Велинград - online - Работим с желание нещата да се случват за по-добро 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Работим с желание нещата да се случват за по-добро
Публикувано 2009-06-30 06:13:11 от Темпо

Изминаха над два месеца от официалното откриване на Дневен център за възрастни хора с физически увреждания към Национален център за социална рехабилитация. Бихме искали да разкажем за свършеното до момента. Кълективът ни се раздели на групи, които обхванаха трите квартала на Велинград. На проведените срещи с бъдещите потребители те бяха запознати с условията, при които ще работи центърът. И още преди да приключи ремонтът на сградния фонд, ние започнахме нашата дейност.

Проведоха се срещи с директора на “Социално подпомагане” г-жа Миланова и с председателя на клуб “Зорница” г-жа Славова за уточняване на бъдещата съвместна работа. И от двете институции получихме подкрепа и помощ. По повод 3-ти декември - ден на хората с увреждания, беше връчен поздравителен адрес на бъдещите ни ползватели. Организирахме за тях и Коледно парти. Бяха отбелязани празниците Богоявление и Бабин ден. За 1-ви март заедно направихме мартенички и ги изпратихме до всички инститеции, с които ще работи центрът. За 8-ми март бе проведено тържество с дамите-потребителки. В порграмата взе участие ансамбъл “Здравче-венче” при ОНЧ “В. Левски”. Специална благодарност изказваме на децата и техните ръководители.
През април се нанесохме в реновираната сграда на бъдещия център. На първата среща с ползвателите сформирахме групи по интереси: “Цветарство и градинарство”, “Приятели на песента”, “Слово”, “Вкусно”, “Плетачество”, “Медитация” и “Забавни игри”. За Великденските празници потребителите писаха яйца по традиционния за нашия край начин. Някои правиха това за първи път. Заниманието премина изключително интересно.
През април се проведе и среща с Литературен клуб “Н. Вапцаров”. На нея поетите Катя Славова, Любен Атанасов, Ангел Горанов и Ангел Пачалов представиха свои творби. Г-жа Екатерина Василева благодари на авторите от името на всички и представи свои стихове. Поетите дариха свои стихосбирки за библиотеката на центъра. През май бе проведена среща с д-р Санчева - невролог и кинезитерапевт. Тя изнесе лекция на тема “Как да се предпазим от мозъчен инсулт?”, която беше поднесена по много достъпен и интересен начин. Благодарим от сърце на д-р Станчева!
Проведохме и плануван излет до местността Гергевана. За да сме сигурни, че ще подсигурим на ползвателите един ден, изпълнен със емоции и спокойствие, екипът обходи предварително маршрута. На следващия ден имаше песни и много веселие.
Бихме искали да благодарим на всички наши доброжелатели и дарители, а те са толкова много! На първо място на ръководството на Община Велинград в лицето на кмета Иван Лебанов и неговия екип за непрекъснатото съдесйтвие. И в момента оформянето на вътрешния двор е тяхна заслуга - бяха измазани стените и направена метална конструкция, поръчани са масите и столовете, необходими за площадката.
Благодарим на Общински съвет - Велинград за отпускането на средства за отоплителни уреди.
Благодарим на г-жа Емилия Катошева, ръководител на проекта, за всекидневната й помощ и подкрепа. На г-н Димитър Ганчев за направеното от него приспособление, изключително нужно за оборудване на залата по кинезитерапия. На д-р Илза Попова и г-н Златко Златанов, на г-н Терзийски - оранжерии за цветя. На дърводелците, направили стъпалото, благодарение на което нашите потребители по-лесно се качват в автомобила на центъра. Специални благодарности към г-жа Блага Цикалова, която дари 40 това българска и чуждестранна литература за библиотеката ни, на Николина Георгиева и Катя Ушева, които подариха гоблени, на чичо Кемо сарача (така си го знаем всички във Велинград), който помогна за оборудването на кабинета по кинезитерапия и прекрои дарения ни сенник, на директорката на “Спортни имоти и пазари” г-жа Кондарева, която осигури достъп на служебния ни автомобил до всички сини зони в града.
Искаме да благодарим на нашите потребители, защото ни се довериха и приеха центъра като свой втори дом. Повечето от тях са и стопани, и дарители и заработиха за това домът им да стане по-хубаво място за живеене: г-жа Сийка Кънчева направи покривки за зала “Интеграция”, г-жа Мария Трионджиева изплете каренца за студено сервиране, г-жа Дочка Гогова дари прекрасно “дърво на живота”, книги и занимателни игри, г-жа Мария Караджова и г-жа Лиляна Посталкова дариха посуда за клуб “Вкусно”. Благодарим на г-н Асен Градански, който с многостранните си интереси и познания прави пребиваването в центъра по-интересно. Негова е заслугата за заниманията по медитация.
Персоналът на центъра не остана по-назад - участва активно в довършително-ремонтните работи, почисти и засади вътрешния двор. Оказа се, че не винаги са нужни много усилия. По-важно е голямото ни желание нещата да се случват за по-добро!
Елена Янева-Зисова, управител на центъра

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 76.21 %
PM 2.5 µg/m3 35.63
PM 10 µg/m3 37.96

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica