Велинград - online - “Караоке” опознава света и светът опознава нас 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, September 20
· Първият учебен ден се превърна в урок за доброто
· Тече кампания за пробно машинно гласуване за изборите
· ИЗБОРИ ЗА 48 НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· За десети път доброволци се включиха в кампания за почистване
· Силна буря в Сърница
· С над 197 000 туристи Велинград е най-предпочитаният СПА курорт
· В областта се проведе полицейска спецакция
· Концерт на световно ниво в памет на Николай Гяуров
· Марена Балинова отново подкрепи базиликата “Св. Николай Чудотворец” в Ракитово
· Престижни награди за Младежката музикална формация
· 13 години СНЦ „МИГ Белово, Септември, Велинград“
· Малки обяви: 20.09.2022
· Старото читалище има нов покрив
· IN MEMORIAM: Почина треньорът Борис Чолев
· Книгата „Д-р Дошкинов - Човекът-Лекар“ на първа среща с читатели
· Оспорвана надпревара в състезанието „Млад пожарникар“
· „Чепинец“ с нова убедителна победа
· Плувците ветерани завоюваха общо 35 медала
· 8 финала и 6 комплекта медали за КСТ „Импулс – Велинград 2002“
· Силен старт в новия състезателен сезон за КСТ „Импулс“

“Караоке” опознава света и светът опознава нас
Публикувано 2014-08-12 09:33:10 от Темпо

В рамките на честванията за Великата Отечествена война по покана на Руския културно-информационен център - София на 70-годишнината в Националната опера в Кишинев, Молдова на гала концерта пред 3-хилядна публика звуча “Моя страна, моя България” в изпълнение на Сонай Юсеин от Вокална група “Караоке” Велинград. Той бе поканен там като лауреат на фестивала “Сребърни чучулиги”, а в Молдова с него се занимаваше известната музикална педагожка Наталия Барабансчикова. Изключително топло и радушно тридневно приятелско посещение и огромната чест да пее на най-голямата сцена в Молдова, за което благодарим на фондация “Бъдеще за България”, че дава възможност на децата да опознаят света и той тях.

Международен фестивал на музикалната и танцово изкуство се проведе и в град Саримсакли в Турция, област Измир, на който децата от групата бяха поканени от организатора Бесим Биберович и кмета на град Айвалък. С огромното съдействие на Община Велинград, за което родителите на децата благодарим лично на кмета Иван Лебанов, успяхме да представим достойно България и родния ни Велинград. Първата вечер се проведе парад-дефиле и 20-минутно представяне на всички 500 участници от 6 държави - Македония, Сърбия, Турция, България, Черна гора и Русия. Следващото изпълнение в Айвалък бе конкурсната програма, оценена от 9-членно международно жури. Вокална група “Караоке” получи приз за най-добра вокална група и първо място от вокалните изпълнители. Наградите бяха връчени на официална церемония в хотел ”Калиф” и излъчени по турската и сръбската национални телевизии.
6 юли - вторият ден от Велинградските празници на културата, бе денят, в който вокалното и танцово изкуство на България и Русия се сляха на една сцена. ВГ “Караоке” към НЧ “Отец Паисий 1893“ с ръководител Юлиана Ковачева и Образцово балетно студио от Екатеринбург с ръководител Галина Круговых сътвориха прекрасно двучасово представление на площад “Н. Гяуров“. Групата от Екатеринбург пристигна по покана на Община Велинград. Децата и ръководителите бяха настанени в къщите на децата от “Караоке”. Приехме ги като собствени деца и преживяванията бяха незабравими. Благодаря на семействата: Стойчо и Мария Костови, Георги Леков и Димка Милушева, Тодор Радойчев и Стойка Тетимова, Антон и Ваня Филипови, Лилия Топорчева, Елена Головина и Веселин Василев, Людмила Кремова от сдружение „Славяне”. Благодарности за нашите прекрасни спонсори: фирма “Целев”, подсигурили един обяд, БЛЦ “Камена” и Васил Аврамов, подарили един обяд и прекрасно преживяване на плажа в комплекса, Орлин Робов, Кметство Дорково - Аспарух Попов и Рила Попова, уредили вечеря и съвместен концерт, с който зарадвахме жителите на селото, както и посещение в Плиоценския парк. Благодарност и към Община Велинград, подсигурили превоз и съвместен концерт и плакет за участие на Галина Круговых. Гостите си тръгнаха от Велинград с прекрасни впечатления и просълзени очи. Предстои връщане на визитата в Екатеринбург.
Международният фестивал ”Дъга над Клептуза” протече в рамките на Празниците на културата с жури прекрасната Тони Димитрова, Светослав Лобошки и Миле Шерденков. Като огранизатори можем да се похвалим с прекрасните отзиви на колегите от цяла България и с високото, почти професионално ниво на участниците на фестивала. “Караоке” завоюва 7 специални награди, 3 бронзови, 3 сребърни и 1 златен медал, участва и в двата концерта на 12 и 13 юли.
От септември Сонай Юсеин печели едногодишна стипендия от МОН по Наредба за закрила на деца с изявен дарби за призовото му място на Националния фестивал на детска забавна песен в Пловдив.
Работата през летния сезон не спира, интензивно се провеждат репетициите и подготовката за представянето на Международен фестивал на изкуствата”Съзвездия” в Несебър в края на август.
Родители на децата, Юлиана Ковачева, ръководител на “Караоке”

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 78.99 %
PM 2.5 µg/m3 29.49
PM 10 µg/m3 31.91

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води