Велинград - online - Последният бюджет за мандата бе приет в мир и разбирателство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Последният бюджет за мандата бе приет в мир и разбирателство
Публикувано 2015-02-17 09:53:18 от Темпо

За разлика от предишни години, когато гласуването на бюджета на общината по правило се превръщаше в партийно сражение, финансовата рамка за 2015 г. бе приета в дух на предизобрен мир и разбирателство. Трябва да се отбележи, че часове преди извънредната сесия кметът Иван Лебанов покани представители на Общинския съвет на среща в кабинета си, а в деня на сесията започна изплащането на забавените с близо година трудови възнаграждения на общинските съветници.

Представяйки проектобюджета, кметът Иван Лебанов подчерта тежката икономическа криза, високата безработица в общината - по последни данни около 34%, нестабилната държавна политика през 2014 г. В последната година от този управленски мандат общинската политика ще бъде насочена към увеличение на средствата за култура и спорт, като се отчита ефекта от тяхното финансиране. През 2015 г. местните данъци и такси няма да бъдат завишавани, а ще се работи за по-високата им събираемост. Като пример кметът посочи, че през 2014 г. общината е преизпълнила плана за постъпления от глоби и санкции, както и приходите от туристически данък. В бюджета е заложено увеличение на запланите на експертите и специалистите в Общинската администрация, по-високи възнаграждения са заложени и във функция здравеопазване, защото такива са изискванията на браншовия договор. По отношение на капиталовата програма г-н Лебанов очерта като приоритет кризисните обекти - изграждане на подпорни стени, ремонти на детски градини и подобряване на инфраструктурата със средства от обектите, предвидени за продажба и отдаване под наем в Програмата за управление на общинската собственост. До началото на туристическия сезон общината планира да изгради фонтани в центровете на Каменица и Чепино, всеки на стойност 60 000 лева, за да се подчертае статута на Велинград като град на водите. Предвидени са средства и за двете ромски махали: 800 000 лева по проект за ВиК и регулация на улици в Анезица, асфалтиране, тротоари и улично осветление с европейски средства в Асфалтова база. Кметът прикани още веднъж велинградчани да проявят активност по програмата за безплатно саниране на блокове. Призивът му към общинските съветници бе да избегнат политическите пристрастия при обсъждането на бюджета и да се отчете, че средствата са малко, но ОА се е постарала да бъдат справедливо разпределени.
Единодушно съветниците гласуваха бюджета за 2015 г., в чиято приходна част са заложени 23 266 301 лев - 13 182 631 лева държавна субсидия и 10 083 670 лева приходи с общински характер, които бяха завишени с 860 00 лева неданъчни приходи.
Капиталовата програма е в размер на 1 342 200 лева, от които 824 200 лева целева държавна субсидия и 518 00 лева собствени приходи. Тя също бе гласувана без обичайните битки между партиите за насочване на финансови средства предимно към управлявани от тях селища. Съветникът от ДПС Али Мареков направи предложение Общинска администрация да задвижи всички процедури по обществени поръчки и др. за обектите, включени в капиталовата програма, най-късно до месец май. Кметът Иван Лебанов пое ангажимент това да бъде направено, защото в противен случай времето не стига за реализация на предвидените ремонти в рамките на календарната година.
Бюджет 2015 ще влезе в историята на общината и с предложената от кмета Иван Лебанов и подкрепена от всички общински съветници идея за учредаване на общински солидарен фонд в помощ на деца с онкологични заболявания и семейства с репродуктивни проблеми.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води