Велинград - online - Задкулисни договорки до последно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Задкулисни договорки до последно
Публикувано 2015-08-04 09:48:34 от Темпо

В най-горещия ден от лятото - 30 юли страстите се нажежиха и на сесията на Общински съвет - Велинград. Дали заради отпускарския период или по други субективни причини, но петима общински съветници не дойдоха на сесията. Присъстващите 24 стигнаха за кворум, но още преди началото се видя, че няма да стигнат гласовете за определяне на новите управители и контрольор на “ВКТВ” и общинската болница. Припомняме, че конкурсните комисии предлагат за управител на “МБАЛ-Велинград” д-р Жеко Чешмеджиев, а за управител и контрольор на “ВКТВ” досегашните Борис Голомехов и Калина Накова.

Изненадващо (поне за част от колегите си), Реджеп Ходжов, който е зам.-председател на Общинския съвет и служител на “ВКТВ”, направи предложение трите точки за управителите и контрольора да отпаднат от дневния ред. Той не посочи никакви мотиви, а от ДПС напомниха, че по Правилника за работа на Общинския съвет председателят е длъжен да вкара точките в дневния ред още на първата сесия след провеждане на конкурсите. Дияна Кехайова заяви, че е внесла точките още на 13 юли, за разглеждане на извънредната сесия, но Оперативното бюро е решило да ги отложи за редовното заседание с мотив да бъдат разгледани от постоянните комисии. Би трябвало да се произнесем по тези решения, защото такова е изискването на Правилника, каза г-жа Кехайова като вносител на трите спорни точки. Тя допълни, че договорът на управителя на “ВКТВ” Борис Голомехов е изтекъл и Общинският съвет трябва да вземе решение, за да има легитимен управител. Друга теза застъпи Йордан Аршинков, който заяви: “Управителят е управител, докато е вписан в Търговския регистър”. Муса Онбашиев попита кое налага точките да бъдат отложени, при положение, че всички съветници са се обидинили за провеждане на конкурсите и дори са се събирали на извънредна сесия, за да стартират конкурсите. “Това е риторичен въпрос, ти си знаеш отговора!”, отвърна Златко Златанов.
Какъв е “отговорът” така и не се разбра, защото Екатерина Каферинова побърза до предложи прекратяване на дебатите. Предложението на Реджеп Ходжов за отпадане на точките бе прието с 14 гласа “за”, против бе групата на ДПС, както и председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова.
След отпадането на трите точки групата съветници от ДПС напусна сесията, но без да аргументира позицията си. В залата останаха 15 съветници - на ръба на кворума, но решени да покажат на колегите си от ДПС, че ще си свършат работата. На няколко пъти кворумът бе пред разпадане, но присъстващите успяха да го спасят и да вземат решения по целия дневен ред. Чуха се мнения, че светниците от ДПС не трябва да получат месечни възнаграждения, тъй като само са се регистрирали, но не са присъствали на заседанието.
Заради жегата или за удобство, но никой не обърна внимание върху очевадното нарушение на Правилника - съветник, който не е вносител на дадена точка, не може да предлага тя да отпадне от дневния ред. В случая това право имаше само Дияна Кехайова, която бе вносител на точките. Още веднъж лъсна скрепената със съгласието на всички групи в Общинския съвет задкулисна договорка, че конкурсите за управителите на двете общински дружества са “скачени съдове” на принципа “това за вас, това за нас”. Да върнем лентата назад и да припомним, че в продължение на повече от 3 години и половина Общинският съвет не пожела да обяви конкурс за управител на болницата, при положение, че години наред имаше временно изпълняващ длъжността. До конкурс се стигна чак, когато успоредно с него бяха обявени процедурите за управител и контрольор на “ВКТВ” и така бе намерена разменна монета между различните интереси в местния парламент, заради което гласуванията за постовете ще продължат “ан блок”. До финала на мандата на този Общински съвет остават броени месеци, а практиката показва, че това винаги е катализатор за още и още договорки до последния момент и можем да чакаме всякакви изненади.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води