Велинград - online - Кръгово ли е движението в центъра на Чепино? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”
· Малки обяви:09.08.2022 g
· Участници във въстанието, свързани с Велинград
· Емоционална среща в дневния център
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Чепинец“ започна подготовка за новото първенство
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон

Кръгово ли е движението в центъра на Чепино?
Публикувано 2015-02-12 17:48:39 от Темпо

На този въпрос едва ли могат да отговорят и водачите на МПС, които минават всеки ден през централния площад “Македония” в кв. Чепино. Причината е колкото ясна, толкова и странна! Липсват пътни знаци, които да показват недвусмислено, че преминаването на превозни средства около паметника на площада трябва да се извършва по изискването на задължителния знак “Кръгово движение”. А въпросното кръстовище наистина е нужно да бъде посочено като място за кръгово движение, защото е доста натоварено и в неговия район има две автобусни спирки.

Към площад “Македония” се включват 5 улици, а на 4 от тях (това са улиците “Цанко Церковски”, “Д-р Дошкинов”, “Димтър Благоев” и бул. “Съединение”) не е поставен знак “Кръгово движение”. Единственото място, където стои такъв знак, е на ул. “Добри Чинтулов”. Това е знак Г13, който попада в групата на задължителните знаци с кръгла форма, синя основа и бели стрелки. Все пак го има, но е само един! За шофьорите, които влизат на площада от останалите 4 улици кръстовището трябва да се регулира със знака за кръгово движение. Но в момента това не е така и шофьорите не са информирани. Тази неуредица (пропуск или недоглеждане) създава условия за възникване на ПТП, заради неспазването на кръговото движение, което пък не е сигнализирано с необходимите знаци. Много често се наблюдава навлизане на автомобили в платна, които са забранени.
Проблемът допълнително се усложнява и от още няколко факта. Около паметника има стоянка на таксита и пространство, което се ползва за паркиране. Натрупването на много коли, заедно със спрели на спирките автобуси, води до стесняване на уличните платна и когато не се спазва кръговото движение, възникват нежелани ситуации. Това затруднява и пешеходците, които не знаят откъде ще ги изненада някой автомобил с водач, решил да мине по-напряко! От друга страна по уж еднопосочните улици “Братя Маврикови” и “Димитър Благоев” се случва да влизат коли, които се движат насрещно, идвайки или отивайки към Клептуза. По тези улици има знаци, които забраняват влизането, но част от тях напълно умишлено са свалени (откраднати или унищожени) от недобросъвестни хора.
Наложително е да се вземат мерки за регулиране на това кръстовище като кръгово, за да се предотвратят бъдещи нежелани пътни инциденти. Според Наредбата за организацията и безопасността на движението в община Велинград поставянето на пътната маркировка, пътните знаци и пътните светофари, реда и условията за тяхното ползване, става по проекти за организация на движението, изработени съгласно издадените от Министерството на регионалното развитие и благоустройството наредби. За тези цели се изготвя Генерален план за организация на движението (ГПОД), който се разработва за цялата територия на Велинград или за част от нея - район, зона, жилищен комплекс и обхваща всички комуникационно-транспортни площи, обслужващи движението на ППС, превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, пешеходното и велосипедното движение и паркиране, и е със срок на валидност 5 години.
ГПОД се съгласува с Общинската комисия по безопасност на движението и се внася за разглеждане и приемане от Експертния съвет по устройство на територията при Община Велинград, при условията на Наредба № 1 на МРРБ от 2001 г. Промени в съществуващата организация на движението се извършват по предложение на Община Велинград, по проект, съгласувано с ОП и “Пътна полиция” - КАТ” на РПУ - Велинград.
При толкова подробно разписване на отговорностите се надяваме изброените институции органи да вземат отношение и да намерят работещи решения по темата.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води