Велинград - online - ПРАЗНИЦИТЕ "2012" В КАДЪР 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, June 06
· Отличен за плувците на „Чепинец“
· ПК „Белмекен“ с успехи в Пловдив
· Категорична домакинска победа за „Чепинец“
· Два детски отбора на ФК „Чепинец“ с бронзови медали от силен турнир
· Иван Лебанов гост на юбилея на катедра „Снежни спортове“ в НСА
· Нов клуб по бокс и бойни спортове
· В Ракитово организираха лагер за бъдещи пещерняци
Tuesday, May 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.05.2023
· Съдът прекрати оспорването на решението за общинската болница
· За първи път съветниците не приеха „изменения на измененията“ на капиталовата пр
· Д-р Пепелов не идва на комисии и сесия, но мнозинството го подкрепя
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
· Юбилейните Празници на културата ще имат бюджет от 75 000 лева
· Още един мълчалив отказ на кмета падна в съда
· 24 май с награди за учители и отличници
· КРИМИ ХРОНИКА 30.05.2023
· 5 години Младежка музикална формация - Велинград
· Дали от бала ще се стигне до съда?
· „Фантазия“ стана първата иновативна детска градина във Велинград

ПРАЗНИЦИТЕ "2012" В КАДЪР
Публикувано 2012-07-17 09:56:50 от темпо

9 юли 2012
В горещото утро на 9 юли на сцената на площад “Н. Гяуров” видяхме възпитаниците на школите и съставите на Общинския детски комплекс. Детският празник “С вкус на лято” бе част от кампанията “Таланти срещу дрогата” по инициатива на общината и комисията по наркотични вещества.
След концерта до чешмата в централния парк бе открито детското ателие “Нарисувай сам”, в чиято работа се включи и кметът Иван Лебанов. През цялата седмица ателието бе посетено от много деца, които тук имат възможност да рисуват, да оцветяват и украсяват фигури от глина.

Вечерта на площад “Николай Гяуров” видяхме балетното шоу на “IVDANCE”. Софийската танцова школа вече има филиал и във Велинград и нейният първи самостоятелен концерт бе и своеобразна покана към велинградските любители на танца и балета, които искат да се занимават с тези изкуства. Възпитаниците на “IVDANCE” се представиха с красиви композиции, печелили награди и признание на българска и международна сцена.

10 юли 2012
Празничната програма на 10 юли претърпя леки промени заради проливния летен дъжд, който се изля над Велинград в следобедните часове.
Въпреки дъжда пътуващият детски фестивал “Като звездите” изнесе своето представление пред децата от Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград. Гостите получиха грамота за участие от общината и покана отново да играят пред велинградска публика.
С няколко часа закъснение заради лошото време кметът Иван Лебанов откри Базара на занаятите. В него по традиция участват майстори на различни занаяти, чиито изделия са магнит за туристите в курорта.
Вечерният концерт бе на трио “Уникалните гласове”, по-познати като българския вариант на “Тримата тенори”. Изпълненията на вокалното трио бяха празник за любителите на класическата оперта музика и италианските канцонети, а и за всички, които харесват мелодичната и популярна музика. “Уникалните гласове” участваха в концерта преди 3 г., когато Велинград получи званието “СПА столица на Балканите” и вече имат утвърдена аудитория в нашия град.

11 юли 2012
В афиша за 11 юли бе включено откриване на изложба в Художествената галерия. Тази година в рамките на Празниците на културата със свои експонати във Велинград гостуват Спас Киричев със скулптура и Маргарита Иванова с керамика и живопис.
От 19 часа центърът на Велинград се превърна в огромна сцена, на която си дадоха среща 10 фолклорни състава. Както всяка година, това бе най-шарената и най-пъстра мозайка от музика, танц и песен. На велинградска сцена гостуваха фолклорни ансамбли от Австрия (на снимката) и Румъния. Концертът даде поле за изява на гостите от Разлог, както и на нашите самодейци от ансамблите към читалищата в Чепино и Каменица, в Драгиново, Сърница и Грашево. Община Велинград награди с плакет за цялостен принос ръководителката на ансамбъл “Драгиново” Грета Кадьова и председателя на читалище “Св.св. Кирил и Методий” Георги Василев, който празнува 60 години на сцената като активен член на ансамбъл “Чепино”. Празникът за фолклорните ансамбли продължи в “Камена”.

12 юли 2012
На 12 юли в рамките на Велинградските празници на културата в Градската художествена галерия се проведе оетична вечер с творците от литературен клуб “Никола Вапцаров” към НЧ “Отец Паисий-1893” и литературен кръг “Свободна мисъл”.
Валя Тетева запозна присъстващите с историята на литературния клуб към читалището. Първа свои стихове прочете Катя Славова. Последваха я д-р Любен Атанасов, Пейо Пеев, Ангел Пачалов, Анна Маргова, Ангел Горанов, Лиляна Шуманова и Милан Милев. От литературен кръг “Свободна мисъл” свои стихове представи Боряна Стаева.
Литературната среща с четене бе уважена от Недялка Стефанова и Веселина Златева от отдел “Култура,образование и вероизповедания” на общината.
Изпълнителката на стари шлагери Бони Милчева, обичана водеща от екрана на телевизия СКАТ, бе звездата на концерта вечерта на 19 юли. Преди концерта тя бе специален гост на Центъра за възрастни хора с увреждания, където в приятелския разговор се включи и кметът Иван Лебанов, на когото Бони Милева подари диск със свои изпълнения. Срещата в дневния център, където Бони Милева гостува за втори път, бе изпълнена с емоции и песни, а директорката Ели Янева-Зисова връчи на певицата специално изработена за нея покривка.
Във вечерния концерт наред с Бони на сцената се изявиха групата за стари градски песни “Евридика” от Костандово, състави от пенсионерските клубове във Велинград и техните гости от два клуба в Пазарджик.

13 юли 2012
125 години от създаването на международния език есперанто бяха отбелязани с концерт вечерта на 13 юли. Проявата бе посветена и на 87-та годишнина есперантско дружество във Велинград “Стойо Калпазанов”, чийто председател Борис Гаджанов разказа повече за есперанто и приятелските връзки между есперантистите у нас и по света. В концертната програма участваха хор на есперантисти от Пазарджик, велинградчанката Севдалина Комитска и ученици от нашия град, които в момента изучават есперанто.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 83.74 %
PM 2.5 µg/m3 31.12
PM 10 µg/m3 33.61

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica