Велинград - online - Инициативен комитет иска бързо разваляне на договора с “ЕВКК” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Инициативен комитет иска бързо разваляне на договора с “ЕВКК”
Публикувано 2004-11-09 09:00:54 от темпо

Вечерта на 5 ноември инциативният комитет “За защита на трудовите и граждански права на бившите уволнени, преназначени и репресирани работници и служители във “ВКТВ” представи своята позиция и искания. На срещата в общината присъстваха временният кмет Стоян Дулев, председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов и съветниците Тома Пачалов, Михаил Алексиев, Венко Бозев, Снежана Велева и Атанас Водев. Преди това съветниците са имали възможността да се запознаят с документи, предоставени от Инициативния комитет и с договора за съвместна дейност между общината и софийската фирма “Евровод комерс” (“ЕВКК”). В срещата участва и управителят на “ВКТВ” Никола Делиев. Председателят на Инициативния комитет г-н Денизов обяви, че първият договор с водното сдружение “ЕВКК” бе отменен със закон през 2001 г., а почти всички отчетени от фирмата ремонти са от преди 2001 г. Като безсмислена работа той определи ремонта на водопровода на ул. “Маркови скали”; нищо не е пипнато по металния водопровод в Чепино и този на Клептуза; по ул. “Левски” е отчетена подмяна на частни отклонения, което не е работа на “ВКТВ”, както и възстановяването на фонтани и чешми. Посочено бе, че е актувано и платено, но не е извършено захранване на Стадиона. Много критики прозвучаха за подмяната на уличната канализация на ул. “Евлоги Георгиев” и направения изкоп в река “Луковица”. Според Инициативния комитет отчетените разходи за топлофициране на административната сграда на “ВКТВ” не са реални, актувани са 17 радиатори, взети от Пречиствателната станция.
Много подробно бе припомнена историята на изградения през 80-те години 12-километров водопровод Водев чарк, в който са вложени 3 милиона лева. Има Акт 16 от 1990 г., а сега са дадени сума пари за нови проекти. Като сериозен проблем бе посочено, че заради направените микровецове има опасност да станем долина на ВЕЦ-овете и на обръщалото в Чепино умишлено се изпуска голямо количество вода, която се плаща от “ВКТВ”.
Инициативният комитет обяви още, че има фалшиви фактури за възстановяването на улични настилки; че “ЕВКК” взимат пари за работи, които де факто не са извършили плюс 50% от печалбите. Затова Инициативният комитет иска спешно прекратяване на договора с “ЕВКК”, който е в ущърб на “ВКТВ”. Успоредно с това бяха поставени и социални проблеми, като лишаването на 50 човека от “ВКТВ” от полагащите им се купони след кражба, която според главната счетоводителка е била инсценирана. Инициативният комитет обвини бившата управителка Атанаска Хрисчева, че на тогавашния контрольор Н. Минков са изплатени 1800 лева като “социален разход” без съгласието на синдикатите, а в същото време на друг болен работник не е помогнато.
В последвалите разисквания със съветниците стана ясно, че за голяма част от посочените случаи вече са минали две финансови ревизии и сега се чакат резултатите от трета. Щом е минала данъчна ревизия и не са констатирани нарушения, значи извършеното е било законосъобразно, а целесъобразността е отделен въпрос, каза Атанас Водев. Той припомни на Инициативния комитет, че още през март Общинският съвет е упълномощил кмета да предприеме действия за прекратяване на договора с “ЕВКК”. През март сме подали молба до Окръжния съд с мотив, че договорът противоречи на Закона за водите, а през април сме подали сигнал до Прокуратурата за фалшивите фактури за предизборно асфалтиране, обясни Стоян Дулев. Засега обаче и от двете институции няма конкретен резултат.
От Инициативния комитет настояха, че няма нужда да се чака решение на съда, защото договорът е абсурден и извън закона. Но и съветниците, и временният кмет обясниха, че трябва да се изчака съдебно решение, тъй като ако общината го прекрати едностранно, ще трябва да плати огромни неустойки. Неджат Кехайов отговори на въпроса защо 26 съветници са подкрепили договора така: “Аз бях защитник на идеята, защото смятах, че ще има инвестиции. Имаше план, включително за пречиствателна станция”.
Никола Делиев обяви, че е поискал отчет от “ЕВКК” по инвестиционната програма, но не са му дали, защото няма какво да напишат. В момента “ВКТВ” и “ЕВКК” се съдят взаимно за различни суми. Единственият конкретен резулат от срещата бе предложението на Тома Пачалов да бъде изпратено писмо от Стоян Дулев, който да напомни на Окръжния съд и Прокуратурата и да поиска по-бързо насрочване на делото за прекратяване на договора.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай