Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.10.18 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.10.18
Публикувано 2018-12-04 09:15:24 от Темпо

НЕВНЕСЕНИ Две теми, свързани с обществени очаквания, изобщо не се появиха в дневния ред на сесията на 29 ноември 2018 г. Не беше внесена точка с исканията на фирми за таксиметрови превози за увеличение на минималните тарифи, въпреки че проект за решението с мотивировка бе обявена на официалния сайт на общината. Кметът Костадин Коев не внесе и точка за създаване и финансиране на общински духов оркестър „Велинград“, каквито намерения бяха обявени на срещата в НЧ „Отец Паисий-1893“ на 23 ноември, а преди това и в социалните мрежи.


АВАНСОВО Общинският съвет гласува поредица от решения, свързани с обезпечаване на авансовите плащания по проекти. По проекта за рехабилитация на участъци от пътя Велинград – Драгиново кметът бе упълномощен да подпише запис на заповед в полза на ДФ „Земеделие“ за сумата от 1 395 363 лева. По проекта за нов път Абланица – Цветино сумата е 279 072 лева. За обезпечаване на дейността на Местната инициативна група „Белово, Септември, Велинград“ бе одобрено авансово плащане от 34 180 лева. Ввъ връзка с проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради във Велинград общината ще иска авансово плащане от 1 123 019 лева. А по проекта за ремонт и обновяване на детската градина на ул. „Ал. Стамболийски“ исканата като аванс сума е 280 754 лева.

„ТИМБАРК БЪЛГАРИЯ“ Съветниците дадоха разрешение за промяна предназначението на земеделски земи в местността „Башкова чука/разсадник“ по искане на „Тимбарк България“ ЕООД. Имотът с площ 10 158 кв.м. се преотрежда от „Хотел, СПА, апартаменти, търговия услуги“ в „Производствена и складова дейност“. Дейността на фирмата е свързана с минералната вода „Велинград“.

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ Предстои процедура за попълване списъка на съдебните заседатели в Окръжен съд – Пазарджик с двама души с квалификация в областите педагогика, психология или социални дейности. Общинският съвет избра комисия, която ще извърши проверка на документите и изслушване на кандидатите. В нея участват съветниците: Н. Делиев, Р. Ендяк, Р. Люгов, О. Орцев, Р. Петаков, Т. Шейнов и Л. Перчинков, който е председател.

ФОНД Допълнен бе съставът на новосъздадения Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Велинград. Представители на Общинска администрация във фонда ще бъдат зам.-кметът Исмаил Моллов и служителите Елисавета Миланова, Надежда Стефанова, Янка Тренчева, Мариана Зинкова и Таня Кръстева. Представител на „МБАЛ-Велинград“ ще бъде д-р Жеко Чешмеджиев.

„БРАТЯ МАВРИКОВИ“ Общинският съвет даде съгласие за кандидатстване с проект за рехабилитация на ул. „Братя Маврикови“ в участъка от ул. „Клептуза“ в посока към ул. „Христо Ясенов“. Общината ще търси финансиране по Програмата за развитие на селските райони чрез МИГ „Белово, Септември, Велинград“.

ГОРИ Приет бе План за развитие на горите на територията на Община Велинград, който е актуализиран след отделянето на Община Сърница. Проф. д-р Иван Палигоров, под чието ръководство бе изготвен планът, благодари на Общинския съвет и на кмета за успешната съвместна работа.

„ЕСПА 1“ Изменено бе разрешителното за водовземане на минерална вода от „Власа“ на фирма „ЕСПА 1“ – Г. Табаков за хотелски комплекс на ул. „Христо Смирненски“. По искане на титуляра на разрешителното дебитът се намалява до 946.00 кубика годишно.

„ВИП 2005“ По искане на „ВИП 2005“, собственик на хотел „Инфинити“, съветниците стартираха промяна на предназначението на земеделски зцеми с обща площ 6 291 кв.м. в местността „Вельовица“. Новият имот ще бъде с предназначение „За хотел-апартаментен тип, СПА център, търговия и услуги“, като достъпът до него ще се осъществява по съществуващи горски пътища, свързващи се с уличната мрежа.

АСФАЛТИРАНЕ Представен бе отчет за извършените дейности по ремонт и асфалтиране на общински пътища и улици през летния сезон. Според отчета във Велинград са изкърпени 990 кв.м асфалтова настилка и са преасфалтирани 17 060 кв.м. Ремонтирани са 145 кв.м. улична настилка в Драгиново, 1 350 кв.м. в Юндола, 1 170 кв.м. в Бутрева, 1 256 кв.м. в Биркова и 1 228 кв.м. в Кръстава. Отчет за подготовката на пътната мрежа в общината за зимни условия не бе даден. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.78 %
PM 2.5 µg/m3 26.66
PM 10 µg/m3 32.60

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica