Велинград - online - Коледен концерт отбеляза 3 юбилея за НЧ “Отец Паисий-1893” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

Коледен концерт отбеляза 3 юбилея за НЧ “Отец Паисий-1893”
Публикувано 2018-12-31 12:28:33 от Темпо

Традиционният Коледен концерт на НЧ “Отец Паисий-1893” тази година започна пред сградата на читалището и паметната плоча на дългогодишния председател на читалищното настоятелство и диригент на духовия оркестър Димитър Мечев. В Ботевските униформи, които са един от символите на Музиката на Мечев, и водени от новия диригент на оркестъра Огнян Митонов, свириха музиканти от различни поколения. Музиканти и мажоретки поднесоха цветя в знак на почит към Димитър Мечев, а всички присъстващи се присъединиха с дълги аплодисменти.

Във фоайето гостите на концерта можеха да си купят дизайнерска картичка на художничката Петя Константинова в подкрепа на читалището.
Залата и тази година не успя да събере многобройната публика, но повечето хора останаха да видят и чуят концерта, посветен на три юбилея: 125 години от създаването на НЧ “Отец паисий-1893”, 65 години Литературен клуб “Никола Вапцаров” и 40 години мажоретен състав към духовия оркестър. Поздравителен адрес по този повод изпрати президентът на България Румен Радев, който изрази своята гордост и уважени към труда на предците, създали читалиещто и благодарност към днешните им наследници със съзнание за мисия. Поздравителен адрес изпрати и председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. СНЧ награди НЧ “Отец Паисий-1893” с почетен знак и икона. Кметът Костадин Коев каза, че изминалата година беше трудна и за общината, и за читалището. За да успеем да вървим нагоре, трябва да сме по-толерантни, да се обичаме и уважаваме малко повече и да бъдем единни, от което ще спечели Велинград. Кметът поднесе цветя и грамоти на председателя на НЧ “Отец Паисий-1893” Силвена Байракова, на председателя на литературния клуб “Н. Вапцаров” Александър Кочев и на хореографа на мажоретния състав Биляна Масларова. Подарък за читалището бе опднесен и от името на ОУ “Неофит Рилски”. А сред официалните гости на концерта бяха още председателят на Общинския съвет Али Мареков, зам.-кметът Исмаил Моллов, общински съветници и колеги от читалищата.
Концертът, воден от Весела Цинцева, започна с коледарска песен в изпълнение на мъжката фолклорна група с ръководител Цанко Пашов. След това на сцената застана Смесен хор “Николай Гяуров” под диригентството на Огнян Митонов - щатен диригент в Националния музикален театър “Стефан Македонски”, който започна работа с велинградските хористи през есента. Хорът изпълни песни, посветени на Рождество Христово и Коледа, аплодирани от публиката. Аплодисменти заслужи и Мариян Марков от школата по пиано на Стоянка Енчева.
Четири мажоретни състава поднесоха празнична програма и доказаха, че колкото и да “остарява” вече 40-годишният мажоретен ансамбъл, винаги остава млад и красив. Заедно с мажоретките празнично настроение внесе с песента си и Мариам Маврова. Още Коледен дух донесоха възпитаниците на Юлиана Ковачева: квартет “Инфинити”, Вокална група “Караоке” и Сонай Юсеин. В концертната програма се включиха дамите от вокална група “Велина” с ръководител Ели Гикова-Саздова.
Александър Кочев връчи наградите на победителите в юбилейния конкурса за есе на тема “Читалищото - съвременен културен център”. Награда за най-добро есе от 12-те участници получи Инас Рашид от ПГИТ “Ал. Константинов”, а поощрителни награди Светлана Станкова и Леда Мастравчиева.
Честта и отговорността да закрият концерта отново бе на Духовия оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”. Музикантите и новият диригент Огнян Митонов получиха огромна подкрепа от публиката, а в залата бе и Димитър Лазаров, който дирижира оркестъра до средата на 2017 г. На Коледния концерт свириха много бивши музиканти, за които музиката и читалищния оркестър са верую. Музикантите и мажоретките бяха извикани на бис, а след финалните акорди публиката продължи още дълго да ги аплодира.
Всичко е добре, когато свършва добре. Една наистина трудна за читалището година приключи с пълна сцена и зала. А дали две е повече от едно, когато става дума за велинградския духов оркестър, е задача с повишена трудност, чието решение чакаме през новата година.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 78.30 %
PM 2.5 µg/m3 33.29
PM 10 µg/m3 46.76

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica