Велинград - online - “Еко-Титан” взе чистотата и озеленяването за 10 години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

“Еко-Титан” взе чистотата и озеленяването за 10 години
Публикувано 2009-02-24 08:48:02 от Темпо

От 16 март 2009 г. за чистотата и озеленяването на Велинград ще отговаря “Еко-Титан” ЕООД. Комисия начело със заместник-кмета Валентина Цветанова класира фирмата на първо място в конкурса, стартирал на 10 февруари по Закона за обществените поръчки (ЗОП) с участието на 4 кандидати. Предишният конкурс, проведен през декември 2008 г., беше отменен.
Фирмата-победител бе представена на нарочна пресконференция на 17 февруари с участието на кмета Иван Лебанов. Той подчерта, че според ЗОП община Велинград е била длъжна да проведе обществената поръчка.
Повече за “Еко-Титан” ЕООД разказа нейният управител Васил Иванов. Работят в много градове на България, като в 10 общини е “Еко-Титан”, а в останалите в съдружие с други фирми (консорциумът от фирми се спряга и като кандидат-купувач на ЦСКА - бел. ред.). Сред общините, които чистят и озеленяват, са Тетевен, Белоградчик, Видин, Кула, Димово, Велико Търново и др. Г-н Иванов каза, че тяхната работа е свързана с екологичните проблеми в 20 общини, а екология е сред актуалните проблеми и на Велинград.
От “Еко-Титан” обещаха:
* НЕЗАБАВНА ПОДМЯНА НА КОНТЕЙНЕРИТЕ Нуждата от това според Васил Иванов е крещяща и затова до 15 дни ще дойде първата партида чисто нови гръцки “бобри”. Фирмата планира да подмени общо 400-500 бобъра и да постави около 200 нови кръгли кофи. Ще се осигурят съдове за сметосъбиране и по селата, тъй като и там има голям недостиг. Във Велинград през зимата до контейнерите ще со поставят кофи за събиране на сгурията от печките.
* НОВА ТЕХНИКА ЗА СМЕТОПОЧИСТВАНЕ Това ще е най-голямата инвестиция, като Васил Иванов обяви, че няма да се задоволят с минималните изисквания на обществената поръчка. Предвиждат доставка на 3 нови сметосъбирачни машини “Мерцедес”, всяка от които струва 263 000 лева без ДДС и ще дойде на нула километри. Обучението на новите шофьори на машините ще започне от 1 март. Кметът допълни, че “Еко-Титан” ще увеличи сметосъбирачните машини от 3 на 5, ще докара 4 машини за миене на улици и 2 вишки с височина 18 метра.
* ПОВЕЧЕ РАБОТНИ МЕСТА С ПО-ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ От 1 март “Еко-Титан” ще започне преназначаване на хората от общинската фирма “Стройком”, които желаят да работят, съобщи управителят В. Иванов. По договор “Еко-Титан” е поела задължението да увеличи работните места и това ще бъде изпълнено на 100 процента. Г-н Иванов е проверил, че работещите на щат в “Стройком” са малко, повечето са по програмите за временна заетост. Целта на новата фирма ще бъде не да раздува щата на администрацията, а да назначи хора, които реално работят. Всички желаещи ще бъдат преназначени, а заплатите ще бъдат качени, макар и минимално, обеща управителят.
Кметът Иван Лебанов се присъедини към обещанието, че хората от “Стройком” няма да останат без работа: “Още един балон се спука - ще бъдат назначени повече хора и с по-добри заплати”. Кметът подчерта, че Велинград не град втора употреба, за да се чисти с техника втора употреба, а е СПА столица и затова е добре, че една мощна фирма ще се грижи за чистотата. * ПО-ДОБРО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ Зацветените площи във Велинград са минимални, каза Васил Иванов. За сравнение посочи, че в по-малък град като Троян има 2 дка зацветени площи, а във Велинград са едва 250 кв.м. От “Еко-Титан” са готови да наемат оранжериите на “Стройком”, ако общинската фирма желае това. В противен случай са готови да си купят земя във Велинград и да си построят собствени оранжерии. Същото важи и за административната сграда на “Стройком” на ул. “Борислав” - ще предложат да я вземат под наем, но ако отсрещната страна не желае, ще търсят друг вариант.
Въпреки журналистическите въпроси, информацията за финансовите параметри, с които “Еко-Титан” е спечелила 10-годишната поръчка, беше оскъдна. Разбра се, че те не надхвърлят горната граница от 1.8 милиона лева и са по-близо до долната граница от 1.2 милиона лева годишно. “Еко-Титан” е готова да сключи и дговор за разделното събиране на отпадъци, ако от “Екобулпак” са съгласни.
Попитахме кмета Иван Лебанов и за съдбата на общинската фирма “Стройком”, която също се яви на конкурса, а сега остава без предмет на дейност. Г-н Лебанов отговори, че собственик на “Стройком” е Общинският съвет и проблемът трябва да се обсъди с юристи. Според кмета по този казус би трябвало да няма конфликти. На обсъждане подлежи и въпросът как ще бъде погасен кредитът на “Стройком”.
Васил Иванов обяви, че се надява на коректно и интелигентно предаване на пълномощията от страна на общинската фирма. Така е станало на повечето места, където “Еко-Титан” е поела чистотата, но по принцип са видели всичко. И така, докато в столицата кметът Борисов се чуди как да вземе сметопочистването от частна и да го поеме общинска фирма, във Велинград тръгваме точно по обратния път. Дали това е верният път? Въпросът е важен и защото договорът с “Еко-Титан” е за 10 години. Отговорите предстои да видим след 16 март 2009 г.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.38 %
PM 2.5 µg/m3 34.54
PM 10 µg/m3 36.81

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica