Велинград - online - Изборът на читателите на сайта на “Темпо” през 2016 г. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, June 06
· Отличен за плувците на „Чепинец“
· ПК „Белмекен“ с успехи в Пловдив
· Категорична домакинска победа за „Чепинец“
· Два детски отбора на ФК „Чепинец“ с бронзови медали от силен турнир
· Иван Лебанов гост на юбилея на катедра „Снежни спортове“ в НСА
· Нов клуб по бокс и бойни спортове
· В Ракитово организираха лагер за бъдещи пещерняци
Tuesday, May 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.05.2023
· Съдът прекрати оспорването на решението за общинската болница
· За първи път съветниците не приеха „изменения на измененията“ на капиталовата пр
· Д-р Пепелов не идва на комисии и сесия, но мнозинството го подкрепя
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
· Юбилейните Празници на културата ще имат бюджет от 75 000 лева
· Още един мълчалив отказ на кмета падна в съда
· 24 май с награди за учители и отличници
· КРИМИ ХРОНИКА 30.05.2023
· 5 години Младежка музикална формация - Велинград
· Дали от бала ще се стигне до съда?
· „Фантазия“ стана първата иновативна детска градина във Велинград

Изборът на читателите на сайта на “Темпо” през 2016 г.
Публикувано 2017-01-17 10:05:23 от Темпо

По традиция в началото на новата година “Темпо” отчита кои са били най-четените материали на сайта на вестника www.tempo.velingrad.com. Даваме си сметка колко условна е тази “класация” и в колко голяма степен зависи от споделянето в мрежата. Но си даваме сметка и за това колко показателни са предпочитанията на читателската аудитория в интернет. Тези предпочитатия подреждат новините не според мнението на редактори или авторитети, а според различните интереси на множество от четящи хора.

Ето как читателите на нашия сайт подредиха първата десетка от най-четени материали през 2016 година:
Да помогнем на Сашо Гайдев!
Този кратък текст сме публикували на сайта на 5 юли 2016 г. и само за броени дни той е прочетен от хиляди хора. До края на годината има 2766 прочита, но тук не е важно първото място по четаемост, защото в случая има много по-важни и много по-ценни неща. Текстът е създаден от приятели на Сашо Гайдев и показва, че истинско приятелство има и винаги ще има. Призивът постигна своята голяма цел - нужната за лечение сума бе събрана в кратки срокове. А това доказа, че човешката съпричастност е жива, че има много добри хора, които знаят кога и как да помогнат. Разходваме колкото имаме и развиваме общината
В средата на летния месец август “Темпо” разговаря с кмета на Община Сърница Неби Бозов. А той разказа как Община Сърница харчи само толкова, колкото има, защо съветниците работят без заплати, защо хотелиерите решават с парите от туристическа такса да зарибяват язовира, как за първи път от 30 години се асфалтират улици. Интервюто с Неби Бозов е прочетено 2177 пъти на нашия сайт, като жителите на съседната община Сърница също го споделят активно. Явно прагматичните решения в общинското управление печелят интерес!
ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград: мина за волфрам или спа курорт
В два последователни броя през февруари 2016 г. на страниците на “Темпо” публикувахме със съкращения част от социално-икономическото изследване “Модели за развитие на планинските райони в България” на Димитър Събев и Руслан Йорданов. На базата на множество данни авторите предлагат задълбочен анализ на актуални проблеми на развитието на планинските райони в Югозападна България - общините Банско, Велинград, Сапарева баня, Девин, Невестино и Кюстендил. Въпросите кога полезните изкопаеми стават вредни, какви са параметрите на инвестиционното намерение за волфрамова мина край Велинград и може ли туризмът да съжителства с рудодобив вълнуват велинградчани и материалът има 2122 прочита.
Йоанна Сукиязова на световно в Япония
Веднага след челната тройка в нашата класация с 1627 прочита се нарежда материал на спортна тема. В началото на юни 2016 г. разказахме за осмокласничката Йоанна Сукиязова от Велинград, която заедно с партньора си Иван Петров спечели квота за Световното първенство по стандартни танци за младежи в японския град Китакуши. 2016 г. беше изключително успешна за танцовата двойка, която достойно защити името на България в далечна Япония и спечели много титли и медали от различни първенства и турнири. Йоанна е възпитаник на КСТ “Импулс” - Велинград, а в момента е състезател на “Импулс 2008” Пазарджик. Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ
Силата на местния патриотизъм е голяма - през ноември 1530 читатели са избрали на сайта на “Темпо” статията за народният певец Георги Вардев от Якоруда, който в парк “Клептуза” записа клип по стихотворението на велинградската поетеса Анна Маргова “Песен за Велинград” заедно с танцьори от Представителния ансамбъл за народни песни и танци “Чепино” към читалище “Св.св. Кирил Методий-1905” и с хореография на Аделина Пещерска.
Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио
Още една красива и талантлива спортистка с велинградски корени привлече интереса на нашите читатели - 18-годишната Даниела Бозаджиева, която е родена и живее в София, но баща й велинградчани, а прадядо й Асен Бозаджиев е бил кмет на Велинград през далечната 1952 г. Даниела тренира синхронно плуване и в дует с Христина Дамянова покри вътрешния норматив на Българската федерация по плувни спортове за участие в квалификацията на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Дуетът не стигна до Рио, но следващата олимпиада е цел, която си заслужава!
До Милано и обратно: На гости при българите в Меде
През май 2016 г. етнологът от Исторически музей - Велинград Георги Куманов разказа за своето посещение в италианския град Меде, където живее много голяма общност от България и в частност от Велинград. Центърът за изкуство и култура La Fucina di San Rocco със седалище в Меде организира ден за представяне на българските традиции, а Георги Куманов споделя картината на големите български народни танци и хора, отрупаните с български гозби маси и реалността, че малките българчета вече говорят само на италиански...
Само “Био хотел” получи вода от Власа
В самото начало на 2016 г. “Темпо” информира за решението на Общински съвет - Велинград от 28 декември 2015 г., с което единствено пловдивското дружество “Био хотел” получава минерална вода от находище “Власа”. Съветниците гласуваха на фона от заплахи за гражданско неподчинение и при подадени възражения от частни и държавни дружества. Вестникът продължи темата за раздаването на минералните води през цялата година, защото тя определено е сред най-важните за велинградчани. Петима спечелиха национални стипендии
Средно училище “Васил Левски” - Велинград си има пресцентър и това е една от статиите, подготвени от учениците и публикувани в “Темпо”. Информацията за петима ученици, спечелили стипендии от Проект “1000 стипендии” се радва на широк интерес от страна на нашата младежка аудитория и събира 1191 прочита.
Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети
Нашият “ТОП 10” допълва интервюто с италианеца Марко Моруци, управител на фирма за производство на пелети във Велинград. Той обяснява плюсовете на отоплението с пелети - и за екологията, и за семейния бюджет, както и какви дадености превръщат Велинград в отлично място за базиране на това производство.

Отново ще кажем, че тази класацията е условна. Но сме горди, че нито една от избраните статии не е от често срещаните в сайтове анонимни публикации и не е резултат от обичайното за днешно време копиране и преписване на “новини”. Благодарим на читателите на сайта www.tempo.velingrad.com, че избират наистина важни теми, харесват позитивните послания, ценят новините, свързани с нашия град и регион. Надяваме се, че ще при нас ще намират вярната информация за Велинград и региона и през 2017 година!

10-те най-четени статии на нашия сайт 1. Да помогнем на Сашо Гайдев! 2766
2. Разходваме колкото имаме и развиваме общината 2177
3. ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград:
мина за волфрам или спа курорт 2122
4. Йоанна Сукиязова на световно в Япония 1627
5. Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ 1530
6. Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио 1446
7. До Милано и обратно: На гости при българите в Меде 1256
8. Само “Био хотел” получи вода от Власа 1235 9. Петима спечелиха национални стипендии 1191
10. Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети 1171

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 83.77 %
PM 2.5 µg/m3 31.16
PM 10 µg/m3 33.66

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води