Велинград - online - Това вече наистина е успех! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.01.2023
· Пак удължиха договора за обществения транспорт
· „Тур дьо Франс: Етап България“ идва във Велинград
· АКВА БЕЗОБРАЗИС - диагнозата на Велинград
· Общините избират доставчици по програмата „Топъл обяд“
· Нови сгради ще разширят обхвата на две социални услуги
· Болните от грип се увеличават
· КРИМИ ХРОНИКА 17.01.2023
· Избраха нов врид управител на „ВКТВ“ в Ракитово
· След две години прекъсване отново ще празнуваме Бабинден
· Над 12 000 дка гори ще бъдат третирани срещу борова процесионка
· Акция „Жълти стотинки“ ще помага на общинската болница
· Програмата за туризма през 2023 година акцентира върху два юбилея
· Малки обяви: 17.01.2023
· Преброяване‘2021: Здравен статус на населението в област Пазарджик
· Таксата за битови отпадъци в Ракитово няма да се увеличава
· Завършиха ученическите игри по баскетбол
· Спортните успехи и събития през 2022 година
Tuesday, January 10
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.2023
· 2023 започна с 5 големи аварии по водопреносната мрежа

Това вече наистина е успех!
Публикувано 2017-07-04 09:00:31 от Темпо

Златен и два сребърни медала донесе певческата група на ООИ „Зорница“ от участието си в Петия балкански фолклорен фестивал на хората със специфични потребности, състоял се на 24 и 25 юни в Смолян. Журито, с пpeдceдaтeл пpoф. Mилчo Bacилeв - peктop нa Aкaдeмиятa зa мyзикaлнo, тaнцoвo и изoбpaзитeлнo изкycтво в Плoвдив, оцени по достойнство красивото, чисто и синхронно пеене на групата, която се яви на фестивалната сцена в състав:
Радка Данаилова, Асен Градански, Величка Костова, Йорданка Кехайова, Васка Мешкова, Милка Въргова и заслужи сребърния медал. Вторият сребърен бе присъден на дуета Радка Данаилова - Асен Градански. Златното отличие спечели Величка Костова, която покори журито и публиката с прекрасното си солово изпълнение на песента „Кажи ми, Наде“. Многократно доказваният талант на певците ни, творческият хъс, с който репетираха всяка седмица и, разбира се, решаващата роля на художествения ръководител и акордеонист на групата Цанко Пашов доведоха до този радващ резултат.
Освен изявите на сцена, във фоайето на РДТ „Николай Хайтов“ имаше и изложба-базар с ръкоделия и предмети, изработени от участниците в събитието, наречено от организаторите „Открий себе си и мечтай“. Групата, която представи наше творчество - Стойна Стоянова, Катя Славова и Верка Кехайова, бе наградена с поименен Диплом за отлични резултати.
Самият фестивал беше зареждащо с много радост и красота събитие, в което участваха над 700 изпълнители от 53 съюзни организации на хора с увреждания от цялата страна, както и чуждестранни изпълнители от Македония, Гърция и Сърбия. Организира го веднъж на две години Фондация „Център за устойчиво развитие, образование и напредък“ в гр. Неделино с управител Емил Костов. Голямото фолклорно събитие се проведе под патронажа на евродепутата Владимир Уручев, който е и негов спонсор. Евродепутатът е приятел и на велинградската организация на инвалидите „Зорница“. Две години подред той изпраща финансова помощ за коледни подаръци на лежащо болните членове на организацията. Ето какво каза при откриването на фестивала Владимир Уручев: „Изключително съм щастлив, че вече години наред мога да ви подпомагам и да вземам участие във вашата нелека съдба. Нашето общество - и предишното, и сегашното, и бъдещото ще бъде задължено на вас и материално, и духовно. Вие сте хората, от които можем да видим какво значи дух, борбеност и какво значи всеки ден да преодоляваш препятствия. Днес ще покажете вашите възможности. Щастлив съм да видя колко сте силни във фолклора и в носенето на този български дух. Имам едно послание към вас - обединявайте се! Тогава всички заедно ще можем да намерим по- добри възможности за реализиране на вашите способности. Искам повече хора да ви подкрепят, затова се обръщам и към бизнеса, организациите и фондациите - да подкрепяме хората със специфични потребности, защото те заслужават да бъдат подкрепяни“.
Домакинът на проявата - кметът Николай Мелемов и областният управител също поздравиха лично участниците във фестивала. Впечатляващо беше, че Община Смолян навсякъде е пpигoдилa мecтa зa xopa c кoлички и те cпoкoйнo могат да се движат пo Aмфитeaтъpа, който бе мястото на фестивалните изяви, както и дo aдминиcтpaтивнитe cгpaди. Много благодарности получи и кметът – домакин на фестивала, направил всичко необходимо за удобството, уюта и щастливото пребиваване на гостите в Смолян. Ние пък благодарим от сърце на кмета на Велинград за подкрепата му - и морална, и ресурсна, и човешка, което ни прави по-уверени в себе си и в успеха на нашата мисия - да съдействаме с дейностите си за социалното включване на хората с увреждания. Спокойно можем да кажем, че успешното ни участие на този голям фестивален форум дължи на него. Своята признателност отправяме и към Приятеля на Клуб „Зорница“ общинския съветник Радослав Димов. И сега, както и много пъти, той ни предложи своята подкрепа, междувременно снабди с дърва за огрев самотна болна жена, една от първите членуващи в „Зорница“, с което върна вярата й в хората и в доброто.
Катя Славова

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 92.94 %
PM 2.5 µg/m3 23.34
PM 10 µg/m3 39.53

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica