Велинград - online - Каменският клуб на пенсионера отпразнува юбилей 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Общината запази статуквото в градския и междуградския транспорт
· 17 съветници провалиха сесията за болницата
· ИЗБОРИ за 49-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Кметът отказва да разгледа искания за достъп до информация за Клептуза
· Мъж от Дорково загина в пожар
· Община Сърница отново с одобрен проект по „Красива България”
· Демокрация или псевдодемокрация?
· С дарения ще се събират средства за параклис на връх Велийца
· 11 събития в „Програма Великден“ на музея
· История за АНСАМБЪЛ
· 40 групи идват за „Пролетно хоро“
· Златните деца на Велинград
· Възможности за подпомагане на земеделските стопани през новия програмен период
· Малки обяви: 20.03.2023
· 6 апарата заработиха в Центъра по хемодиализа „Д-р Александър Масларов“
· 101 години от рождението на Вела Пеева
· Успешно изпълнени мобилности по проект Еразъм+
· „Звънче“ със силна заявка за още музикални успехи
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството

Каменският клуб на пенсионера отпразнува юбилей
Публикувано 2018-12-11 09:23:57 от Темпо

На 15 август 1983 г. в кв. Каменица е учреден Клуб на пенсионера. Негов първи председател е Стойо Бояджиев. През първите 3 години членове на клуба са само мъже, а от 1986 г. се включват и жени. Същата година е създадена и певческа група към Клуба на пенсионерите с ръководител легендарния Илия Керин-Кардаша.

На 7 декември 2018 г. 150 членове на Културния клуб на пенсионера - кв. Каменица отпразнуваха своя 35-годишен юбилей. В салона на НЧ “Отец Паисий-1893” дойдоха да ги поздравят народният представител Славчо Велков, кметът Костадин Коев, председателят на Общинския съвет Али Мареков, зам.-кметовете Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, кметът на Драгиново Бисер Маджиров, гости от Областния съвет на пенсионерите, от клубовете и дневните центрове на хора с увреждания във Велинград, директори на училища, председатели на читалища, представители на СОСЗР, ТД “Юндола” и много други приятели.
Поздрав за хората от третата възраст бе и богатата програма, която откриха малките мажоретки към Духовия оркестър “Димитър Мечев” към НЧ “Отец Паисий-1893”. Отец Антон от каменската църква “Света Троица” отслужи водосвет, благослови всички присъстващи и дари на клуба икона на Свети Никола, след което прозвуча “Многая лета”. Вълнуващ бе поздравът към баби и дядовци от Поли Драева и Мими Лекова, които разказаха приказка за Коледа. Със силен емоционален заряд прозвуча стихотворението на Екатерина Михайлова “Дочакахме юбилей”.
Теменужка Ушева припомни най-важните дати от историята на клуба, откривайки връзката между миналото и настоящето. Наред с имената на основателите тя разказа за неуморната работа на Борис Линчев, председател от 1989 до 1996 г., на първата жена председател на клуба Мария Къдреева, ръководила го от 1996 до 2016 г. и предала щафетата на настоящия председател Павел Ушев. Едно от най-големите събития за клубните членове е осигуреното през 1996 г. помещение, в което клубът развива своята дейност и до днес. А тя е богата и разнообразна и превръща клуба във втори дом за неговите членове: отбелязване на важни исторически дати и годишнини, рожденни дни, екскурзии, участие в общински инициативи, излети, спортни прояви... Неизменна част от живота на клуба е певческата група, ръководена през годините от Владимир Илинов и Никола Чолаков, участието на клубни членове в Групата за стари градски песни “Вела” към НЧ “В. Левски-1904” и СК “Здраве и дълголетие”. Г-жа Ушева отправи специални благодарности към Славчо Велков и Костадин Коев, към всички членове през всички години и към многобройните дарители за тяхната помощ и грижа за пенсионерите.
Кметът Костадин Коев се обърна към присъстващите, изразявайки уважение към тяхнаха мъдрост и опит и към факта, че тяхното поколение е положило основите и е създало Велинград. Имате още какво да дадете на нашия град, бъдете здрави и споделете идващите светли празници с най-близките си хора, пожела г-н Коев.
Грамоти получиха най-дългогодишните членове на клуба, а в концерта се включиха още изпълнители от “Караоке” и “Звънче”, певческата група към Клуба на пенсионера, мъжката фолклорна група и женски хор към ОНЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905”, Представителният фолклорен ансамбъл “Здравче-венче” и Група за стари градски песни “Вела” към НЧ “Васил Левски-1904”. С толкова много музика, песни и танци 35-годишнината на Клуба на пенсионера - кв. Каменица се превърна в истински и запомнящ се празник.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.90 %
PM 2.5 µg/m3 27.51
PM 10 µg/m3 36.24

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води