Велинград - online - Общински печат се разхожда, врид кметът Дулев не знае 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Бизнес: Общински печат се разхожда, врид кметът Дулев не знае
Публикувано 2004-10-10 21:29:56 от темпо

Съдът насрочи за 18 октомври делото по подписания от врид кмета Стоян Дулев с “Беев и Беев” ООД договор за почистване на община Велинград. Съдебната сага едва ли ще приключи бързо, така че проблемът отново бе в дневния ред на общинската сесия на 30 септември.
Съветниците поискаха общината да разплати старите задължения от около 70 000 лева към “Стройком” и да поеме обслужването на банковите заеми и публичните задължения на фирмата. Какво ще правим, ако излезе, че договорът е сключен правилно, а общината в продължение на месеци е плащала на две фирми, попита съветникът от Зелената партия Димитър Гаджев. Общинският съвет решава проблемите на 100% общинската фирма; ако г-н Гаджев се вълнува за друга фирма, общинските съветници се вълнуват за общинската, отговориха му Ек. Каферинова и Ал. Даскалов. А Заварин Маров припомни, че дни преди това на инициирана от Фидел Беев среща съветниците са предложили “Беев и Беев” да спре да чисти до решението на съда, но това не е било прието. Ние плащаме двойно, сигурно ще има и искове за неустойки и пропуснати ползи, но причината за всичко това е заложената от г-н Дулев клауза за “предварително изпълнение” в договора с “Беев и Беев”, подчерта Атанас Водев. Съветниците обсъдиха и факта, че в момента “Стройком” не може да докаже обема на извършената от фирмата работа. Причините са две: първо, врид кметът Ст. Дулев не определел инвеститор, който да актува дейността на общинската фирма. Втората причина е, че назначеният от врид кмета за инвеститор на “Беев и Беев” г-н Байрактар е получил печата, с който на сметището се заверяват курсовете на колите за смет. Байрактар е иззел печата с презумцията да не се удостоверява работата на “Стройком”, заяви съветникът Тома Пачалов. Г-н Дулев обясни, че не знае нищо за печата и бе обвинен от съветниците, че в такъв случай не знае какво правят подчинените му общински служители. И управителят на “Стройком” Тодор Кютов каза, че по проблема с печата на сметището е внесена писмена жалба до врид кмета.
Инж. Кютов заяви още, че общината е длъжна да разплати старите задължения, но въпросът е как ще се финансира “Стройком” за август и септември. За да се избегне сегашната какафония и конфликтите между двете фирми, които чистят, г-н Кютов предложи врид кметът да раздели Велинград на две части.
Прекратете цирковете, не може един общински печат да се разхожда, без Дулев да знае, апелира лидерката на КТ “Подкрепа” във Велинград Ваня Станева. Тя подчерта, че хората в “Стройком” си вършат съвестно работата и затова трябва да си получат парите от общината. Прочетена бе и декларация, подписана от 93 работници в “Стройком”. В нея се казва, че исканията на работниците са чисто човешки, не са политически оцветени и искат да се спазват законите. Живеем като обречени, питаме къде да търсим правото си на труд и защо “Стройком” пак е заложник, пишат работниците в декларацията.
23 съветници от всички групи без Зелената партия гласуваха общината да продължи изпълнението на договора като редовно изплаща задълженията си към “Стройком”, да обслужва кредитите и временният кмет да определи инвеститор на общинската фирма. Съветниците настояха Стоян Дулев да отговори дали ще оспорва и това решение на Общинския съвет. Отговорът на г-н Дулев, че ще се съветва с юристи, ясно подсказа, че проблемите на “Стройком” не са приключили.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.17 %
PM 2.5 µg/m3 32.43
PM 10 µg/m3 35.18

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай