Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.01.18 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.01.18
Публикувано 2019-02-05 08:51:57 от Темпо

ЗАПЛАТИ Общинският съвет определи заплатите на кметовете за 2019 г. Кметът на община Велинград ще получава 3 100 лева, кметовете на Грашево, Кръстава, Пашови, Света Петка и Драгиново – 1 028 лева, кметовете на Абланица, Биркова и Рохлева по 862 лева, а на останалите населени места по 681 лева. Кметският наместник на Бозьова ще е със заплата 651 лева.


ПРЕДСТАВИТЕЛНИ С приемането на бюджета за 2019 г. бяха гласувани средства за представителни разходи за посрещане на гости: 8 521 лева за кмета Костадин Коев и 4 260 лева за председателя на Общинския съвет Али Мареков.

ОБЛЕКЛО Служителите на Общинска администрация, общинското предприятие „Спортни имоти и пазари – Туристически информационен център“ и Домашен социален патронаж ще получат по 250 лева за работно облекло. Сумата бе заложена в бюджета за 2019 г.

ОТЧЕТ Приет бе отчетът на Общинскя съвет за 2018 г. Проведени са 11 редовни и нито една извънредна сесия. Приетите решения са 391, от които областният управител е върнал едно – за поставането на паметна плоча на мястото, където и бил домът на ген. Атанас Семерджиев и е оспорил предварителното изпълнение в решението за провеждане на обществено обсъждане за Клептуза. Питанията на общинските съветници към кмета на общината са били само 3.

СПОГОДБА Общинският съвет одобри спогодба между общинската болница „МБАЛ-Велинград“ и „Агарта-МЦ“ ЕООД. Болницата дължи на фирмата 73 604 лева, които следва да изплати на 12 равни месечни вноски. С постигнатата спогодба се прекратява заведеното съдебно дело.

ТУРИЗЪМ Приета бе Програма за изпълнението на стратегията за устойчиво развитие на туризима в община Велинград и на дестинация Велинград за 2019 г.

ПАША Общинският съвет гласува Годишен план за паша за 2019 г. , който обхваща 13 800 декара реми, пасища и ливади. Таксата за индивидуално ползване върху общинските мери, пасища и ливади за стопанската година ще бъде 8 лева за декар.

ПРОГРАМА Съветниците приеха Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2019 г. Като общински обекти от първостепенно значение в програмата бяха определени рекултивацията на депото за битови отпадъци в местността „Реповица“ и разширението на Централния гробищен парк в местността „Сивек“.

ПРОДАЖБА Открита бе процедура за продажба на общински имот от 340 кв.м. на улица „Гоце Делчев“ (ъгъла до Бюрото по труда). По предложение на Никола Делиев началната тръжна цена бе повишена от 36 на 60 лева за кв.м., като съветникът се мотивира, че на търгове в Драгиново цената е стигнала 90 лева/кв.м. Съветниците решиха продажбата да бъде чрез явен търг.

БАСЕЙН Общината ще подпише анекс за безвъзмездно ползване на Закрития плувен басейн „Антон Митров“ от местните плувни клубове. Съветниците взеха решение освен ПК „Чепинец“ и ПК „Белмекен“ басейнът да се ползва безвъзмездно и от ПК „Делфин“. Договорите ще бъдат за срок от една година, а ползването ще е по график, определен от директора на ОП „СИП-ТИЦ“.

ДГ „ФАНТАЗИЯ“ През 2019 г. общината ще плаща месечен наем от 2250 лева на наследниците на Доста Оскова, върху чийто имот е Детска градина „Фантазия“. Сумата за наема се актуализира всяка година.

„ВЛАСА“ Общинският съвет предостави на „ВКТВ“ новия водопровод за минерална вода от сондаж „Власа“. Общинското дружество ще отговаря за стопанисването, поддържането и експлоатацията на топлопровода, който е публична общинска собственост. Средствата за поддръжката трябва да дойдат от събиране на такса за водопренос от ползвателите на минералната вода.

ОТЧЕТИ По програмата за работа на Общинския съвет за месец януари постъпиха отчети за изработените проекти по европейски програми, по програмата на кмета за управление на общината, отчети за четвъртото тримесечие на „МБАЛ-Велинград“ и МЦ „Велинград 2017“. „ВКТВ“ не представи отчет. Радослав Петаков попита защо отново няма програма и отчет за овладяване популацията на безстопанствените кучета. От ОА обясниха, че няма общинска програма, защото още не е приета национална такава. Никола Делиев критикува, че новият общински Медицински център „Велинград 2017“ отчита загуба, но според управителят на болницата д-р Чешмеджиев идеята на центъра не е да има печалба, а да подпомага дейността на болницата.

ДЕПО Общинският съвет даде съгласие общината да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ за закриване на депото за отпадъци в местността „Реповица“ край Каменица. Средствата ще се търсят от ПУДООС.

БОЛНИЦА Общинската болница „МБАЛ-Велинград“ получи одобрението на местния парламент да кандидатства с проект за рехабилитация, саниране, топлофикация, възобновяеми енергийни източници и модернизация пред Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“.

ПОМОЩ Съветниците гласуваха от бюджета на общината да бъде отпусната еднократна финансова помощ от 10 000 лева, необходима за животоспасяваща операция на Златомир Максудов. Майката на Злати изказа благодарност към кмета и Общинския съвет, а средства се събират и в кутии за дарения на различни места във Велинград.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.71 %
PM 2.5 µg/m3 33.08
PM 10 µg/m3 46.29

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води