Велинград - online - Хората, които направиха промените, отново са мобилизирани 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Общината запази статуквото в градския и междуградския транспорт
· 17 съветници провалиха сесията за болницата
· ИЗБОРИ за 49-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Кметът отказва да разгледа искания за достъп до информация за Клептуза
· Мъж от Дорково загина в пожар
· Община Сърница отново с одобрен проект по „Красива България”
· Демокрация или псевдодемокрация?
· С дарения ще се събират средства за параклис на връх Велийца
· 11 събития в „Програма Великден“ на музея
· История за АНСАМБЪЛ
· 40 групи идват за „Пролетно хоро“
· Златните деца на Велинград
· Възможности за подпомагане на земеделските стопани през новия програмен период
· Малки обяви: 20.03.2023
· 6 апарата заработиха в Центъра по хемодиализа „Д-р Александър Масларов“
· 101 години от рождението на Вела Пеева
· Успешно изпълнени мобилности по проект Еразъм+
· „Звънче“ със силна заявка за още музикални успехи
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството

Избори: Хората, които направиха промените, отново са мобилизирани
Публикувано 2005-06-21 10:07:47 от темпо

Асен Попов е председател на партия Демократи за силна България (ДСБ) във Велинград. Кандидат за народен представител, на четвърто място в листата на ДСБ за нашия избирателен район.

- В предизборната кампания ДСБ не предложи PR-акции, шоу и реклама, а бе една от малкото партии, които заложиха на политическо говорене. Това ли е верният път към избирателя днес, г-н Попов?
- Вярно е, че всеки от нас от ДСБ говори за политика. Не само ръководството на ДСБ, това става и на всичките ни срещи в Пазарджишка област и много ме радва. Определено се харесва на избирателя, към който ние се стремим - този, който анализира критично и прави своя избор, който е политически активен и помни историята. Питаме, отговаряме, излагаме тези очи в очи, без предварителни уговорки кой какво ще говори, дори много от хората проявяват истинско политическо творчество.
- ДСБ е единствената дясна партия, която не се явява на изборите в коалиция, а в чист вид. Защо и имат ли основание опасенията, че ДСБ не е склонна към коалиционна политика?
- Да се явим в чист вид бе решение на националното събрание на ДСБ. Това ни подхожда и чисто психологически, а и трябва ясно да се разграничим. Като нова партия да предложим нашите тези пред хората в чист вид. И едва след това да говорим за коалиции, но на базата на принципите, които сме заложили в нашия договор с избирателя. Трескавото търсене на коалиции е признак на слабост. Има чак смешни примери как досегашни противници станаха съюзници. По-добре е, че ние от ДСБ не го правим. Не правим коалиции и за да минем бариерата, можем да се коалираме само на принципна основа.
- Водачът на вашата листа Екатерина Михайлова е познат за всички политик. Кои са другите лица на челните места в ДСБ в Пазарджишки избирателен район?
- Тандемът Екатерина Михайлова - д-р Пещерлиев (който е втори в листата) е изключително убедителен. Д-р Пещерлиев е добър доктор ортопед, добър човек и добър политик, на когото хората вярват. На трето място е Иванка Ваклинова - учителка от Белово, а четвърти съм аз. Важно е да се знае, че листата на ДСБ бе подредена с тайно гласуване от делегатите на конференцията ни в Пазарджик, а не от партийната централа.
- Резултатите за ДСБ-Велинград на тези парламентарни избори ще бъдат легитимация на партията и на местната политическа сцена. Прогнозирайте мястото на ДСБ в твърде сложната и необичайна политическа ситуация във Велинград?
- Ние трябва да се представим достойно на парламентарните избори, за да претендираме за влияние във Велинград. След това трябва да направим дългосрочна програма за сериозно участие на общинските избори след 2 години. Велинград е голямо предизвикателство. Предизвикателството пред всички, които се занимават с политика във Велинград, е да няма купуване на гласове и гласуване по верски или етнически признак. Независимо кой ще печели изборите, това трябва да се промени. В нашата предизборна програма това е заложено.
- Заедно с над 50 симпатизанти на ДСБ от Велинград бяхте на внушителния митинг, организиран от партията на 18 юни в София. Какво беше усещането на знаковия площад пред храм “Ал. Невски”, където се събраха изненадващо голям брой хора?
- Че хората, които направиха промените, отново са мобилизирани и няма да оставят нещата така. Усещането беше като на първите митинги след 1989 г. Това вдъхва кураж. Не оставя никакво съмнение по въпроса дали ще минем 4-процентовата бариера. Хората бяха толкова много, че на човек му порастват криле. Този митинг доказа, че избирателите не бива да се страхуват, че ще загубят гласа си, ако гласуват за ДСБ. Ние влизаме в Народното събрание и приканваме да ни подкрепи традиционния десен избирател, да ни оцени по достойнство и да направи избор между партиите, които се конкурират за неговия глас.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 69.57 %
PM 2.5 µg/m3 30.23
PM 10 µg/m3 38.32

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води