Велинград - online - Празници по време на ремонт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

Празници по време на ремонт
Публикувано 2018-07-10 09:43:51 от Темпо

В необичайна обстановка започна 46-тото издание на Празниците на културата във Велинград. Кметът Костадин Коев ги обяви за открити в първата събота на юли, която по традиция празнуваме като Ден на Велинград. Но за разлика от предишните години, сцената на Празниците на културата това лято е не на познатото място на централния площад “Николай Гяуров”, а на паркинга на площад “Свобода”.
Събитията от празничния афиш ще вървят в пространството между недостроената сграда на Културния дом, натоварената улица “Юндола”, таксиметровата стоянка и централния паркинг - рамката и обстановката не са най-подходящите, особено с допълнително разположените търговски обекти, “украсени” със слама и “патриотично” обвити в български трикольори. Но... така е по време на ремонт в централната градска част, който и тази година пак съвпадна точно с активния туристически сезон във Велинград.
Празниците на културата започнаха с тържествена света литургия за здраве и благоденствие, отслужена от отец Иван в църквата “Успение Богородично” в кв. Лъджене. В 10 часа на жп-гара Велинград с голямо хоро, изпълнено от Танцов клуб “Надежда” и Арт център “Велинград”, бе посрещната Родопската теснолинейка - знак на нашата подкрепа за малкия влак, който е неизменна и важна част от живота в общината и региона. Част от празничния за Велинград 7 юли бе провеждането на Седмия фестивал “Хоро при извора”, организиран от ТК “Росица”.
Тържественият концерт вечерта на 7 юли започна с изпълнения на Духовия оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” при НЧ “Отец Паисий-1893”. Официалното събитие продължи необичайно - с фокуси в изпълнение на Боби шоу, който бе и тазгодишният водещ на големия концерт. Градският хор “Николай Гяуров” в съпровод на духовия оркестър изпълниха химните на България, Европейския съюз и Велинград.
Сред официалните гости на празника бяха народните представители Димитър Гечев и Сергей Кичиков, областният управител Стефан Мирев, кметът Костадин Коев и заместниците му Светла Томава, Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, общински съветници начело с председателя Бельо Мандраджиев, управители на общински фирми и предприятия, кметът на Драгиново Бисер Маджиров, гости от Община Сърница бяха кметът Неби Бозов и председателят на местния парламент Салих Османджиков. Напрежението от последната сесия на Общинския съвет, която бе напусната от групата на БСП в знак на протест срещу отмяната на решението за поставяне на паметна плоча на мястото на родния дом на ген. Атанас Семерджиев, се усети и на празника: съветникът Никола Делиев уважи събитието, но отказа да се качи на сцената заедно с другите официални лица, а колегите му Георги Янчев и Венко Бозев не присъстваха. Приветствия към гражданите и гостите на Велинград отправиха кметът Костадин Коев и областният управител Стефан Мирев.
В празничния спектакъл под наслов “Аз обичам Велинград” взеха участие Анджелина Денчева и Венелин Каленов от ДЮВИШ „Звънче“, Ваня Средкова от ВГ „Караоке“, най-малкият самодеец от НЧ „М. Драгинов-1936“ Денис Джураков, трио „Сопрано“, Саби Емин, формациите „Елика“ и „Наздравица“.
Празнични атракции имаше и в небето над Велинград, където символично полетяха 70 фенера, делта планер пусна флаери „70 години Велинград“ и „Аз обичам Велинград“, а на финала красиви фойерверки ознаменуваха началото на Празниците на културата, които ще предложат още много събития до 15 юли 2018 г.
Подробна програма на Празниците на културата -в хартиеното тяло на вестника.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 80.92 %
PM 2.5 µg/m3 22.67
PM 10 µg/m3 33.14

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води