Велинград - online 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

.
.
.
.
.
.
.

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 24
· Канадци разказаха как развиват горските райони
· РИОСВ попари идеята за депо за твърди битови отпадъци
Tuesday, May 03
· Ще се плаща за водопроводната мрежа за минерална вода
Tuesday, April 26
· Пионери в печеленото на проекти
Tuesday, April 12
· Велинград трупа известност на инвестиционен форум
Tuesday, April 05
· Плажът отново е ПОС
Tuesday, March 22
· Не искат училище за имами в Сърница
· АРР посрещна гости от Украйна
Tuesday, March 08
· Интересът към нас тепърва започва
Tuesday, March 01
· Беев вкара казуса за чистотата в нова съдебна одисея
Tuesday, February 22
· Капиталовите разходи са крайно недостатъчни
Tuesday, February 08
· “Велинград - международен туристически и балнеоложки център”
Tuesday, January 18
· Главният проблем е непрозрачното управление на общинските финанси
· Общината дава 50 хиляди на “Стройком”, ще си търси 200 хиляди от “Беев и Беев”
Monday, January 10
· Ще прекратяват договора с “Беев и Беев”
Monday, December 27
· Ф. Беев е упражнявал натиск върху членове на ОИК
· След 4 дни протести - по 50 лева за празниците
· АРР отчете трудна, но ползотворна година
Tuesday, November 30
· Общината с нови представители в търговските дружества
· Общинските предприятия отчетоха неотложни проблеми

Бизнес: Имотите в България са конкурентни на тези в Сочи
Публикувано: casic71 на Saturday, October 02 @ 18:22:33 UTC (248 прочити)
Бизнес Недвижимите имоти в България могат да станат по-интересни за руснаците от тези в Сочи, пише сайтът за недвижими имоти rway.ru, цитиран от агенция Фокус. България е достатъчно достъпна по отношение на цените на недвижимите имоти на пазара на жилища в Европа. Размерът на имотните данъци в България е по-благоприятен в сравнение с други страни, а качеството на експлоатационните услуги е високо. Лидерството на България на пазара на недвижимите имоти се дължи и на лоялността на българското законодателство към инвеститорите, пише сайтът.
Цените на недвижимите имоти в България ще станат съпоставими със западноевропейските. Но засега те все още са по-достъпни и руски компании, които строят по Черноморското крайбрежие, предлагат цени от 650-900 евро/кв. м. Сочи, основният руски курорт, може да стане встрани от интереса на руснаците, независимо от Олимпиадата. Основните причини са, че жизненият стандарт в последните години е поскъпнал, има и транспортни проблеми. Да летиш със самолет от Москва до България или до Сочи е едно и също като време, но за България полетите са два пъти повече, допълват от rway.ru. Не на последно място имотът в страна от ЕС дава на неговия собственик право да получи виза за две години за себе си и за семейството си.
( | Score: 0)

Бизнес: До края на май хотелиери и творци може да се споразумеят за авторското право
Публикувано: casic71 на Tuesday, May 04 @ 17:46:03 UTC (179 прочити)
Бизнес До края на месец май може да бъде финализирано споразумението за спазване на авторското и сродните му права в обектите на туристическия бранш. Това стана ясно на среща в Министерството на културата (МК), в която участваха зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев, представители на туристическия бранш и на творческите сдружения ПРОФОН, Музикаутор, АБРО и др .
По закон собствениците на туристически обекти – хотели, заведения и т.н., трябва да плащат такса за излъчваната в тях музика и филми, но на практика това не се случва навсякъде. От туристическия бранш настояват при определянето на таксите да се отчита сезонността, натовареността на хотелите и други подобни фактори. Представителите на творческите сдружения не възразяват за такова диференциране, но споразумение за размера на тарифите не е постигнато.
От 3 години между двете спорещи страни се водят преговори с променлив успех за постигане на рамков договор.
(Read More... | 3906 bytes more | Score: 0)

Бизнес: До края на 2010 г. може да бъде създадена Национална туристическа организация
Публикувано: casic71 на Tuesday, May 04 @ 17:44:29 UTC (183 прочити)
Бизнес Световната организация по туризъм (СОТ) ще помогне на България за създаването на Национална туристическа организация. Това стана ясно след среща между генералния секретар на СОТ Талеб Рифай и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
На 28 и 29 април България бе домакин на 51-та сесия на Комисията за Европа на СОТ. Очаква се новата организация да стане факт с новия Закон за туризма. Все още се търси формата, под която да бъде създадена организацията. Това може да е орган в рамките на МИЕТ или да е нова структура, обясни зам.-министър Маринов. Най-вероятно новата организация ще бъде създадена под формата на публично-частно партньорство и ще решава въпросите, свързани с маркетинга и рекламата на България. „Въпросът е как да направим организацията работеща”, коментира Маринов. На този етап браншовите организации са дали подкрепата си за създаването на организацията, тъй като те ще участват в управлението и едновременно с това ще продължат да съществуват като юридически лица. До края на годината трябва да бъде създадена и Сателитна сметка в туризма – единен механизъм, който ще включва всички компоненти на туризма в национален мащаб.
Сателитната сметка е одобрена от ООН и се прилага в много държави, каза генералният секретар на СОТ Талеб Рифай. Рифай коментира, че 2009 г. е била най-лошата за туризма от десетилетия, а спадът от 4% е уникален за последните 30 години. Въпреки това Рифай прогнозира 3-4% ръст на туризма в световен мащаб.
( | Score: 0)

Бизнес: Министър Трайков прогнозира 5 процента ръст на чуждестранните туристи
Публикувано: casic71 на Tuesday, May 04 @ 17:43:16 UTC (147 прочити)
Бизнес Около 5 процента ръст на чуждестранните туристи през 2010 г. предвиди министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Това стана ясно след среща на министъра с генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) Талеб Рифай. На 28 и 29 април България бе домакин на 51-та сесия на Комисията за Европа на СОТ.
Увеличението на чуждестранните туристи ще е от традиционните за България пазари като Германия, Централна Европа, Русия, също от Сърбия и Македония. Според Талеб Рифай прогнозираните от България 5% увеличение на чуждестранните туристи са напълно осъществими.
Според зам.-министър Маринов все още е рано да се правят прогнози за българските туристи. За тях ще има информация до един-два месеца, когато започнат реалните пътувания, допълни Маринов. Пътуванията на българите ще зависят и от цените, които ще предложат най-големите конкуренти на България – Гърция и Турция.
( | Score: 0)

Бизнес: МИЕТ запозна туристическия бизнес със специален наръчник за привличането на бълг
Публикувано: casic71 на Tuesday, May 04 @ 17:41:08 UTC (193 прочити)
Бизнес Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) запозна туристическия бизнес със специално разработен Наръчник и тематични информационни листовки на семинар, които се проведе на 03 май, 2010 г. в Правец. Информационните материали имат за цел да насърчат развитието на туристическия сектор и създаването и управлението на по-добри туристически продукти за български туристи, както и да представят ефективни инструменти за маркетинг и привличане на повече туристи от страната. Събитието е вторият от поредица информационни семинари за бизнеса в шестте района за планиране в страната, които са част от програмата на МИЕТ за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България.
Информационният семинар беше официално открит от домакина г-н Никола Нитов, кмет на община Правец. На форума присъстваха представители на туристически фирми, туристически неправителствени организации, туристически информационни центрове, общинска и областна администрация и заинтересовани страни в областта на туризма. Експерти от МИЕТ и авторите на Наръчника презентираха изданието и другите информационни материали.
Акцент беше поставен на начините за анализ на туристическия пазар, създаването и управлението на конкретни маркетингови продукти и инструменти. Бяха представени реални казуси и решения от практиката. На семинара бе представена и информация за възможностите за финансиране на проекти в сферата на туризма по Оперативна програма „Регионално развитие”.
С цел стимулиране на активен диалог с представители на туристическия бизнес от цялата страна, МИЕТ ще проведе подобни семинари на следните дати:

10 май 2010 г., Пампорово
14 май 2010 г., гр. Добрич
18 май 2010 г., гр. Елена
28 май 2010 г., гр. Поморие
04 юни 2010 г., гр. София

Проектът „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България” е финансиран по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 “Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване” на ”Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”.
( | Score: 0)

Бизнес: МИЕТ обяви обществена поръчка за анализ на развитието на туризма
Публикувано: casic71 на Tuesday, May 04 @ 17:37:53 UTC (172 прочити)
Бизнес Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) търси компания, която да направи анализ на териториалното развитие на туризма, пише в. Дневник. Това става ясно от регистъра на обществените поръчки.
Стойността на проекта, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”, е 85 000 лв. Компанията, която спечели търга, трябва да разработи методика за изследване на развитие на туризма на областно и общинско ниво и да анализира настоящата ситуация в България. Освен това компанията ще трябва да даде информация за териториалното развитие на туризма и насоки за неговото подобряване. Според данни на МИЕТ към момента над 80% от туристическия бизнес в България е съсредоточен в 5% от територията на страната.
Едновременно с това за него е характерна сезонността. МИЕТ трябва да усвои 32 млн. евро за туризъм от програма "Регионално развитие". Заради закриването на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) и преминаването й към МИЕТ пускането на обществени поръчки по отделните проекти и договарянето на средства по други се бави. Министерството на регионалното развитие и благоустройството удължи срока със 6 месеца за прием на проектни фишове по мярката "Подкрепа за националния маркетинг на туристическия продукт" от програмата.
( | Score: 0)

SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 91.04 %
PM 2.5 µg/m3 35.80
PM 10 µg/m3 38.02

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica