Велинград - online - На 15 януари обсъждаме идеен проект за Клептуза 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

На 15 януари обсъждаме идеен проект за Клептуза
Публикувано 2018-12-31 12:46:39 от Темпо

Кметът Костадин Коев насрочи дата и час за обществено обсъждане на идейния проект за Клептуза: на 15 януари 2019 г., от 13 часа, в голямата зала на общината. Идейният проект ще бъде перзентиран от главния архитект Тодор Енев. Гражданите могат да дадат свои писмени становища по електронен път или чрез отдел “Информационно обслужване и технологии”.

Решението за обществено обсъждане бе взето от Общинския съвет в края на септември 2017 г. Първоначално кметът обяви, че то ще се проведе в средата на ноември, след това срокът бе преместен в средата на декември, а в крайна сметка се стигна до средата на януари. Интересно съвпадение е, че на същата дата 15 януари в Административен съд - Пазарджик продължава дело за част от търговските обекти на Клетпуза.
На сайта на общината заедно е качена презентация на идейния проект. Ето кратко представяне:
Вплитайки традиция и бъдеще, чрез обемно-пространствени решения проектът цели да предложи един нов облик на парка. Идейният проект е разработен с множество алеи, водни огледала, фонтани, гейзери, зелени площи, зони за игри, фитнес на открито. Целта е емблемата на Велинград – езерата Клептуза да възвърнат своя блясък на предпочитано място за отмора, увеселение и рекреация от гостите и жителите на града
Предвид близостта на карстовия извор Клептуза до съществуващите двуетажни сгради (използвани като ресторант в близкото минало) – същите НЕ СЕ ЗАПАЗВАТ и СЛЕДВА ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ, като се отчете изключително внимателно степента на интервенция в Защитена зона „Клептуза”.
Възможно е изграждане допълнително на временни преместваеми съоръжения: детски кът, нови кътове - за озеленяване, отдих, нови водни декоративни фонтани.
Паркиране: да бъдат обособени минимум 20 бр. паркоместа.
Двете езера да се развият и използват оптимално възможностите за: подводно и наземно осветление, гладката повърхност (или изявени водни акценти в нея - интервенция само при изкуствено създадено долно (северно) езеро), пенливия водопад (разположен между Карстовия извор и първото водно огледало), директния достъп (от реновираните пешеходни алеи ) до гладката водна площ в зоната на северното езеро – за водните колела, способстващ за редица атракциони за малки и големи състезания по корабомоделизъм, водни спортове, водни колела; при горното (южно) езеро – изнесена сцена за културни, музикални изяви и форуми.
Фонтан в езерото: за основна атракция в езерото да се предвиди каскадна фонтанна композиция. Тя да бъде в неправилна форма от два кръга, свързани с водни дюзи помежду им. В центъра на всеки един от кръговете да има поставени гейзерни дюзи, на различни височини за постигане на по-голям ефект. Водните струи да са с височина до 10.00 метра и дължина 59.00 метра, осветен с RGB LED ефекти.
Дюза - Гейзер: за ежедневна атракция да се предвиди Дюза – гейзер в центъра на южното езеро, която да бъде осветена през нощта. Дюзата ще е проектирана така, че създава висока разпръскваща струя.
Фонтан тип вълни: най-характерната забележителност на фонтана да са водните струи с различни височини. През нощта да бъдат осветени в различни цветове. Фонтанът да бъде забележително съчетание на геометричните форми с играта на водата и светлината.
Сцена и кино: един от акцентите на парка да бъде и изнесена понтонна сцена с амфитеатрални места за сядане. Музика и филми под открито небе. Мястото е перфектно за концерти, представления и арт събития.
Кей с лодки и кръгов кей за разходки: кеят за лодки да бъде позициониран в северната част на езерото, за по-лесен достъп. На разположение е цялото езеро за плаване с лодки и водни колела. Кръговия кей за разходки да бъде позициониран в северната част на северното езеро Клептуза. Той ще бъде с диаметър 11.00 м. и обиколка 34.00 м. Дървената конструкция (понтонна) ще навлиза във водата.
Детски площадки за игра с няколко броя пързалки и люлки.
Иновативна игрова зона „Splash and Play” - зоната за цялото семейство, разделена на различни дейности и нива на трудност.
Фитнес на открито: полезно и очаквано нововъведение за парка “Клептуза”, безплатно, обществено-достъпно и най-вече здравословно.
Алейна зона и паркова растителност: да се проектират множество ходови артерии, които да дават възможност паркът да се използва пълноценно.
Темпо
Целият идеен проект можете да разгледате на: http://m.velingrad.bg/?p=40047 http://m.velingrad.bg/?p=40047

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.61 %
PM 2.5 µg/m3 26.55
PM 10 µg/m3 32.08

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай