Велинград - online - НДСВ хвърли много сили за победа във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Избори: НДСВ хвърли много сили за победа във Велинград
Публикувано 2003-10-21 18:44:22 от Темпо

Трима министри, един зам.-министър и четирима депутати от НДСВ пристигнаха на 18 октомври във Велинград, за да се срещнат с избирателите и да дадат недвусмислената си подкрепа за независимия кандидат-кмет Николай Делиев. Групата бе водена от вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева, която посрещна в родния си град министрите на правосъдието Антон Станков и на енергетиката Милко Ковачев и зам.-социалния министър Румен Симеонов. Всички те изгледаха програмата на Представителния духов оркестър и влязоха в читалището през шпалир от мажоретки. В самото начало на срещата кандидат-кметът Николай Делиев поздрави г-жа Шулева за наградата, присъдена й от ООН като личност на хилядолетието. По същия повод художникът Борис Костов подари на г-жа Шулева възпоменателен знак, изобразяващ крила, с пожеланието “Нека Велинград полети напред!”.
Лидия Шулева откри срещата с новината, че на годишната среща на Световната организация по туризъм с тайно гласуване България е избрана за член на Изпълнителния съвет (ИС). В организацията членуват 141 страни, а между 40-те членки на ИС са 4 европейски държави: България, Испания, Турция и Хърватска. Това е признание за нас, България ще определя насоките за развитие на туризма в света, каза г-жа Шулева.
Целта на министерската визита във Велинград тя определи с думите: “Тук сме, за да демонстрираме доброто желание да работим за Велинград”. Според последно социологическо проучване общината има 4 основни проблема: безработица, липса на перспектива за младите, здравеопазване, инфраструктура. За да се решат, трябва добро управление и кадърен кмет, който да има цялостна стратегия, а не да работи на парче, каза Л. Шулева и препоръча: отговорете си на въпроса какви са кандидат-кметовете, мислят ли мащабно и перспективно или ще задоволяват нечии интереси. Тя постави акцент върху възможностите на Велинград да се превърне в сериозна туристическа марка, за което също трябва кмет мениджър. Все още велинградчани мечтаят за промишлено развитие, но това време няма да се върне, сега е ред да заложим на туризма и на истинска стратегия, която да ни отвори вратите на европейските фондове. “Пари има много, но не се усвояват, защото дремем, спим и чакаме някой да ни потърси!” - така критикува Л. Шулева липсата на качествени проекти, направени от общината. Тя конкретно посочи от кй европейски фонд какви суми могат да се усвояват, обеща “едно рамо” за всеки добър проект и постави като главна задача създаването на звено в общината, което да се занимава с писане и печелене на проекти. Г-жа Шулева разказа и за усилията си да рекламира Велинград пред чуждестранни инвеститори и за да не е голословна представи г-н Алън Смит - член на англо-американска корпорация, която обмисля създаване на верига от балнеохотели в цяла България. Същия ден г-н Смит е посетил няколко балнеоложки бази във Велинград и сподели пред залата, че градът има много голям потенциал и че искат да продължат своя проект във Велинград с помощта на г-жа Шулева. А тя призова велинградчани да не си поставят ниски цели, а да мислим за първото място и да преценяваме кой кмет ще ни заведе в ЕС.
Министър Станков представи хода на съдебната реформа и обеща, че до април-май 2004 г. проблемът със сградата на Районния съд във Велинград ще бъде решен. Министър Ковачев съобщи, че през 2004 г. ще се реализират действителни мерки за оползотворяване на геотермалния потеницал на Велинград с помощта на проекта, финансиран от правителството на Япония. Г-н Ковачев, който е велинградски зет, сподели и личния си опит как преди 2 г. е сложил слънчева батерия на къщата си във Велинград и е бил удивен от резултата. Затова препоръча на велинградчани да опитат, защото инвестицията се изплаща за 2 години. Той бе възмутен, че паметник на културата като читалището е в такъв окаян вид и е толкова студено. Народният представител и секретар на НДСВ Веселин Близнаков съобщи, че когато в политическия съвет на партията са разглеждани номинациите за кмет на Велинград не и имало никакъв спор да подкрепят независимия Н. Делиев. Въпросите, на които отговаряха гостите, бяха задавани писмено и устно, а на много от контретните казуси министрите обещаха писмени отговори. Министър Станков пое ангажимент да се запознае с приватизацията на оранжериите, а министър Ковачев - с проблема с ел. захранването на Асфалтова база, въпреки че там отговорността е на местната власт. Поставени бяха и въпроси за снабдяване с дърва за огрев, за разграбването на спортната база, отношението към проблемите на ромите, завишените съдебни такси и др. Присъстващите получиха и направената от общинската организация на НДСВ разработка за проблемите на всяко селище в общината плюс предложения за тяхното решаване.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 90.72 %
PM 2.5 µg/m3 28.19
PM 10 µg/m3 30.43

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай