Велинград - online - Голямото празнично задръстване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Голямото празнично задръстване
Публикувано 2017-12-12 09:47:21 от Темпо

В неделен или празничен ден централните пътни артерии на Велинград напомнят задръстванията в големите градове. Колоните от автомобили на възловия светофар на кръстовището на бул. “Съединение” и ул. “Ал. Стамболийски” са километрични. Ситуацията е особено тежка в неделя, когато потокът от заминаващи си туристи е принуден да излезе от Велинград през зоната на Пазара, където е истинско стълпотворение от хора, автомобили, бусове и камиони. Получава се дълга колона от кръговото кръстовище при жп гарата чак до кръстовището на ул. “Юндола” при общината. В посока Чепино броят на автомобилите, които чакат в задръстването, също е огромен.

На седмичната пресконференция на кмета Костадин Коев поставихме въпроса дали общината има координация с полицията за натоварения неделен трафик. Г-н Коев отговори, че предстои негова среща с новия врид началник на РУ на МВР - Велинград Стоян Дринов. Идва серия от празнични дни, в които градът ще е пълен с туристи и е наложително движението и паркирането в централната градска част да се регулира и контролира.
Според г-н Коев проблемът с тежкия трафик в празничните дни в центъра на Велинград не може да бъде решен без още една обходна артерия. Затова общината ще направи всичко възможно, за да осигури финансиране за ремонт на околовръстния път от Централните гробища до Клептуза. Темата е много стара, пари за ремонт се обещават и чакат не от години, а от десетилетия. Проблемът не е само финансов, а и бюрократичен, защото според становище на Областното пътно управление този отрязък от пътя е със статут на “трошено каменна настилка”. На предстояща среща общината ще настоява пътят от гробищата до Клептуза да стане третокласна републиканска пътна мрежа, за да може държавата да поеме неговото асфалтиране. Ако този път бъде ремонтиран, заедно с улица “Никола Вапцаров” ще улесни трафика от всички хотели в кв. Чепино. За наша радост интересът на туристите към Велинград всяка година е все по-голям и ние трябва да се грижим за комфорта на гостите, подчерта кметът Костадин Коев.
По-глобално решение ще бъде новият околовръстен път, който ще извежда транзитно преминаващите през пътя за Сърница, Кръстава и Пашово. Работата по този проект е доста напреднала, но все още сме далеч от финансиране и реализация.
Обсъдена бе и една идея, дадена от професионален шофьор за облекчаване на трафика в центъра на Велинград. Идеята е за участъка от ул. “Хан Аспарух” между бензиностанция “Петрол” и кръстовището при “Здравец”. В момента участъкът е еднопосочен, като е разрешено влизането на коли в центъра. Според професионалния шофьор в повечето градове се прави точно обратното - движението се насочва в посока излизане от центъра. Затова той предлага в този отрязък от улицата да бъде разрешено движението от центъра към бензиностанция “Петрол”. Подобно решение не е трудно за реализация и ще помогне част от автомобилите да не минават през натовареното кръгово кръстовище при гарата, а да излизат от Велинград по ул. “Хан Аспарух”. Проблемът, който общината ще трябва да обмисли, е къде да разположи съществуващата там стоянка за таксита.
Важно е общината и полицията да намерят начин за “отпушване” на движението н центъра на Велинград. Това ще помогне както на велинградчани, така и на туристите, повечето от които избират Велинград с желанието да се спасят от трафика в големите градове.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.11 %
PM 2.5 µg/m3 32.27
PM 10 µg/m3 35.02

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай