Велинград - online - Започва строителството на нова детска градина в Драгиново 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.01.2023
· Пак удължиха договора за обществения транспорт
· „Тур дьо Франс: Етап България“ идва във Велинград
· АКВА БЕЗОБРАЗИС - диагнозата на Велинград
· Общините избират доставчици по програмата „Топъл обяд“
· Нови сгради ще разширят обхвата на две социални услуги
· Болните от грип се увеличават
· КРИМИ ХРОНИКА 17.01.2023
· Избраха нов врид управител на „ВКТВ“ в Ракитово
· След две години прекъсване отново ще празнуваме Бабинден
· Над 12 000 дка гори ще бъдат третирани срещу борова процесионка
· Акция „Жълти стотинки“ ще помага на общинската болница
· Програмата за туризма през 2023 година акцентира върху два юбилея
· Малки обяви: 17.01.2023
· Преброяване‘2021: Здравен статус на населението в област Пазарджик
· Таксата за битови отпадъци в Ракитово няма да се увеличава
· Завършиха ученическите игри по баскетбол
· Спортните успехи и събития през 2022 година
Tuesday, January 10
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.2023
· 2023 започна с 5 големи аварии по водопреносната мрежа

Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
Публикувано 2018-09-11 09:19:58 от Темпо

На 7 септември 2018 г. в Драгиново бе направена първата копка на нова детска градина, която ще има 150 места за деца, голямо дворно пространство с много забавления, самостоятелен кухненски блок и модерно геотермално отопление. Детска градина “Пролет” вече близо 40 години се помещава в стари бараки, които вече са опасни за децата на най-голямото село в община Велинград. От дълго време се търсят и обещават средства, а през 2017 г. нужните 1 620 000 лева бяха осигурени с постановление на правителството. Обявената от Община Велинград обществена поръчка бе спечелена от софийската фирма “Технострой България”. Стартът на строителството събра в двора на детската градина десетки жители на Драгиново. Събитието бе и добър старт на новата учебна година, през която на територията на община Велинград се чакат още големи инвестиции в образователна инфраструктура за близо 8 милиона лева.

За първата копка в Драгиново пристигна Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията. Гости на тържеството бяха народните представители Димитър Гечев от ГЕРБ и Сергей Кичиков от ДПС, кметът Костадин Коев и зам.-кметът Исмаил Моллов, председателят на Общинския съвет Али Мареков, заместниците му Ирина Шумарова и Любомир Перчинков и общински съветници, кметове на кметства, дирекорът “Хуманитарни исоциални дейности” в ОА Марияна Зинкова, областният председател на ГЕРБ Найден Шопов, директори на детски градини и др.
Развълнувани домакини на първата копка бяха директорката на ДГ “Пролет” Лидия Сеферова и кметът на Драгиново Бисер Маджиров, който определи случващото се като дългоочаквано от всички родители и деца събитие. Г-н Маджиров припомни, че помещенията на детската градина вече са не само крайно неподходящи, а и опасни за децата и персонала. След няколко разговора с кмета К. Коев и депутатите Д. Гечев и С. Кичиков проблемът е бил чут, а през 2017 г. правителството е отпуснало нужното финансиране. Хиляди благодарности към Цветан Цветанов и Бойко Борисов и успешна работа на фирмата-изпълнител пожела Бисер Маджиров.
“Години наред чакане и най-после настъпи моментът да изпълним един ангажимент, който поехме в началото на нашето управление”, каза в речта си кметът на община Велинград Костадин Коев. Той също благодари лично на Цветан Цветанов, без когото това нямаше да се случи и на премиера Бойко Борисов. Кметът заяви, че ангажиментите към Драгиново не спират дотук. До края на септември ще бъде избран изпълнител за ремонта на пътя Велинград - Драгиново и за асфалтиране на улици в селото. Вече завършват процедурите по изготвяне на цифров модел за ромската махала и хората ще могат да узаконят парцелите си. Отчасти е решен дългогодишният проблем с водоснабдяването - вече няма режим на водата, но все още е замътена, особено във високите части на селото и е нужно изграждането на утайници. Г-н Коев благодари на драгиновския кмет Бисер Маджиров за неуморната му работа и обеща пред събралото се множество, че до 2019 г. поетите ангажименти ще бъдат изпълнени.
Цветан Цветанов започна своята реч с думите, че заслугата за строежа на новата детска градина е на всички драгиновци, които на изборите са подкрепили Бойко Борисов, Костадин Коев и Бисер Маджиров. Моделът на поведение на ГЕРБ е когато поемем предизобрен ангажимент, да го изпълним, защото ако не се решават проблемите на хората, те губят доверие. През 2015 г. видях хора, които искаха някой да им подаде ръка, за да се случи нещо в Драгиново, а днес инвестираме в бъдещето на децата, подчерта Цв. Цветанов. Образователната инфраструктура е ключова за държавата, най-важното е децата да получат качествено образование в подходяща среда. Цветанов даде висока оценка на работата на общината, която през този мандат работи по проекти за общо 24 милиона лева и завърши емоционално: “Днес се чувствам щастлив, обичам ви, винаги ще бъда с вас!”
За изключителни заслуги към общината Цветан Цветано получи от кмета К. Коев юбилеен плакет за 70-годишнината на Велинград. Музикален поздрав към присъстващите бяха изпълненията на децата от ДГ “Пролет”, музикална школа “Звънче” и мъжката фолклорна рупа към НЧ “В. Левски-1904”.
Първата копка за бъдещата детска градина направиха Цветан Цветанов, Костадин Коев и Бисер Маджиров. Срокът за нейното изграждане по договор е 1 година, но Цв. Цветанов призова строителите да завършат обекта до април 2019 г. и заяви, че за рязането на лентата на откриването Бойко Борисов ще бъде поканен да дойде в Драгиново.
Докато бъде построена новата детска градина, децата ще бъдат настанени в помещения на СУ “М. Драгинов” и на читалището. Временни неудобства ще има, но очакванията на всички са занапред Драгиново да има една от най-модерните детски градини в региона.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 92.94 %
PM 2.5 µg/m3 21.46
PM 10 µg/m3 35.01

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води