Велинград - online - ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА ’2014 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, September 27
· Колко месеца са нужни за маркиране на пешеходна пътека във Велинград?
· 31 170 жители на община Велинград имат право...
· Граждани събират подписка срещу силната музика от Анезица
· Кой пази българските занаяти, които пазят традициите?
· Празнично хоро за Деня на независимостта
· Областният управител награди огнеборци и доброволци
· Малки обяви: 27.09.2022
· КРИМИ ХРОНИКА 27.09.2022
· СК „Атлас“ с три медала от „Купа Велинград“
· 120 участници стартираха в Ротари маратона на язовир Батак
· На 9 октомври ще се проведе полумаратонът „Ремово - Блатца - Ракитово“
· Проект за забавно и креативно междучасие
· Читалището в Костандово отчита успехи
· Сърцето на Кюстендил запя
· Пътят на светеца Михаил Войн Български от Родопите до Търново
Tuesday, September 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.09.2022
· Първият учебен ден се превърна в урок за доброто
· Тече кампания за пробно машинно гласуване за изборите
· ИЗБОРИ ЗА 48 НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· За десети път доброволци се включиха в кампания за почистване

ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА ’2014
Публикувано 2014-07-22 15:31:29 от Темпо

14 юли: Две авторитетни школи на една сцена
На сцената на Празниците на културата съвместен концерт направиха домакините от музикална школа “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви и техните гости от студио “Сгушена звездица” от Петрич с ръководител Таня Точева. Г-жа Точева, което получи най-високата награда за музикален педагог на завършилия ден по-рано фестивал “Дъга над Клептуза”, връчи поздравителен адрес на кмета на община Велинград Иван Лебанов за изключително добрата организация и топлото посрещане във Велинград. В продължилия два часа концерт възпитаниците на двете школи доказаха защо са сред най-авторитетните в цялата страна и печелят толкова много медали от наши и международни фестивали.
Тук е мястото да отбележим, че на тазгодишния фестивал “Дъга над Клептуза” “звънчетата” спечелиха общо 13 медала и към имената на медалистите, които съобщихме в предишния брой, да прибавим още сребърния медал на Радка Узунова, бронзовите отличия на Иванка Алексиева и на дуета Димитър Дулев - Александра Масларова и специалната награда на журито за най-малък участник за 4-годишната Анджелина Денчева. Извиняваме се за пропуска и пожелаваме нови успехи на всички “звънчета”.
16 юли: Фолклор от Чепино до Аполония
В програмата на Празниците вечерта на 15 юли бе посветена на концертите на фолклорните ансамбли към НЧ “Св.св. Кирил и Методий” и техните гости от гръцкия град Аполония, но дъждовното време наложи промяна на плановете. Съвместният концерт се състоя в обедните часове на 16 юли и се превърна в среща на българския и гръцкия фолклор. Ансамблите за народни песни и танци “Чепинче” и “Чепино” показаха богатството на нашия фолклор, а гостите от Аполония изпълниха площада с гръцки носии и ритми. Беларуски депутат, който същия ден бе във Велинград, връчи грамоти за участие на ръководителите на велинградските ансамбли Боян Байраков и Аделина Пещерска. Общият концерт на велинградска сцена е етап на приятелските отношения между нашия град и Аполония, които ще имат своето продължение.
16 юли: “От Русия с любов“
“От Русия с любов” бе общият наслов на 16 юли в афиша на Празниците на културата. Заради дъждовното време руската кулинарна изложба-базар се проведе в залата на Туристическия информационен център, където домакините от сдружение “Славяне” с председател Людмила Кремова почерпиха с традиционни ястия като винегрет, пирог, чак-чак и екзотичните кош-теле и къстъбъй от кухнята на Татарстан. В концерта “Поздрав на руски” се включиха вокалните групи “Славяне”, “Велина”, “Караоке” и “Звънче”, които изпълниха известни и обичани руски шлагери. В програмата взеха участие и представители на волжките българи от Република Татарстан, град Казан. Руските костюми и руската народна традиция бе представена в цялостния й блясък от квартет “Магия“ и трио “Сюрприз“. Заради заболяване на сцената във Велинград не видяхме планирания концерт с руски песни на Руслан Мъйнов, който бе заместен от “Тримата тенори - The Unique Voices“ (Уникалните гласове). Георги Петров, Веселин Вачев и Борис Луков също се представиха с богат урски репертоар. Официални гости на вечерта бяха Виктор Болеславович и Борис Неверович - депутати от Беларус, град Молодечно и Роберт Шестаков - първи секретар в посолството на Руската федерация. Грамоти и цветя на участниците поднесе кметът на община Велинград Иван Лебанов.
17 юли: Първи фестивал на пенсионери-самодейци
8 самодейни състава от пенсионерски клубове се представиха на велинградска сцена вечерта на 17 юли в рамките на Първия фестивал на самодейни състави към Съюза на пенсионерите-2004.
Събитието, което бе открито от председателката на съюза във Велинград Мария Къдреева, премина под мотото “Възхвала на Велинград“. Специален поздрав към участниците и публиката отправи певческа група от хора с увреждания от Долно Драглище (на снимката), които показаха, че с песен могат да надвият физическите си проблеми. От 19 до 22 часа на сцената представиха своя богата програма Културен клуб на пенсионера “Росна китка” кв. Каменица с худ. ръководител Никола Чолаков, певчески състав “Чепинки” кв. Чепино с худ. ръководител Незабравка Янакиева, певчески състав към Културен клуб на пенсионера “Васил Левски” кв. Лъджене с худ. ръководител Румен Влахов, 3 състава от Пазарджик, по един от Калугерово и Пещера. Поздрав за тяхната творческа всеотдайност отправи кметът Иван Лебанов.
18 юли: В танцов ритъм с “Импулс”
По традиция спортните танци имат своя запазена вечер в Празниците на културата. На 18 юли 2014 г. домакините от КСТ “Импулс” откриха срещата с публиката на централния площад с покана за латино забавление. Всеки от желаещите получи възможност да се качи на сцената и да научи стъпките на латино-танц с помощта на танцьори от клуба или да участва в различни забавни игри. В едночасовия концерт наред с танцовите двойки и формации на “Импулс” от Велинград, Драгиново и Ракитово се включиха и гости от Пазарджик и Велико Търново. Красотата, динамиката и изяществото на танците приковаха вниманието на многобройните зрители, които аплодираха всяко изпълнение. За състезателите на “Импулс” концертът бе финал на напрегнатия сезон, след който идва ред на кратка ваканция преди новия старт на състезания.
19 юли: Рап с ALEX P.
В търсене на разнообразие в афиша на Празниците на културата организаторите избраха съботната вечер за шоу на открито с рапъра ALEX Р. (Атанас Пелтеков). На велинградска сцена той предложи хитовите си хип-хоп парчета, които намериха своята аудитория сред младежката публика.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 78.08 %
PM 2.5 µg/m3 27.16
PM 10 µg/m3 29.97

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай