Велинград - online - Сесиен обектив 28.06. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Обектив: Сесиен обектив 28.06.
Публикувано 2005-07-05 09:13:40 от темпо

ПЛАН Съветниците с пълно мнозинство приеха Общинския план за развитие за периода 2007-2013 г. Велинград е единствената община, която разработи плана самостоятелно и това е гаранция, че сме вътре в проблемите, коментира председателят Н. Кехайов.

НАРЕДБИ Приета е нова Наредба за определяне на концесионери, която е съобразена с последните законови промени. Вече има и нова Наредба за учредяване на търговски дружества с общинско имущество и упражняване правата на собственост на общината в тях.

ПРОГРАМА Съветниците решиха на какви теми ще наблегнат през второто полугодие на 2005. През юли - реализация на проекти към предприсъединителните фондове на ЕС, отчет как се изпълняват решенията на Общинския съвет за първото тримесечие. През август съветниците ще почиват, а през септември ще умуват за преустройство на Кооперативния пазар и подготовка на учебните заведения за новата учебна година. За октомври е планирано да се проучи практиката на Общински съвет - Самоков в туристическия сектор и проекта “Супер Боровец” и да се обсъди сметосъбирането и такса смет. През ноември на дневен ред са капиталовите разходи и приватизацията, както и подобряване управлението на геотермалните ресурси. За декември остава актуализация на бюджета.

КОМИСИЯ Обновен бе съставът на т.нар. Наблюдателна комисия, чиято работа е свързана с контрол на излезлите от затвора. Председател на комисията е Асим Адем, участват съветници, общински служители и представители на синдикатите.

ОДИТ Съветниците приеха за сведение одитния доклад на “ВКТВ” от 12 май 2005 г., извършен от Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол - Пловдив. Не бе обсъдено предложението на директора на АДВФК Венцеслав Бенчев за причинени вреди в размер на 7523 лв. да се потърси имуществена отговорност от бившия управител на “ВКТВ” Атанаска Хрисчева.

ТУРИСТИ Към туристическата такса вече ще се начислява ДДС. При това положение таксата за български граждани става 60 стотинки, а за чуждестранни граждани 1.20 лева. Децата до 6 години не плащат такса, а от 6 до 16 години - 50% от размера.

ПАРИ Побит камък получи допълнително 2000 лв. и Грашево 2500 лв. за реконструкция на водопроводната мрежа. 22 000 лв. от “Разходи за приватизация” бяха отпуснати за закупуване на компютърна техника. С 2000 лв. ще се ремонтира Централният минерален плаж. Разходите за посрещане на гости на кмета на общината бяха увеличени с 5000 лв. 4700 лв. ще струва преместването на кметството на Побит камък в друга сграда. 20 400 лв. бяха гласувани за закупуване на автовишка за поддържане на уличното осветление. Одобрени бяха и още 20 000 лева за участие в “Красива България”, където се очакват решение по проектите за ремонт на църквата в Каменица и джамията в Кръстава.

ЗАКУСКИ Общината ще проведе конкурс за отдаване под наем на два павилиона за закуски в училища: в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград и в ОУ “В. Левски” в Кръстава.

ВЪЗДУХ Приета бе детайлизирана програма за управление на въздуха, изготвена от инж. Станимир Живков, който заслужи адмирациите на съветниците за подробната разработка на проблема.

СЪСОБСТВЕНОСТ По молба на фирма “Минерали-М” общината ще ликвидира съсобственост в парцела до цеха за обработка на мрамор. Лицензиран оценител ще определи цената за имота от 200 кв.м. на общината и той ще бъде закупен от “Минерали-М”.

ХАЗАРТ Съветниците отложиха вземането на решение по искането на ЕТ “В. Йовчев-ВИКИ 94” едно от помещенията в комплекс “Милениум” да се преустрои в зала за хазартни игри. Постъпи предложение щом се променя условие на концесията, общината да търси и по-висока концесионна такса.

ПИТАНИЯ Питанията към врид кмета Ат. Водев се превърнаха в повод за многобройни дискусии относно парливи теми в Сърница и Велинград. Съветниците получиха 15-странични подробни писмени отговори.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай