата е в ход.
Друг етап от оздравителната програма на болницата е разпореждането със земи, принадлежащи към нея, за които се плащат данъци, а не носят приходи. Средствата от продажбите се възвръщат в болницата и спомагат за управлението и издръжката й. Това става по предвидения в закона ред, след надлежно и изрично разрешение от МС № 537/12.09.2019г.и протокол от едноличния собственик на капитала на СБПЛРПФЗ „ Св. Петка Българска ЕООД гр. Велинград № РД – 16- 316/19.09.2019г. Друг път за набавяне на необходимите средства са дарения. С доброволни средства, включително и на българите в чужбина, очакваме помощ, за да се запази и да продължи своята мисия Белодробната болница „Св.Петка Българска” във Велинград.
Не на последно място са възможностите за международна помощ в прерогативите на европейските програми за оборудване, въвеждане на иновации. Също има първични разговори и предстоят съвместни действия с Програмата на Япония за световно здравно развитие, по която се предоставят безвъзмездни помощи в определени направления.
Като част от оздравителната програма определяме и активирането на рекламата за болницата чрез собствен сайт, страница във фейсбук, статии, популяризиране по специализирани медицински изложения, реализирания вече рекламен филм, както и дипляни и флаери, при това с минимални средства и доброволното съдействие на професионалисти - съмишленици.
Такава е картината на живота в Белодробна болница „Св.Петка Българска”. Имаше два изхода от заварената ситуация – или да се остави болницата да фалира с всички последици от това, или да се положат максимални усилия, да се направи и невъзможното, за да продължи хуманната и доказала се във времето нейна мисия – да осигури здраве на хората. А като се има предвид, че нашите деди са направили най-доброто – построили са болницата на уникално природно място, което е неоспорима част от лечението на хората, то и усилията на днешният екип няма да отидат напразно и традицията ще продължи.
В този не лек път от голямо значение е и подкрепата на гражданството, което веднаж вече спаси болницата от чужди набези. Нужна е подкрепата и съдействието на всеки един, който милее за бъдеще на хората в здраве, мир и благоденствие в нашата България!
Д-р Дафов, управител на СБПЛРПФЗ „Св. Петка Българска”

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 74.40 %
PM 2.5 µg/m3 30.63
PM 10 µg/m3 39.64

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай