Велинград - online - Италианци искат да ремонтират общинските пътища в региона 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 23
· Фестивалът в Костандово се превърна в тридневен празник
· ВК „Велинград волей“ отново спечели проект към ММС
Tuesday, May 16
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.05.2023
· Доброволци ще чистят Клептуза на 18 май
· Продажбата на „вилата на управителя“: въпросите са повече от отговорите
· На закрита среща съветниците се запознаха с врид управителя на болницата
· Празничен Гергьовден във Велинград
· Съветници настояват за приемане на наредбата за паметниците
· Опасно свлачище на пътя Дорково-Дъното
· КРИМИ ХРОНИКА 16.05.2023
· Димо Тонев: По пътя на успеха в спорта няма асансьор
· По стъпките на Алеко Константинов
· Малки обяви: 16.05.2023
· 200 години oсновно училище „Христо Ботев“ - Велинград
· С водосвет бе открит новият параклис „Св. Георги“
· Този уикенд Костандово празнува
· Изпълнена мисия и постигната мечта
· Победа за НПГГС „Христо Ботев“ в националния „Горски многобой“
· „Чепинец” взе трите точки в Паталеница
· ПК „Чепинец“ спечели девето място сред 32 клуба в Сандански

Бизнес: Италианци искат да ремонтират общинските пътища в региона
Публикувано 2004-11-09 09:03:49 от темпо

На 6 ноември италианска делегация посети Велинград с делово предложение за създаване на съвместно дружество, което да инвестира в ремонт и поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа от региона. Идеята е на фирма “Астрал”, която е акционерно дружество на най-големия италиански регион Лацио с център столицата Рим. Тя предлага кметовете от региона да се обединят в консорциум, който с помощта на “Астрал” да достигне до пари от европейските структурни фондове, за да се подобри системата на общинските пътища. Конкретно в нашия регион обект на интерес е пътят от Церово, където се отклонява от магистралата, до Якоруда.
В италианската делегация бяха депутатът Джамбини, който е и член на административния съвет на “Астрал”, президентът на фирмата Андреа Боди и Габриеле Паренте, който отговаря за италианските инвестиции и проекти в България. След едночасово закъснение гостите бяха посрещнати пред сградата на общината с духовия оркестър и мажоретния състав от председателя на Общински съвет - Велинград Неджат Кехайов, кмета на Община Ракитово Димитър Андонов, общински съветници от Велинград и Якоруда. Временният кмет Стоян Дулев не е приел поканата за среща с италианската делегация.
Домакин на визитата бе Център за бизнес и информация-Агенция за регионално развитие с изпълнителен директор Васка Милушева. Контактите на ЦБИ-АРР с г-н Паренте не са от вчера и вече дадоха плодове - с негова помощ тази пролет местни продукти бяха показани с успех на изложение в Триест. Самият г-н Паренте припомни това и подчерта, че така Велинград пътува в чужбина и че нашият град е идеалното място за почивка.
Депутатът Джамбини постави визитата във Велинград в по-широк контекст, припомняйки, че преди дни българският премиер Симеон Сакскобургготски е подписал новата Европейска конституция в Рим и е заявил желанието България да има своето важно място в Европа. Той пожела контакти като този да се превърнат в реципрочни възможности за бизнес-сътрудничество и разказа за срещата с областния управител Иван Димитров, на която е била предложена хипотезата за създаване на смесено дружество между кметовете от региона и “Астрал”. Не се предлагаме като дружество, което идва да отнеме работна ръка, а като възможност за инвестиции чрез европейските фондове, подчерта депутатът. А решението дали ще продължим заедно ще се вземе от кметовете и областния управител. С комплименти за прекрасната ни земя започна изказването си президентът на “Астрал” Андреа Боди. Той разясни, че фирмата съществува повече от година с мисия да поддържа пътната инфраструктура в област Лацио и че преинвестира печалбите си в допълнителни дейности. Насочват се към бъдещата членка на ЕС България, за да подпомогнат развитието на територията чрез подобряване на инфраструктурата. Още повече, че Италия има специални фондове за подобни дейности на Балканския полуостров. Изненадващо за присъстващите г-н Боди показа, че е запознат с проекта за зимен център “Сютка” и високо оценява идеята. Самият той е бил управител на Световната купа по ски в Италия и обясни, че е наясно колко се печели от зимата и снега. С наша помощ можете да развиете цялата инфраструктура по проекта “Сютка” и дори да се мисли за малко летище, което да събира повече туристи, пожела Андреа Боди.
Неджат Кехайов приветства гостите с “Добре дошли във Велинград” и представи пред тях визията за развитие на нашата община като туристически център. По икономически причини през последните 15 години Велинград отстъпи от завоюваните си позиции като национален и международен курорт. За да бъде преодолян този проблем на първо място трябва да се изгради добра пътна мрежа. Сега потокът от туристи към Банско, Сандански, Гърция не преминава оттук поради критично лошото състояние на пътя. Затова вашите намерения за нас са надежда и шанс, ще се радваме да създадем съвместно дружество, обяви председателят на Общинския съвет. Същата позиция застъпи и кметът на Ракитово Димитър Андонов, който представи туристическия потенциал на съседната община. Италианските гости отседнаха в “Двореца” и направиха кратка обиколка на града. Ще очакваме крайното решение дали нашият регион ще спечели възможността да дойдат европейски пари за ремонт на пътищата. Защото делегацията на “Астрал” е провела подобни срещи в 4 области и изборът на партньори предстои.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 90.45 %
PM 2.5 µg/m3 28.36
PM 10 µg/m3 30.61

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica