Велинград - online - И ний сме дали нещо на света 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

И ний сме дали нещо на света
Публикувано 2012-05-28 23:33:25 от темпо

Велинград посрещна утрото на 24 май 2012 г. със слънце, вместо с обичайния за празника дъжд. В 10 часа от сградата на общината Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” поведе шествието начело с градските първенци, в което се включиха няколко училища.
Пред сградата на Народно читалище “Отец Паисий” прозвуча “Върви, народе възродени” в изпълнение на Градския хор “Николай Гяуров” и Представителния духов оркестър.
Всички присъстващи изслушаха химна в прослава на светите братя Кирил и Методий с огромно вълнение и изпратиха неговото изпълнение с бурни овации.
Празничната програма на музикантите под ръководството на диригента Димитър Лазаров и мажоретките с хореограф Биляна Масларова продължи на централния площад. От сцената със свои нови композиции зарадваха публиката и трите състава на мажоретките - от най-малките до най-големите.
Водещите Маргарита и Иван Гергеви откриха тържеството за 24 май с думите “Да бъде България, да бъде словото българско - ще пребъде!”. В отсъствието на кмета Иван Лебанов поздрав за празника отправи заместник-кметът Георги Янчев, който подчерта българската гордост, че с нашето “Аз, буки, веди” и ний сме дали нещо на света. Сред официалните гости бяха народният представител Ангел Даскалов, зам.-областният управител Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и малцина съветници, зам.-кметът Исмет Бабучи.
Г-н Янчев връчи плакетите на осем преподаватели, които по случай празника на българската просвета получиха почетното звание “Учител на 2012 година”: Татяна Благова от ЦДГ “Радост” за учител предучилищно възпитание, Мустафа Бухов от СОУ “Христо Смирненски” Света Петка за учител начален етап, Виолета Крантева от СОУ “Васил Левски” за учител прогимназиален етап, Любка Тилева от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” за учител гимназиален етап, Лозинка Златарева от ПУ “Драган Манчов” за учител на деца със специални образователни потребности, Христо Белухов от Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”, Атанаска Геджева от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” и Катя Даскалова от Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов” за учители по професионална подготовка.
Плакети и званието “Директор на 2012 година” получиха директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов и директорката на ЦДГ “Детски рай” Маргарита Узунова. И двамата подчертаха, че тяхната наградата е признание за учителите и възпитаниците на двете учебни заведения. Цветя на наградените учители и директори връчиха В. Минкова, Д. Кехайова и А. Даскалов.
Празничната програма продължи с химна на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” в изпълнение на училищния хор с диригент Траяна Белухова. В ръка с божур - цветето-символ на 24 май, Цветина Вачева от същото училище рецитира свое стихотворение за празника.
В концерта взеха участие певците от вокална група “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева, танцови двойки на КСТ “Импулс” с президент Петър Милчев, възпитаниците на Йорданка и Иван Казалиеви от Музикална школа “Звънче”, изпълнителите от фолклорния ансамбъл “Чепинче” с ръководител Иван Пещерски. За първи път на велинградска сцена се представи и софийската танцувална школа “IV DANCE” с ръководител Ивета Кирилова.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.80 %
PM 2.5 µg/m3 31.90
PM 10 µg/m3 34.94

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica