Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.08.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.08.15
Публикувано 2015-08-25 10:08:12 от Темпо

БУРИ Летните дъждове и бури доведоха до инциденти във Велинград. На 17 август, минути след силния дъжд, падна дърво на централната улица “Винчо Горанов”. Дървото повлече всички кабели и затвори улицата, но за щастие нямаше пострадали. Дърво падна и върху лек автомобил “Лада”, собственост на велинградчанин, като случаят отново се размина без пострадали и с намесата на пожарникари.
Обилните валежи превърнаха за минути централни кръстовища и улици в курорта в реки и езера. Пороите притесниха жителите на Драгиново, където Пожарната отводнява мазета. По пътищата към Велинград в посока Варвара и Юндола има множество паднали камъни, които чакат Пътната служба да ги разчисти, защото тепърва ще идват сезоните с повече валежи.

СЕСИЯ Председателят на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова насрочи извънредна сесия за 24 август. Сред най-важните теми в дневния ред са прекратяването на съсобственост между общината и частното дружество “Терма Вел” за плажа в кв. Каменица и повторният опит за избор на управител на общинската болница и управител и контрольор на “ВКТВ”. Дали в отпускарския август ще се съберат нужните гласове за тези гласувания - четете в следващия брой на “Темпо”.

ДАНЪЧНИ Предупрежденията от страна на данъчните власти за засилени проверки във Велинград през летните месеци са факт. През изминалата седмица е проконтролирана дейността на доста от търговците в централната част на курорта, има и наложени актове.

МЛЯКО Областната дирекция по безопасност на храните съобщи, че през последните дни са извършени 11 проверки за незаконна търговия с мляко и млечни произведения по пазари, тържища и нерагламентирани обекти. Повод за проверките са нарастващият брой заболели от бруцелоза в района на Благоевград. От БДХБ призовават потребителите да не купуват мляко и млечни произведения, които нямат етикети и нужните разрешителни. Санкцията за търговците е от 1000 до 2000 лева за физически лица, а проверките ще продължат.

ПОЖАРНА С два пожарни автомобила и огнеборци начело с шефа на РСПБЗН - Велинград Методи Ушев на 18 август се състоя практическо обучение по противопожарна безопасност за служителите на Общинска администрация.

ПРЕГОВОРИ Кметът на община Ракитово Любомир Петков свиква местните ръководства на парламентарните партии на преговори за състава на Общинската избирателна комисия. Датата на преговорите е 25 август 2015 г.

ЮНДОЛА Планинският курорт Юндола ще организира традиционния си събор в деня на Съединението 6 септември. Датата съвпада с втория ден на събора в Сърница, така че любителите на този вид изживявания ще имат избор къде да отидат. Организаторите на събора в Юндола и този път ще веселят публиката с песните на Янко Неделчев.

СЪРБИЯ Дорковският фолклорен ансамбъл “Овчарска песен” взе участие в два международни фестивала в съседна Сърбия. Самодейците от читалище “Св.св. Кирил и Методий” изнесоха концерти на сцените на фолклорните фестивали в Обреновац и в Сремска Митровица.

ПИСАТЕЛИ Библиотеката при читалище “Васил Левски-1904” във Велинград организира на 21 август среща с писателите Николай Гигов и Елена Хайтова. Двамата творци гостуваха за пореден път на Велинград.

БЕГЛИКА От 27 до 30 август край язовир Голям Беглик ще се проведе Беглика фест. Програмата на арт фестивала обещава музика, творчески ателиета, беседи на екологични теми и изненади за посетителите.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води