Велинград - online - Вицепрезидентът Илияна Йотова уважи празника на Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

Вицепрезидентът Илияна Йотова уважи празника на Ракитово
Публикувано 2018-07-10 09:30:08 от Темпо

Празникът на Света великомъченица Неделя 7 юли и тази година бе честван като двоен от жителите на Ракитово - и на града, и на местната църква, наречена на името на светицата.
Ден по-рано Групата за стари градски песни „Евридика“, Мария Гивечева и Гергана Благоева и фолклорна група към Дружество на армъните от Велинград и Ракитово „Кънтиклу носту” с ръководител Никола Янев-Чоли дадоха начало на двудневните тържества. В петъчната програма се включиха още Фолклорен ансамбъл “Бояна“ към НЧ “Просвета-1919” в Костандово, фолк певицата Гергана и народната певица Румяна Попова.

В 9 часа на 7 юли отец Стоил отслужи тържествена Света литургия в църквата „ Св.Вмца Неделя“, след която в църковния двор бе раздаден курбан по случай храмовия празник. Културният клуб на пенсионера „Ангел Говедарски“ представи местния обичай “Еньовден” - празник, който ракитовци винаги отбелязват по стар стил на 7 юли.
Тази година гост на празника на Ракитово беше вицепрезидентът Илияна Йотова. Пред хората, събрали се вечерта на площада, тя каза: „Скъпи приятели, имате уникалния шанс да живеете в едно от най-красивите кътчета на България. Богат не само с планини, минерални извори, но и богат на история - от древните римляни и траки, през античната цивилизация, през Средновековието, през Възраждането. Имате чудесна часовникова кула, която отмерва не само времето, тя отмерва поколенията хора, които са живели и ще живеят в този град, в тази община и всеки ще остави по нещичко от себе си. От Ракитово тръгват големи българи: поети, писатели, архитекти, учители, лекари - това е най-голямото богатство. Вие сте чудесният пример, че когато сте обединени, нещата се развиват и са успешни. Искаме един ден в този чудесен град и в тази община да се раждат хора, които да искат да останат тук, да не търсят препитание другаде а да търсят упование тук, за да пребъде България“. Вицепрезидентът благодари на добрия ръководен екип на общината и пожела на всички жители и гости на Ракитово здраве, късмет и много успехи.
„Ракитово има достойни хора, с които съвместно изграждаме настоящето и бъдещето на този град и община. Нашите усилия са насочени да подобрим живота на всички, които живеем и работим тук“, заяви в приветствието си и кметът на община Ракитово Костадин Холянов. Сред официалните гости на празника бяха народните представители Йордан Младенов, Халил Летифов, Десислава Костадинова, зам.-областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, кметовете на общините Пещера и Стрелча Николай Зайчев и Стойно Чачов, председатели на Общински съвети, кметове на населени места, общински съветници и други.
Председателят на Общинския съвет в Ракитово Нина Димова приветства с „Добре дошла“ г-жа Илияна Йотова и от името на общинското ръководство й подари дърворезба от ракитовската художничка Дора Балинова. Вицепрезидентът г-жа Илияна Йотова връчи плакет на дългогодишния директор на горското стопанство Стоян Допчев, който с решение на Общинския съвет бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Ракитово“. Председателят на ОбС-Ракитово Нина Димова връчи почетни знаци на още трима заслужили ракитовци: Катерина Тупарова - артист-солист в Музикалния театър, Златка Пейчинова - дългогодишен педагог и директор на Основно училище “Хр.Ботев“ в Ракитово и на Асен Салкин - археолог.
Бяха получени поздравителни адреси от президента Румен Радев, от министър-председателя Бойко Борисов, от Корнелия Нинова, председател на НС на БСП, от Вячеслав Лагунов, кмет на руския град Светлоград, който е побратим на Ракитово и др.
В празничната програма участваха децата от ДЮВИШ „Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви, музикантите от Градския духов оркестър с ръководител Никола Янев-Чоли, Георги Жеребцов, естрадният певец Орлин Горанов и Формация “Паскалев“. Водещи на двете празнични вечери бяха Мартина Симидарева и Рени Жеребцова.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 89.66 %
PM 2.5 µg/m3 16.17
PM 10 µg/m3 27.71

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica