Велинград - online - Велинград посреща лятото със 17 дни празници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, September 27
· Колко месеца са нужни за маркиране на пешеходна пътека във Велинград?
· 31 170 жители на община Велинград имат право...
· Граждани събират подписка срещу силната музика от Анезица
· Кой пази българските занаяти, които пазят традициите?
· Празнично хоро за Деня на независимостта
· Областният управител награди огнеборци и доброволци
· Малки обяви: 27.09.2022
· КРИМИ ХРОНИКА 27.09.2022
· СК „Атлас“ с три медала от „Купа Велинград“
· 120 участници стартираха в Ротари маратона на язовир Батак
· На 9 октомври ще се проведе полумаратонът „Ремово - Блатца - Ракитово“
· Проект за забавно и креативно междучасие
· Читалището в Костандово отчита успехи
· Сърцето на Кюстендил запя
· Пътят на светеца Михаил Войн Български от Родопите до Търново
Tuesday, September 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.09.2022
· Първият учебен ден се превърна в урок за доброто
· Тече кампания за пробно машинно гласуване за изборите
· ИЗБОРИ ЗА 48 НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· За десети път доброволци се включиха в кампания за почистване

Велинград посреща лятото със 17 дни празници
Публикувано 2014-07-08 10:24:31 от Темпо

От 4 до 20 юли Велинград посреща своите летни гости с 42-рото издание на Празниците на културата. В продължение на 17 дни велинградчани и туристите ще могат да видят десетки концерти, театри, изложби, фестивали, филми, пленери - пъстра програма, покриваща интересите на многобройна и различна публика.

Честта да открият празниците от години се пада на духовите оркестри. В парада дефиле, който тръгна от сградата на общината вечерта на 4 юли, тази година участваха велинградският Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” с концертмайстор Владимир Рашков, ръководител на мажоретките Биляна Масларова и главен художествен ръководител и диригент Димитър Лазаров и гостуващите духови оркестри от Враца и Ловеч. Трите състава представиха своя концертна програма на площад “Николай Гяуров”, която продължи и в утрото на 5 юли.
Спазена бе и традицията първата събота на юли да се чества като празник на Велинград. Първият поздрав по случай празника отправи председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова по време на тържествената сесия в полупразната голяма зала на общината. Тя каза, че Велинград посреща своя празник, изпълнен със сила и енергия, с много положителни промени, с които с право се гордеем. Градът ни има нужда от нов импулс: да вдъхнем нов живот на Клептуза, в максимална степен да се възползваме от минералните води и европейските средства, да се преборим за проекта “Сютка” и да възродим Велиград на културната карта на България. Нека Велинград процъфтява и се разхубавява, пожела Д. Кехайова, подчертавайки, че трябва всички заедно да работим за бъдещето на нашия град.
По време на тържествената сесия бяха връчени грамоти, плакети и цветя за принос в развитието на културата и участие в Празниците на читалищата във Велинград, Драгиново, Сърница и Грашево, Историческия музей и Художествената галерия. Награда получиха и семейство Йорданка и Иван Казалиеви по случай 45 години съвместна творческа дейност, а музикален поздрав бяха изпълненията на техните възпитанички от “Звънче” Иванка Алексиева и Ива Папаркова.
С марш на духовите оркестри официалните лица се отправиха към площад “Николай Гяуров”. За разлика от миналата година, когато празника на Велинград уважиха председателят на Народното събрание Михаил Миков и вицепремиерът Зинаида Златанова, сега дойде единствено депутатът от Коалиция за България Йордан Младенов. Духовият оркестър “Д. Мечев” и Градският хор “Н. Гяуров” с диригент Момчил Томов изпълниха химните на България, Европейския съюз и Велинград, по време на които бяха издигнати трите знамена, а най-малките мажоретки пуснаха в небето балони с цветовете им.
В речта си кметът Иван Лебанов подчерта, че Велинград е богат на бизнес и туризъм и е добро място за живеене, благодарение на всички, работили за това в 66-годишната история на града. По време на Празниците на културата СПА столицата на България и Балканите се превръща и в малка културна столица, за което трябва да отдадем дължимото на местните културни институции. Нашият град е на културната карта не само на България, а и на Европа, изтъкна кметът и припомни част от последните международни успехи на нашите певци, танцьори, фолклорни ансамбли.
Поздравителни адреси до велинградчани изпратиха българският президент Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова, която написа, че с вълнение споделя празника на родния си град и е щастлива, че е отраснала в това райско кътче. ПП ГЕРБ и Съюзът на българските учители също изпратиха поздравителни адреси.
Спектакълът “Огнена фантазия” на група “Вакали” откри големия концерт, посветен на празника на Велинград. Групата, чието име не случайно означава “Разпалващи”, запали зрителите с ураган от неравноделни ритми и уникални огнени танци, каквито видяхме за първи път на велинградска сцена. Към този огън певицата Маргарита Хранова прибави любовта, която е вложила във всяка от своите песни - винаги обичани и харесвани от публиката. В паузите тя раздаде много автографи и позира за още толкова снимки, включително с най-младите певчески надежди на Велинград. На финала на този огнен концерт с една много пищна заря красиви разноцветни пламъци се изсипаха и от небето над града.
А след това ефектно начало Празниците продължават - изберете най-интересните за вас събития за настоящата седмица от програмата, която публикуваме отделно.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 78.08 %
PM 2.5 µg/m3 27.16
PM 10 µg/m3 29.97

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води