Велинград - online - Кои се състезават за парламента 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Кои се състезават за парламента
Публикувано 2009-06-15 22:52:11 от Темпо

В 19 часа на 13 юни изтече срокът за регистрация на партийните листи и мажоритарните кандидати, които ще участват в изборите за 41 Народно събрание на 5 юли. В 13-ти Пазарджишки избирателен район се разпределят 9 мандата, като един от тях е мажоритарен.
В Районната избирателна комисия - Пазарджик пропорционални листи и мажоритарни кандидати за народни представители в 41 НС регистрираха 15 партии и коалиции плюс един независим кандидат - Валентин Милтенов.

Водач на пропорционалната листа на ГЕРБ е областният лидер Иван Иванов, който е и мажоритарният кандидат на партията. На второ място е Гинче Караминова, а на пето място е общинският лидер на ГЕРБ във Велинград и заместник-кмет Ангел Даскалов. В листата е и Ваня Минкова от Велинград.
Листата на ДПС водят двама зам.-министри - първи е Делян Пеевски, а след него Искра Михайлова. Третата позиция е отредена за зам.-областния управител Юмер Хамза. Изненадващо областният председател на ДПС Ахмед Хаджийски е едва на четвърто място. От листата отсъства името на досегашния депутат от ДПС Фидел Беев, а сред 16-те кандидат-депутати е и председателят на Общински съвет - Велинград Мустафа Джамбаз. Мажоритарен кандидат на ДПС в Пазарджишки избирателен район е Рамадан Аталай.
Георги Пирински за пореден път е водач на листата на Коалиция за България в нашия избирателен район. След него се нарежда областният управител Георги Петърнейчев, трети е областният лидер на БСП Георги Мърков. Избраният от велинградските социалисти кандидат-депутат Веладин Битолски е на четвърто място, а велинградчанинът доц. Стефан Юруков, председател на Държавната агенция по горите, чак на девето. На областно ниво БСП преживя предизборен трус с промяната на мажоритарния кандидат - до последно това бе номинираният от местните структури бивш областен управител Ангел Чолаков, но висшето партийно ръководство в крайна сметка утвърди депутата Иво Атанасов.
НДСВ изненада местните структури, като постави за водач на листата в 13 МИР Весела Драганова, председател на Партията на българските жени. Мажоритарен кандидат на жълтите първоначално беше Любка Качакова, но в крайна сметка Весела Драганова ще се бори и мажоритарно. Второто място в пропорционалната листа е за Георги Денков от зелената партия, с която НДСВ сключи споразумение. В листата има велинградско присъствие - Гено Пеев и Борис Голомехов.
Пропорционалнията листа на АТАКА ще води досегашният депутат Станислав Станилов, следван от Димитър Аврамов и Красимир Първанов. Ст. Станилов е и мажоритарен кандидат в 13 МИР - Пазарджик.
Пропорционалната листа на Синята коалиция води Даниел Митов от ДСБ, втората позиция е за Веселина Ралчева от СДС. Девета поред в листата е Капка Вачева, общински председател на ДСБ във Велинград. Сините решиха да подкрепят на мажоритарния вот независимия кандидат Валентин Милтенов, който в 39-то НС бе депутат от НДСВ, а след това бе сред учредителите на БНД. За ЛИДЕР водач на листата и мажоритарен кандидат е Сергей Темелков, общински председател на партията в Пазарджик.
РЗС избра за водач на листата пазарджишкия адвокат и общински съветник Лъчезар Кръстев. Мажоритарен кандидат е Елеонора Николова от ЕНП, която е и на втора позиция в листата. Трети е д-р Иван Колчаков, а четвърта областната и общинска председателка на ЗНС Екатерина Каферинова.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 76.43 %
PM 2.5 µg/m3 35.55
PM 10 µg/m3 37.88

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica