Велинград - online - Велинградчанин ръководи футболната школа, в която тренират най-много деца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Велинградчанин ръководи футболната школа, в която тренират най-много деца
Публикувано 2015-08-18 17:30:22 от Темпо

Велинградчанинът Благомир Муртин е добре познат на любителите на футбола в нашия град и не само, защото е син на Димитър Муртин (Мишо) - бивш футболист на “Чепинец”и треньор по футбол, но и заради факта, че самият той също е преминал като играч и треньор през ФК “Чепинец”. Освен за велинградския тим е играл още за софийските отбори НСА и “Академик”.
Завършил е НСА "Васил Левски" и в момента е директор на Детско-юношеската школа на ФК “Национал” в София. Разговаряме с Благомир Муртин за работата му в школата, за целите и амбициите на клуба и за силното присъствие на млади треньори от нашия край - момчета от Велинград и Дорково, бивши футболисти, а сега и специалисти в детско-юношеския футбол.

- Кога е създаден Детско-юношеският футболен клуб (ДЮФК) “Национал”?
- ДЮФК “Национал” е създаден през 2003 г. в София. За 12 години той се утвърди като една от водещите футболни школи в страната, специализирана в обучението на деца.
- На каква база тренират децата?
- Дейността на клуба има две основни направления - социално и спортно. Към първото спадат редовните извънкласни тренировки, които предлагаме в детски градини и училища в почти всички райони на столицата. Заниманията се провеждат в салоните и дворовете на учебните заведения, както и на игрищата, които клубът изгражда в част от градините. Второто направление е насочено към подготовка на играчи за големия футбол. Отборите на “Национал” от наборите от 2003 до 2009 тренират на наети изкуствени и естествени терени в спортните комплекси “Царско село”, в базата на НСА “Васил Левски”. “Национал” е футболната школа, в която тренират най-много деца в България.
- Какъв е треньорският екип?
- В клуба работят 20 треньори, включително на вратарите, кондиционен специалист и главен методист. Освен това има директор, координатор и администратор, които се занимават с организационната работа. Треньорите са завършили НСА “Васил Левски” или Треньорската школа на БФС.
- Откога ръководите школата в клуба?
- Работя и управлявам клуба от неговото създаване.
- В какво се изразява велинградското присъствие в клуба?
- Беше логично в началото да се обърна към хора, които познавам и в чието желание за участие в такова предизвикателство не съм се съмнявал. Беше важно да се ангажират треньори с подходяща амбиция, мотивация и емоционалност. За моя радост във футболното ми обкръжение във Велинград имаше такива хора и те и до днес работят в клуба. Това са Иван Муртин, Петър Чавдаров, Борислав Маров и Петър Иванов. Освен тях в клуба работят и хора, свързани с Велинград, игралите в “Чепинец”, когато със семейството ми сме били в клуба - Любомир Личков, Станислав Томов, Калоян Зарчов, както и две страхотни момчета от Дорково- Тошко Узунов и Георги Божанов, които паснаха страхотно на нашия колектив. В екипа ни работят хора от почти всички краища на страната, които са събрани заедно от футболната магия и голямото желание да работят в перспективна детска школа. Освен това, всяка година отборите ни идват на двуседмични лагери във Велинград. Велинградското футболно присъствие в работата с подрастващи в София се допълва от работата и на Иван Стоилов, който също развива футболна школа. За да помогнем на децата от родния ми град, през учебната 2013-2014 г. клубът спечели проект, с който финансира безплатното обучение по футбол на деца от две детски градини във Велинград, което беше изпълнено качествено от Стефан Караманов и дава добри последващи резултати чрез формиране на групи, продължаващи занимания от мотивирани деца в обхванатата възрастова група.
- Как се издържа финансово школата и каква е дейността на спонсорите?
- По принцип се издържаме със спечелване и участия в проекти, членски внос, предоставяне на спортни услуги на граждани. Например по проекта “Детска спортна академия” също се включихме активно. Тук е мястото да кажа няколко думи и за работата на свързаната с клуба туристическа агенция “Национал турс”. Освен хотелско настаняване в страната и чужбина, агенцията завоюва водещи позиции при организирането на спортни, морски, планински лагери, ски училище, екскурзии, семинари и тиймбилдинги. От няколко години “Ски училище Национал Турс“ се наложи като водещо и предпочитано от клиентите в София, а в него работят предимно инструктори от Велинград и района. Обучението се провежда приоритетно в Разлог, както и на Юндола и Добринище. В тези ски лагери по традиция участват и много деца от Велинград и региона. Туристическата агенция е и организатор на Международния турнир по футбол във Велинград и Ракитово, чието второ издание ще бъде от 23 до 28 август и ще събере водещите футболни школи в България и Балканите. Тази година ще дойдат детските отбори на “Лудогорец” (Разград), “Ботев” (Пловдив), “Славия” (София), “Берое” (Стара Загора), “Черноморец” (Бургас), “Национал” и ДИТ от София, “Етър” (Велико Търново), с голяма вероятност и “Левски” (София), както и чуждите “Войводина” (Нови Сад, Сърбия) и “Вардар” (Скопие, Македония).
- Какви резултати са постигнали отборите на “Национал” до момента?
- За три сезона в първенствата на БФС отборите на “Национал” се утвърдиха като незаобиколим фактор при разпределянето на призовите места в столичните първенства. Трябва да подчертаем, че за нас овладяването на индивидуалната техника и личното развитие на всяко трениращо дете са по-важни от отборните резултати, но с целенасочена работа е логично и те да са все по-добри. Отборите на “Национал” вече спечелиха няколко първи и втори места в градските първенства по футбол 7, а малчуганите от “Национал” (2007) спечелиха два турнира на БФС по футбол 5. Нашите отбори се представят много добре и в различни български и международни турнири, в които участват.
- Какви са амбициите на клуба?
- Имаме претенцията ДЮФК “Национал” да се утвърди като една от най-добрите футболни академии в България и на Балканите. За постигането на тази амбициозна цел устойчиво и без излишна припряност ние увеличаваме нашите възможности, като работим все по-усилено и надграждаме нивото на всеки компонент от клубната организация. В тези тежки за спорта и обществото ни времена ние сме избрали да вложим усилията си в подкрепата на българските деца, които заслужават по-добро бъдеще. Убедени сме, че футболът може да даде много на всички, които тренират и играят при нас и ние правим всичко възможно, за да им осигурим възможно най-добри условия, съвременна методика, коректни отношения и отлични перспективи за развитие на техния личностен и футболен потенциал.
Георги Дишлянов

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica