Велинград - online - “Двореца” получи корона от пет звезди 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Бизнес: “Двореца” получи корона от пет звезди
Публикувано 2003-10-21 18:57:54 от Темпо

По една писта Велинград изпревари Банско и още много български курорти: на 18 октомври вечерта тук отвори врати новият петзвезден хотел “Двореца”. Новината, че държавната комисия по категоризация присъжда на “Двореца” една повече от очакваните четири звезди, дойде часове преди откриването. Петзвездните хотели в България се броят на пръсти и сред тях вече е един от възкръсналите символи на Велинград - построеният през 1949/51 г. профсъюзен дом “Двореца”, който новите му собственици Венцислав Славчев и Миролюб Столарски закупиха от държавана фирма “ПРО” ЕАД преди около 5 години.
Новият хотел е запазил външната фасада на сградата, но огромният ремонт и инвестиции убедително потвърждават името. А името “Двореца” е запазено не случайно, а като емблема на града, като знак, че е запазен и изваден от историята един символ на Велинград. Разполага със 115 стаи и 6 апартамента, 4 заведения за хранене (ресторант с 200 места, дневен бар, Виенска сладкарница, нощен бар-вариете и летен коктейл-бар в уникалната изкуствена пещера в двора на хотела). Дворът е потънал в зеленина, а гостите могат да ползват надземен и подземен паркинг, два басейна, тенис-кортове и всички екстри на модерната балнеология.
В “Двореца” в момента работи екип от 110 човека - млади и по-опитни хора. Заложихме на екип изцяло от местни хора, така допринасяме за развитие на социалния живот във Велинград и ще предаваме опит, като заложим на сериозното професионално обучение и зададем висок стандарт, каза за в. “Темпо” изпълнителната директорка на хотела г-жа Светла Паскалева. Петте звезди на хотела предполагат на първо място много по-висока категория на обслужване и грижа за гостите. Официалното откриване на новия хотел се състоя на 18 октомври вечерта и започна с програма на Представителния духов оркестър и мажоретния състав. Отец Антон извърши водосвет и заедно с група хористи от Велинград изпълни “Многая лета” като пожелание към приятелите си, собственици на хотела.
Списъкът на гостите на откриването бе дълъг: вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева, министърът на правосъдието Антон Станков, министърът на енергетиката Милко Ковачев, зам.-социалният министър Румен Симеонов, депутатите от НДСВ Милена Милотинова, Валентин Милтенов, Люцкан Далакчиев, областният управител Иван Димитров, председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин и председателят на местния браншови съюз Златко Златанов, известният велинградски волейболист и собственик на хотел на Боровец Димо Тонев, много приятели и партньори на собствениците. Общината бе представена от Ангел Топорчев, арх. Енев и Д. Филипова. Сред гостите бяха кандидат-кметовете д-р Цв. Дафов и Н. Делиев.
Лентата прерязаха собствениците на “Двореца” В. Славчев и М. Столарски. Първа произнесе приветствие г-жа Лидия Шулева, която подчерта, че няма по-голяма радост за Велинград от възраждането на един от неговите символи и че петзвездният хотел е гаранция, че градът ни ще се развива с бързи темпове. Тя благодари на собствениците за направеното от тях и им пожела здраве, много туристи и повече последователи. Г-н Славчев изказа благодарност към общинските съветници, главния архитект и кмета д-р Цветан Дафов, които безкористно са им помогнали. Д-р Дафов също поднесе поздравления към собствениците, че са сбъднали една мечта на велинградчани. Той посочи, че “Двореца” е пример за взаимодействието между общината и инвеститорите. С “Благодаря ти, Веске” г-н Славчев се обърна към г-жа Веска Добрева, подчертавайки огромното значение на нейните усилия за “Двореца”.
След официалната част започна коктейлът за гостите, а от 19 октомври “Двореца” посреща първите си посетители. “Хората, които искаме да дойдат в “Двореца”, ще вдигнат Велинград на крака”, каза за в. “Темпо” г-н Столарски. Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 91.02 %
PM 2.5 µg/m3 35.71
PM 10 µg/m3 37.92

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води