Велинград - online - Вече не всеки хотел с басейн ще е СПА 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Вече не всеки хотел с басейн ще е СПА
Публикувано 2015-06-02 10:00:50 от Темпо

На 27 и 28 май в Сандански Българският съюз по балнеология и СПА туризъм проведе Втори годишен конгрес под мотото “Туризъм и здраве - 2020”. Наред със 7 български кметове сред гостите на форума бяха кметовете на известните европейски СПА курорти: Петр Кулханек на чешките Карлови вари, Маргарет Мерген на германския Баден-Баден и Марко Бачини на италианския Банио ди Романия.

При откриването на конгреса министърът на туризма Николина Ангелкова представи новата наредба за категоризация на хотелите и местата за настаняване, която засяга целия бранш. С нея за първи път се въвеждат минимални задължителни законови изисквания, на които да отговарят специализираните центрове за балнеология (медикъл СПА), СПА, уелнес, таласотерапия и др. Право да ползват съкращението “СПА” ще имат само сертифицираните по реда на наредбата обекти. Подробните изисквания към обектите са подредени в няколко групи: изграждане; оборудване и обзавеждане; обслужване; предлагани туристически услуги; квалификация и стаж на кадрите. “Така ще бъде прекъсната порочната практика всеки хотел с басейн да има възможност да се рекламира като СПА център, както е било допускано през годините. Потребителите трябва да знаят какво да очакват, когато плащат за този тип услуга, и къде могат да я получат. Затова ще бъде създаден и регистър на сертифицираните центрове като част от Националния туристически регистър”, каза министър Ангелкова. В момента новата наредба е качена на сайта на министерството, за да бъде обсъдена преди нейното приемане.
На конгреса бе представен и новият европейски проект “По пътя на римляните”, в които ще бъдат включени и български СПА курорти, които пазят наследство от римско време. Сред обсъжданите теми бе връзката между здравеопазване и туризъм и мястото на България на европейската здравна карта.
Българският съюз по балнеология и СПА туризъм за втори път връчи своите награди за иновации в областта на медикъл СПА и СПА туризма, за да отличи нови технологии и продукти, креативни идеи и постижения. Петчленно жури в състав: Илия Пасков - заместник-председател на БСБСПА; Надя Маринова - заместник-министър на туризма, Илия Джингов - заместник-кмет на Община Поморие, Елена Косева - изпълнителен директор на “Св.Св. Константин и Елена“ и д-р Татяна Ангелова - експерт към БСБСПА определи победителите. Наградените автоматично получават правото да кандидатстват за Европейските награди за иновации, давани от Европейската СПА асоциация. В категорията за иновативна СПА дестинация наградата получи Община Хисаря,отличени бяха хотели от Кюстендил, Белчин бани, Хисаря и Поморие.
Награда за Велинград отново донесе д-р Таня Беличенова, която заслужи статуетката за иновативна комплексна СПА програма с натурални български продукти “Съкровищницата на България”. Тя получи наградата от кмета на Сандански Антон Тотев и сподели, че я приема като признание от гилдията не само за себе си, а и за Велинград. Д-р Беличенова се включи в работата на конгреса и като лектор с презентация по темата “Българският принос за развитие на новите СПА и уелнес технологии”. В нея акцентът е върху българското розово масло, кисело мляко и лековити билки и тяхното позициониране в СПА терапиите. “Радващо е, че България вече изнася на руския и арабския пазар не само розово масло и кисело мляко, а продукти от тях и разработени цялостни СПА терапии”, подчерта д-р Беличенова.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica