Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.07.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, June 06
· Отличен за плувците на „Чепинец“
· ПК „Белмекен“ с успехи в Пловдив
· Категорична домакинска победа за „Чепинец“
· Два детски отбора на ФК „Чепинец“ с бронзови медали от силен турнир
· Иван Лебанов гост на юбилея на катедра „Снежни спортове“ в НСА
· Нов клуб по бокс и бойни спортове
· В Ракитово организираха лагер за бъдещи пещерняци
Tuesday, May 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.05.2023
· Съдът прекрати оспорването на решението за общинската болница
· За първи път съветниците не приеха „изменения на измененията“ на капиталовата пр
· Д-р Пепелов не идва на комисии и сесия, но мнозинството го подкрепя
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
· Юбилейните Празници на културата ще имат бюджет от 75 000 лева
· Още един мълчалив отказ на кмета падна в съда
· 24 май с награди за учители и отличници
· КРИМИ ХРОНИКА 30.05.2023
· 5 години Младежка музикална формация - Велинград
· Дали от бала ще се стигне до съда?
· „Фантазия“ стана първата иновативна детска градина във Велинград

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.07.15
Публикувано 2015-08-04 09:35:09 от Темпо

НЕЗАВИСИМ Преди началото на сесията председателят на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова съобщи, че е постъпило заявление от Радослав Димов. Той уведомява, че поради прекратяване на членството си в политическа партия ГЕРБ напуска и групата на ГЕРБ в местния парламент и остава като независим съветник. Радослав Димов не присъства на юлската сесия на Общинския съвет.


ОТЧЕТ Дияна Кехайова представи поредния отчет за работата на общинските съветници, този път за първите 6 месеца на 2015 г. Въпреки че по правилник това е задължителна процедура, част от съветниците проявиха нервност и нежелание да чуят отчета за собствената си дейност. София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград” отправи критика, че в отчета няма данни по какъв начин постоянните комисии контролират изпълнението на взетите от съветниците решения.

ОДИТ Общинският съвет съгласува актуализирани стратегически и годишен план за дейността по вътрешен одит в община Велинград. Годишният план е за 2015, а стратегическият разширява периода от 2015 до 2017 г.

МАЛОМЕРНИ Без дебати бяха утвърдени маломарните паралелки и групи за новата учебна година. Във Велинград ще има маломерни паралелки само в СОУ “Васил Левски” - в осми и десети клас. В населените места от общината ще има по-малки класове в Кръстава, Магерово, Цветино, Чолаково, Горно Дъбево и Рохлево. За маломерните паралелки общината ще осигури допълнително финансиране с 20% от единния разходен стандарт на един ученик.

КЛЕПТУЗА Три точки, свързани с отдаване под наем на лодките в двете езера на Клептуза и търговските обекти в парка, бяха отложени. Предложението на ОА бе за провеждане на търг за отдаване под наем на обектите до 15 септември 2015 г. Комисията по общинска собственост обяви, че не дава съгласие за процедурата, точките бяха отложени и за това лято пак се закрепи дългогодишното статукво в района на Клептуза.

ОДК Съветниците разрешиха право на ползване на помещения в сградата на Общинския детски комплекс (ОДК). Безвъзмездно право на ползване на 1 помещение за просветна и обществена дейност за срок от 10 години получи СОУ “Св. св. Кирил и Методий”. Гласувано бе да се удължи с 5 години срокът на договора за наем на 1 помещение с колежа “Булпрогрес”, като по настояване на София Ключкова решението бе допълнено. С допълнението съветниците задължиха кмета на общината да подпише анекс, в който да бъде включен наем и за другите помещения, които се ползват от колежа. Удължен бе договр за безвъзмездно ползване на помещение от 49 кв.м. за срок от 10 години по молба на Юлиана Ковачева във връзка със спечелен проект.

АРР Агенцията за регионално развитие - Велинград получи възмездно право на ползване за срок от 10 стопански години на имот с площ 16.263 дка в местността “Юртище/Гьола” в землището на Велинград. На мястото АРР вече е реализирало проекти за култивиране на билки, финансирани по различни програми. Договорът, който е сключен между общината и АРР, е от 2006 г. и е бил за безвъзмездно ползване на земята. Сега съветниците определиха цената за право на възмездно ползване на 30 лева за декар годишно.

ВОДА Единодушно съветниците дадоха съгласие за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода от сондаж “Власа” на “Булрайцен”ЕООД за “Вила Вучев”. Болшинството обаче бе против и по предложение на Комисията по ТСУ не даде съгласие за подобно искане от страна на ЕТ “Дани-Илия Пашов” за къща за гости. И в двата случая становището на Басейнова дирекция - Пловдив е, че сондаж “Власа” разполага със свободни количества минерална вода. Разрешително за водовземане от сондаж Драгиново получи ЕТ “Бялата вода”.

ИМОТИ В качеството си на съсед Общинският съвет даде съгласие за проект за частично изменение на влязъл в сила подробен устройствен план по искане на “Експрестурист трейдинг” ЕООД София в района на “Кисловодск”. Отреден бе имот с площ от 1820 кв.м. от общинския парцел на ОУ “Георги Бенковски” в полза на Стефка Мандова, чийто имот е възстановен през 2001 г. от Пазарджишкия окръжен съд. “Дрийм Форест” АД получи съгласието на общината за обединяване на два парцела до парк “Вельова баня” в един с нова площ 1405 кв.м. с предназначение “за хотел, атракционно заведение и спортни съоръжения”.През май 2015 г. фирмата е закупила след таен търг общински имот на ул. “Юндола” с площ 491 кв.м. за сумата от 32 520 лева.

ПРОГРАМА По програмата на Общинския съвет за юли общинските съветници трябваше да представят отчети в качеството им на представители на общината в търговските дружества с общинско участие. Оказа се, че отчет е направил единствено К. Шулев, който е представител на общината в “МБАЛ-Пазарджик”. Не бяха изпълнени и другите точки от месечната програма: ОА не представи информация за текущото изпълнение на бюджета за полугодието, а управители и контрольорите на “МБАЛ-Велинград” и “ВКТВ” не дадоха отчети за второто тримесечие на 2015 г.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 90.37 %
PM 2.5 µg/m3 31.62
PM 10 µg/m3 34.25

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica