Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.02.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.02.15
Публикувано 2015-02-03 10:01:13 от Темпо

ОТЧЕТ Дияна Кехайова, председател на Общински съвет - Велинград, представи шестия по ред отчет за полугодието от мандата на настоящите съветници. Като въпрос от изключителна важност, който е обединил съветниците, тя посочи инвестиционните намерения за отваряне на волфрамова мина в местността “Грънчарица”. През отчетния период съветниците единодушно гласуваха декларация и решения против рудодобива. София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград” даде оценка, че в сравнение с предишни състави на Общинския съвет сега имаме работещ местен парламент.


КРЕДИТ Съветниците дадоха съгласие за ползване на до 60 000 лева от банковия кредит на общината за междинно финансиране по проекта “Шанс за всяко дете”. Александра Керина, директор “Европейски проекти и програми” в ОА, разясни, че с изграждането на сградите за защитеното жилище и центъра за настаняване от семеен тип, е приключила само първата част на проекта. Исканата сега сума е за възнагражденията на персонала и дейности по проекта до октомври 2015 г., като след това парите ще бъдат възстановени на общината от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Съветниците изразиха съмнения как се изразходват средствата по проекта, но не взеха конкретни решения за по-строг контрол. Приет бе и отчет за изработените от общината проекти по европейски и национални програми.

ЮНДОЛА Общината ще продава 4 урегулирани поземлени имота на Юндола чрез търг с тайно наддаване. Съветниците гласуваха начална цена от 15 015 лева за имотите с площ 492 кв.м., чието предназначение е за жилищно строителство.

ЦДГ “ФАНТАЗИЯ” С още една календарна година бе удължен договорът между общината и наследниците от фамилия Оскови за наем на имота, който през 1978 г. е бил отчужден за детска градина “Фантазия” във Велинград. Общината ще продължи да плаща месечен наем в размер на 1600 лева. София Ключкова попита докога ще има анекси и децата ще стоят в бараки, чиито срок на годност отдавна е изтекъл и защо никой не се наема да вземе решение за построяване на нова детска градина във Велинград.

ВОДОПРЕНОС Съветниците подкрепиха искането на ЕТ “Примавера - Маргарита Гарова” и дадоха съгласие за водопренос на минерална вода от находище “Чепино” по общински топлопровод. Водата ще се ползва за хотелския комплекс “Примавера-МГ”, като определеният дебит е 0.4 литра/сек.

СПИРКА По предложение на Али Мареков бе отложено гласуването на решение за поставяне на нова автобусна спирка на ул. “8-ми март”. Според съветниците А. Мареков и Тома Пачалов фирма “Фактор” не е била уведомена за новото предложение на общината и е изпълнила изискванията по договора за брой спирки и павилиони във Велинград. Не е изпълнено предишно решение на Общинския съвет за поставане на 2 броя автобусни спирки зад хотел “Здравец” в посока Каменица. Като причина бе изтъкнато, че мястото е определено за трафопост.

УЛИЦА Отложено бе решението за изменение на ширината на улица в курорта Юндола, за което заявление са подали собственици на имоти. Кметът на Юндола М. Местан бе категоричен, че намаляването на ширината на улицата до 6 метра, ще бъде неблагоприятно за всички жители и гости на населеното място, тъй като улицата е на изхода към Белмекен. От страна на ОА инж. Илко Николов защити проекта, като изтъкна, че широчината отговаря на всички нормативи и процедурата вече тече, тъй като местният парламент е гласувал 2 други решения. Против отлагането гласува само съветникът Георги Николов, който призова да се съобразят с кмета и да развиват Юндола като курорт.

ВЛЕК Одобрен бе парцеларният план за трасето на полустационалния ски-влек в местността “Старина” над Юндола. Това е част от процедурата по озаконяване на съоръжението, разположено в горска територия в района на УАГС “Г. Аврамов - Юндола”. Съгласно техническия паспорт дължината на ски-влека между станциите е 267 метра, а дължината на ски пътя е 246 метра.

ЧОЛАКОВ ЧУЧУР По искане на ДГС “Алабак” бе одобрено трасе за нова подземна кабелна линия, която ще захранва с ел. ток сградата на контролния горски пункт в местността “Чолаков чучур” над Велинград. Общата дължина на новото трасе на ел. провода е 1217 метра.

“ФОБОС” Единодушно съветниците одобриха искането на “Фобос 99” ЕООД и разрешиха изработването на парцеларен план за трасе на водопровод за минерална вода от сондажа на Вельова баня до местността “Санаториума” с обща дължина на трасето 872 метра.Трасето трябва да мине в тротоара на улица и сервитута на полски път, без да се засягат частни имоти. През септември 2014 г. съветниците отказаха същото искане и възникна въпрос защо не се спазва 6-месечният срок, през който по правилник не би трябвало да се гласува ново решение. Дияна Кехайова разясни, че причината са представени допълнителни документи от ОА.

ГОРИ Общината ще сключи договор за управление на горските територии - общинска собственост с инж. Георги Башкехайов. С предишно свое решение съветниците определеха инж. Методи Александров, но той е отказал да сключи договор.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води